Το ‘αστροπελέκι’ αποκαλύπτει γιατί δεν συνεχίστηκαν οι ‘Απαράδεκτοι’

default image

Είναι ίσως η πιο αγαπημένη ελληνική κωμική σειρά όλων των εποχών. Κι όμως, παρά την τόση επιτυχία, οι Απαράδεκτοι είχαν σταματήσει τα επεισόδια στη μέση της δεύτερης σεζόν. Γιατί συνέβη αυτό; (vid)

“Οι Απαράδεκτοι χωρίζουν γιατί αποφάσισαν πως όλα τα ωραία πράγματα πρέπει να τελειώνουν γρήγορα. Δεν θα ξεχάσουν όμως ο ένας τον άλλο, γιατί μαζί ξαναθυμήθηκαν να γίνονται παιδιά και να κάνουν την πλάκα τους. Καλή Αντάμωση”. Με αυτό το μήνυμα οι τέσσερις πρωταγωνιστές της σειράς του MEGA αποχαιρετούσαν το φανατικό τους κοινό, πίσω στον Ιανουάριο του 1993. Οι Απαράδεκτοι έχουν αποτυπωθεί στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ως μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές. Μια κωμωδία σημείο αναφοράς για την ιδιωτική τηλεόραση και ένα cast ηθοποιών που λατρεύτηκε όσο λίγοι στην Ελλάδα, μετά από αυτό το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Τι συνέβη όμως και η σειρά ολοκληρώθηκε στη μέση της σεζόν ’92-’93 και γιατί το MEGA και η δημιουργός δεν θέλησαν να συνεχίσουν πέραν του 48ου επεισοδίου που ήταν και το τελευταίο των Απαράδεκτων; Η Ρένια Λουιζίδου, το γνωστό “Αστροπελέκι” που έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση από τους Απαράδεκτους μιλά σήμερα για αυτή τη συνεργασία και δίνει τη δική της ερμηνεία για το απότομο τέλος της.

Δείτε τον αποχαιρετισμό στο τέλος του 48ου επεισοδίου:

“Δεν ήταν σύνηθες εκείνη την εποχή να συνεχίζεται μια σειρά” αναφέρει η πρωταγωνίστρια στην κωμωδία “Το Σόι Σου” στο περιοδικό YOU και προσθέτει: “Κάναμε μια ολόκληρη σεζόν και μέχρι τα Χριστούγεννα της επόμενης, αλλά η Δήμητρα Παπαδοπούλου έπαιζε, έγραφε, έκανε την επιμέλεια και δεν ήταν εύκολο”. Μια εξήγηση που η αλήθεια είναι “κολλάει” με το μήνυμα της δημιουργού στο τέλος της σειράς.

Οι ατάκες πολλές και δεν χωρούν σε ένα βίντεο. Δείτε εδώ ορισμένες από τις πιο σπαρταριστές:

Η πρόταση για το reunion που δεν έγινε ποτέ δεκτή

Η Ρένια Λουιζίδου όμως μιλά και για τις φήμες που ήθελαν το μεγάλο κανάλι να έχει προτείνει στους πρωταγωνιστές την επανάληψη της σειράς με ορισμένα επεισόδια, τόσο πριν το θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου, όσο και 16 χρόνια μετά το φινάλε της σειράς και με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων του MEGA. “Δεν μπορώ να φανταστώ να γίνεται αυτό από τη στιγμή που ο Βλάσσης Μπονάτσος δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Ευτυχώς που δεν τους ήρθε η ιδέα, γιατί για μένα θα ήταν θλιβερό” σημειώνει η ηθοποιός σήμερα.

 

Άλλωστε και οι υπόλοιποι συντελεστές, ήταν της ίδια άποψης. “Μου είπαν πολλές φορές να το επαναλάβουμε, αλλά η αίσθηση ότι λείπει ένας…” δήλωσε η Δήμητρα Παπαδοπούλου σε συνέντευξη – reunion των Απαράδεκτων την περασμένη σεζόν στο MEGA, όπου και εμφανίστηκε με τους Γιάννη Μπέζο και Σπύρο Παπαδόπουλο.

Στην ίδια εκπομπή η ηθοποιός και σεναριογράφος περιγράφει πως ο Βλάσσης Μπονάτσος είχε προβλέψει την τεράστια επιτυχία της σειράς. Όπως λέει, βρίσκονταν ακόμη στη διαδικασία των γυρισμάτων και εκείνος της είχε πει: “Καταλαβαίνεις ότι τέτοια σειρά δεν θα ξαναγίνει”. “Είχε ένα πράγμα αυτό το παιδί σαν να είχε το κάτι, λίγο παραπάνω” συμπλήρωσε η σεναριογράφος.

Οι Απαράδεκτοι φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη μεγάλη ψηφοφορία του NEWS 247 με αφορμή τα 25α γενέθλια της τηλεόρασης το 2015 και ψηφίστηκαν μαζικά, με αποτέλεσμα σήμερα, ένα χρόνο μετά να βρίσκονται στην πρώτη θέση μιας μακράς λίστας με αγαπημένες κωμικές σειρές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ONEMAN ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ:

 

25 Χρόνια ‘Απαράδεκτοι’: Η Προφορική Ιστορία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα