Το πρώτο trans μοντέλο στο ‘σαλόνι’ του Playboy

Το πρώτο trans μοντέλο στο ‘σαλόνι’ του Playboy

H νεαρή Γαλλίδα επρόκειτο να κοσμήσει το εξώφυλλο του τεύχους, απόφαση που άλλαξε μετά τον θάνατο του Χιου Χεφνερ

Την πρώτη τρανς Playmate στην ιστορία του φιλοξενεί στο “σαλόνι του” το επόμενο τεύχος του αμερικανικού Playboy, το πρώτο μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Χιου Χέφνερ.

Όπως δήλωσε ο Κούπερ Χέφνερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του περιοδικού, η απόφαση αυτή είναι σε συνάφεια με την προοδευτική παράδοση του περιοδικού.

Στο τεύχος Νοεμβρίου, εμφανίζεται το 26χρονο μοντέλο από τη Γαλλία Ines Rau, για την οποία ο γιος του ιδρυτή του περιοδικού δήλωσε πως  “αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία του περιοδικού σε μία εποχή που οι ρόλοι των φύλων εξελίσσονται”.

Η νεαρή Γαλλίδα, μάλιστα, επρόκειτο να κοσμήσει το εξώφυλλο του περιοδικού, όμως τελικά η θέση αυτή δόθηκε στον Χιου Χέφνερ που έχασε τη ζωή του τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον Κ. Χέφνερ, η επιλογή της Rau ως Playmate , πριν από δύο μήνες, έγινε επειδή είναι “αξιαγάπητη” και έχει μία “αξιοθαύμαστη προσωπικότητα” αλλά και επειδή “επανεγκαθιδρύει την φωνή του περιοδικού”.

Όταν η κα. Rau που έχει επίσης εμφανιστεί στην ιταλική και αμερικανική έκδοση της Vogue, μεταξύ άλλων, έμαθε ότι θα γίνει Playmate, έκλαψε από τη χαρά της.

“‘Ήταν μία πρωτοφανής φιλοφρόνηση. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια από κυρίους και πριν αλλά αυτή με έκανε να αισθάνομαι πολύ ιδιαίτερη, όμορφη και θηλυκή. έμεινα άναυδη”.

 

Υπήρχαν βέβαια και εκείνη που δεν είδαν με καλό μάτι την επιλογή αυτή. Μπορεί τα σχόλια υποστήριξης και θαυμασμού για την επιλογή της Rau να ήταν πολλά, όμως πολλά ήταν και εκείνα που εκδήλωναν σοκ ή εκνευρισμό.

“Είδα πολλά σχόλια γεμάτα μίσος”, δήλωσε το μοντέλο από τη Γαλλία. “Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει τόσο μεγάλη τρανσοφοβία. Ήξερα ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι οι άνθρωποι να βλέπουν τις τρανς γυναίκες ως γυναίκες, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο’.

Τα κακόβουλα σχόλια, όμως, ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Ines Rau: “Με κάνει ακόμη πιο περήφανη και χαρούμενη που το έχω καταφέρει αυτό, επειδή χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία. Η ιστορία μου είναι πολύ βαριά και πάντα δεν περιμένεις ο κόσμος να το καταλάβει αυτό, με αποτέλεσμα να ακούς πολλές κακίες”.

Σύμφωνα με τον Χέφνερ, η ανησυχία του ήταν αν θα μετατοπιστεί η συζήτηση σε ζητήματα ισότητας και σεξουαλικότητας και όχι αν θα απομακρύνει τους αναγνώστες.

Πηγή: NYTimes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα