To Νews 247 στο “M. Batterfly”

default image

Ένα έργο βασισμένο στην αληθινή ιστορία του έρωτα ενός διπλωμάτη και μιας ντίβας της κινεζικής όπερας, σε σκηνοθεσία Α. Λουδάρου. Μην χάσετε την παράσταση

Της Χαράς Κιούση

Τρίτη βράδυ, το News 247 στον πεζόδρομο της καπνοκοπτηρίου. Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “M. Batterfly” γινόταν το αδιαχώρητο.

Πλήθος από τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό αλλά και απλό κόσμο κάθισε ακόμα και στους διαδρόμους του θεάτρου – με αποτέλεσμα η παράσταση να καθυστερήσει αρκετά.

Η “M. Batterfly” του Ασιατοαμερικανού David Henry Hwang πατάει γερά σε Ανατολή και Δύση, καυτηριάζοντας την στάση της πρώτης έναντι της δεύτερης, στην όπερα “M. Batterfly” του Πουτσίνι, αλλά κυρίως σε μιαν αληθινή ιστορία που ξεκινά την δεκαετία του ’60.

Ο διπλωμάτης Bernard Boursicot ερωτεύεται την ντίβα της κινεζικής όπερας Shi Pei Pu. Συνάπτουν ερωτικό δεσμό και για χάρη της εγκαταλείπει την γυναίκα του.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι παρέδιδε απόρρητες πληροφορίες στην κατάσκοπο Pu. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η ύπαρξη ενός παιδιού που του “φόρτωσε” η μυστική αστυνομία της Κϊνας καθότι αποδεικνύεται πως η Shi Pei Pu είναι άνδρας.

Στην ουσία το έργο έχει να κάνει με το συνειδητό και ασυνείδητο της ανθρώπινης ύπαρξης, με τις εμμονές και την φαντασίωση που ο διπλωμάτης ερμηνεύει τα γεγονότα στο ερώμενο πρόσωπο της Μ.Batterfly.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Δημήτρης Γιώτης, Γιώργος Κροντήρης, Γιάννης Δρίτσας, Ειρήνη Χρηστίδη,

Αθηνά Αλεξοπούλου, Ινώ Στεφανή

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος

Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Βολίβη

Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώβος

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Μουσική Επιμέλεια: Μαρτίν Κριθαρά

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη

Info

Θέατρο Προσκήνιο, Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα

Δευτέρα: 21:15, Τρίτη: 21:15, Τετάρτη: 21:15.

Πληροφορίες Τηλ. 210 8252242

Τιμές εισιτηρίων Γενική είσοδος: 18 ευρώ, Φοιτητικό: 14 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα