Το News 247 στο “Αθηναΐς”

default image

Δευτέρα βράδυ, η μεγάλη μας πρωταγωνίστρια Ζωή Λάσκαρη υποδέχτηκε στο θέατρο Αθηναΐς φίλους, συναδέλφους και Μ.Μ.Ε. Αφορμή ο νέος της ρόλος

Η Ζωή Λάσκαρη υποδύεται τη Ρόουζ μια Εβραία γυναίκα που επέζησε του ολοκαυτώματος και έζησε στην Βαρσοβία κρυμμένη για δύο χρόνια στους υπονόμους της πόλης. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι όπου σε μεγάλη ηλικία πια αναπολώντας το παρελθόν, διηγείται την ιστορία της και διεκδικεί τη θέση της στην οικογένεια, στον έρωτα, στις ανθρώπινες σχέσεις, στον αγώνα των γυναικών.

“Ο ρόλος είναι μια τεράστια πρόκληση. Πρόκειται για έναν ρόλο-σύμβολο” δηλώνει η Ζωή και αυτόν τον ρόλο, που υποδύθηκαν επίσης η Αντιγόνη Βαλάκου και η Ολυμπία Δουκάκη, τον αποθεώνει στη σκηνή.  Η σκηνοθεσία βεβαίως είναι του Ατ. Σαπίρο.

Βροχή  τα μπράβο, τα παρατεταμένα χειροκροτήματα από το πλήθος των θεατών. Και ποιος δεν ήτανε εκεί! Ο Ant1  κάλυψε την βραδιά και την παράσταση. Η Μιμή Ντενίση, η Σμαρούλα Γιούλη, ο κ Νινιός, ο κ Λογοθέτης, ο κ Λυκουρέζος μεταξύ των αναγνωρίσιμων προσώπων.

Μετά την παράσταση, οι συντελεστές δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε μια μικρή έκθεση με υλικό του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος. Ας μην μας διαφεύγει  ότι ο Μάρτιν Σέρμαν είναι Αμερικανοεβραίος.

( Κείμενο: Χαρά Κιούση)

Παραστάσεις

Από 10 Δεκ. 2011

Σαβ. 21.15

Κυρ. 18.15

Από 2/1 κάθε Δευτέρα 20.00

Τιμές εισιτηρίων

18€, 15€, 10€

Διάρκεια 85′

Θέατρο Αθηναΐς

Καστοράς 34-36 Βοτανικός

Τηλ. 210-3480030

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα