Δήμαρχος Κερατσινίου: “Όσο συγκρουόμαστε με συμφέροντα, θα πνίγεται κόσμος”

Δήμαρχος Κερατσινίου: “Όσο συγκρουόμαστε με συμφέροντα, θα πνίγεται κόσμος”

Η Λεωφόρος Δημοκρατίας, στο Κερατσίνι έγινε χείμαρρος λίγο μετά τις 09.00 και ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος εξηγεί στο News 24/7 γιατί σε κάθε βροχή "η πόλη μας αποκτά τη λίμνη της".

Λίγο μετά τις 09.00 ο ουρανός πάνω τη Δυτική Αττική μαύρισε, με την εικόνα να είναι τρομακτική.

Υπάρχουν μαρτυρίες για έντονη χαλαζόπτωση, στην περιοχή Ικονίου, κοντά στην Ιχθυόσκαλα. Ήταν τόσο πυκνό και δυνατό που οι οδηγοί ακινητοποιήθηκαν. Διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, αλλά περιόρισε στο ελάχιστον την ορατότητα και μόλις τελείωσε, άρχισε η έντονη βροχόπτωση. Η ένταση ήταν τέτοια που έκλεισε το λιμάνι, στο ύψος που γίνονται τα έργα της COSCO. Οι οδοί έγιναν απροσπέλαστοι.

Στο Κερατσίνι, η λεωφόρος Δημοκρατίας (κεντρική αρτηρία) και η Λαμπράκη (διασχίζει την περιοχή από τα Village έως το Σχιστό) μετετράπησαν σε ορμητικά ποτάμια. Ένας χείμαρρος κατέβαινε από τη Λαμπράκη, που μετέφερε και φερτά υλικά (πέτρες, καδρόνια).



Φωτογραφία από το τέλος της Λαμπράκη (Credit: @YPsar)

Το News 24/7 επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος ενημέρωσε ότι ” μετά τις πλημμύρες του 1977, όταν είχαν χαθεί δεκάδες ανθρώπινες ζωές, στην πόλη φτιάχτηκε μεγάλος αγωγός επί της Λαμπράκη, ο οποίος έλυσε το πρόβλημα για πάρα πολλά χρόνια.

Στην κακοδαιμονία αυτού του κράτους και στον τρόπο που λειτουργεί, η διατομή του αγωγού ενώ ήταν μεγάλη, έχει μικρύνει κατά πολύ στο συγκεκριμένο σημείο όπου δημιουργείται η λίμνη, πριν φύγουν τα νερά προς τη θάλασσα“.

Ποιος και γιατί μίκρυνε τη διατομή; ” Μέσα στον αγωγό έβαλαν… και άλλους αγωγούς. Δηλαδή, ήθελε να περάσει η ΔΕΗ γραμμές; Τις περνούσε από εκεί. Η συνέπεια ήταν να υπάρξει πρόβλημα“. Τα φρεάτια σε τι κατάσταση είναι; ” Τα διατηρούμε καθαρά, αλλά έχουν τη δυνατότητα να “τραβούν” συγκεκριμένη ποσότητα νερού, με συνέπεια την τελευταία 15ετία, όταν έχουμε βροχοπτώσεις -όχι μόνο τέτοιας έντασης, αλλά και μικρότερης-, η συμβολή κοντά στην Ιχθυόσκαλα γίνεται λίμνη“.

Δεδομένου ότι ο ίδιος ο κ. Βρεττάκος μίλησε για ένα θέμα που “κρατά” ήδη 15 χρόνια, εύλογα ρωτήσαμε γιατί δεν γίνεται κάτι. ” Σχεδιάζεται από την Περιφέρεια, σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης “τρέχει” το συγκεκριμένο έργο από τον Οκτώβριο του 2014“.

Τρία χρόνια μετά γιατί δεν έχει υπάρξει έστω ένα μικρό αποτέλεσμα; ” Το μόνο που έχει γίνει είναι να έχουμε αποκτήσει μελετητή, μέσα από διαγωνισμό, για να κάνει τη μελέτη, λόγω γραφειοκρατίας. Όσο συγκρουόμαστε με συμφέροντα, θα πνίγεται κόσμος“. Ξεκάθα λοιπόν, λύση υπάρχει ” και θα ήταν χρήσιμο κάποια έργα που είναι τεράστιας σημασίας για τη ζωή και την ασφάλεια των ανθρώπων, να γίνονται γρήγορα“.

Είναι το ραντεβού μας, κάθε χειμώνα

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας πρόσθεσε ότι ” από την Πέμπτη (16/11) είμαστε σε συνεργασία με την τροχαία και την πυροσβεστική. Υπάρχουν άνθρωποι στο σημείο, να “κλείνουν” την κυκλοφορία, να μην αφήνουν τους οδηγούς να περνούν από εκεί. Είμαστε πάντα έτοιμοι, διότι ξέρουμε πως θα ‘χουμε τη λίμνη μας, στο συγκεκριμένο σημείο, όταν υπάρχουν βροχές και το επικίνδυνο είναι να μην εγκλωβιστεί κάποιος. Βλέπετε, το σημείο πλημμυρίζει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είναι το ραντεβού μας, κάθε χειμώνα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια“. Στις 11.00 έκλεισε ο περιφερειακός Δραπετσώνας από την τροχαία.

Ο κ. Βρεττάκος θέλησε να κάνει και μια έκκληση: ” Με κυβερνητική πρωτοβουλία, να βρεθεί τρόπος, ώστε μεγάλα έργα υποδομών, ζωτικής σημασίας, να “τρέχουν” γρήγορα. Και εκεί όπου χρειάζεται, σε περιοχές δηλαδή όπως η Μάνδρα, να υπάρχει πολιτική απόφαση, ενδεχομένως και συγκρούσεις με συμφέροντα, ώστε να λύνονται τα προβλήματα“.

Credits: @YPsar

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα