Τηλεθέαση: Το Lucky Room δεν στάθηκε τυχερό τη Δευτέρα

Το τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 μεταφέρθηκε από το Σαββατοκύριακο στο καθημερινό πρόγραμμα, μια απόφαση που "τραυμάτισε" σοβαρά τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής

Η απογευματινή ζώνη της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 μοιάζει φέτος με το γεφύρι της Άρτας. Ολημερίς τη χτίζουνε, το βράδυ γκρεμίζεται. Από την αρχή της σεζόν έχουν αλλάξει οι ζώνες σε εκπομπές, έχει πέσει "μαχαίρι" σε άλλες και όμως τα νούμερα τηλεθέασης δεν λένε να δουν "άσπρη μέρα".

Αυτή τη φορά στην αρένα ρίχτηκε το Lucky Room, με παρουσιαστή το Γιώργο Λιάγκα, το οποίο είχε αποκτήσει φαινομενικά φανατικό κοινό το απόγευμα του Σαββατοκύριακου. Η πρώτη απόπειρα δεν απέδειξε τη δυναμική του τηλεπαιχνιδιού, αν και οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στο πρόγραμμα να "περπατήσει" (κάτι που δυστυχώς δεν συνηθίζουν στον ΑΝΤ1, που αλλάζουν το πρόγραμμά τους κάθε δεύτερη εβδομάδα).

Το τέλος της σαπουνόπερας;

Το σκεπτικό του καναλιού συνοψίζεται στα εξής. Οι καθημερινές σαπουνόπερες, αν εξαιρέσει κανείς το " Μπρούσκο" αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αδύναμες να υποστηρίξουν έναν σταθμό που κάνει πρωταθλητισμό, ειδικά στις ηλικίες που απασχολούν τους ιθύνοντες, δηλαδή τα νεανικά κοινά. Πέραν της νέας συμπαραγωγής "Πέντε Κλειδιά" που κόπηκε πριν καν ξεκινήσει, και "Δίδυμα Φεγγάρια" μοιάζουν να υπολείπονται του ανταγωνισμού.

Η σειρά με πρωταγωνιστή το Γρηγόρη Βαλτινό λοιπόν αν και στο γενικό σύνολο φέρνει συμπαθητικά νούμερα τηλεθέασης, έχαναν ολοένα και περισσότερο έδαφος στα νεανικά κοινά. Έτσι, η σειρά μεταφέρθηκε στις 17.45 και στη θέση του μπήκε το τηλεπαιχνίδι (20.00). Στο Μαρούσι, βλέποντας τα θεαματικά νούμερα του DEAL, στον Alpha αποφάσισαν να ακολουθήσουν την παλιά συνταγή του απογευματινού τηλεπαιχνιδιού.

Ένα τηλεπαιχνίδι δεν φέρνει την άνοιξη

Από την άλλη, ενδέχεται το πρόβλημα της δυναμικής του τηλεπαιχνιδιού να επηρεάζεται και από τα χαμηλά ποσοστά του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Έτσι, η καθημερινή κωμική σειρά του Alpha, παραλμβάνει lead από τις ειδήσεις 23,1% στο σύνολο και 21,5% στις ηλικίες 15-44, την ώρα που το Lucky Room ξεκινά με 16,7% και 7,9% αντίστοιχα.

Ας πάμε όμως στα ποσοστά τηλεθέασης. Το Lucky Room στην πρώτη μέρα προβολής του στο καθημερινό κατέγραψε 14,7% στο γενικό σύνολο και 12,8% στα νεανικά κοινά. Απέναντι, το " Έλα στη θέση μου" κατέγραφε 20,8% και 18,6% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας, το δελτίο του STAR που βρέθηκε απέναντι στα δύο αυτά προγράμματα κατάφερε να έρθει πρώτο με 23% στο σύνολο και 20.4% στις ηλικίες 15-44.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεθέαση

ADVERTISING

SHARE: