Τηλεθέαση: Το Master Chef ‘μαγείρεψε’ τα νούμερα του X-Factor

Τηλεθέαση: Το Master Chef ‘μαγείρεψε’ τα νούμερα του X-Factor

Η εκπομπή μαγειρικής του STAR "κλέβει" στη μαρμίτα της τα νεανικά κοινά από το talent show του ΣΚΑΙ

Άλλο ένα διήμερο μάχης μικροφώνων και κατσαρολικών έφτασε στο τέλος του και φαίνεται πως το show του ΣΚΑΙ αρχίζει να βρίσκει έναν σοβαρό αντίπαλο στην Prime Time της τηλεθέασης. Το Master Chef ξεκίνησε δειλά, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που δεν υπερβαίνει εύκολα το 10% μετά τις 21.00 και δείχνει τώρα πως έχει δυναμική να πάρει ακόμη και την πρωτιά. Ειδικά δε στα λεγόμενα νεανικά κοινά, που είναι και εκείνα που αφορούν διαφημιστές και υπεύθυνους τηλεοπτικών σταθμών.

Έτσι, όπως σας είχαμε γράψει, το X-Factor παρουσίασε ραγδαία κάμψη στους πίνακες τηλεθέασης από την περασμένη εβδομάδα, παρατηρώντας τα ποσοστά του να μειώνονται στο μισό. Αντίστοιχη εικόνα και την Πέμπτη, που το talent show κατέγραψε 17,5% στο σύνολο και 20,8% στο νεανικό κοινό. Το Master Chef αντίθετα, σημείωσε 14% στο γενικό σύνολο, έφτασε όμως στο 20,4% στις ηλικίες 15-44.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η εκπομπή μαγειρικής έχει πολύ μικρότερη διάρκεια από το X-Factor. Αν λοιπόν κανείς ανατρέξει στα τέταρτα που τα προγράμματα “έπαιξαν” απέναντι το Master Chef κατέγραψε ποσοστό 25,6%, με το show του ΣΚΑΙ να μένει 10 μονάδες πίσω.

Την Παρασκευή η εικόνα ήταν ακόμη πιο ενθαρρυντική για το πρόγραμμα του STAR, αφού κατάφερε στο νεανικό κοινό να περάσει μπροστά, παρά το γεγονός πως το X-Factor προβλήθηκε για δυόμιση ώρες σχεδόν επιπλέον. Έτσι σημείωσε 14,7% στο γενικό σύνολο και 20,9% στο νεανικό κοινό, εν αντιθέση με το τραγουδιστικό show που έκοψε πρώτο το νήμα στο σύνολο με 21,2%, όμως βρέθηκε στη δεύτερη θέση στις ηλικίες 15-44 (20,6%).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα