Πανελλήνιος: Κλίμα τρομοκρατίας, ρατσισμός και εξώδικα

Πανελλήνιος: Κλίμα τρομοκρατίας, ρατσισμός και εξώδικα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κλίμα εκφοβισμού, αναιτιολόγητες απολύσεις, αλλά ακόμη και ρατσιστικά σχόλια από την πλευρά της προσωρινής διοίκησης καταγγέλλουν προπονητές και αθλητές. 'Είναι όλα ψέμματα' απαντά η διοίκηση

Προπονητές , γονείς και αθλητές του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, καταγγέλλουν στο News 24/7 ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί κλίμα εκφοβισμού στον σύλλογο. Από την πλευρά της, η διοίκηση διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες.

Απομακρύνσεις προπονητών χωρίς καμία αιτιολόγηση, τραμπουκισμοί, ύβρεις, υποβάθμιση προσωπικοτήτων αλλά και  απαγόρευση εισόδου στους χώρους του Πανελληνίου: Αυτά είναι μερικά από όσα καταγγέλλουν στο News 24/7 προπονητές, γονείς, αθλητές και παιδιά που πλέον δεν βρίσκονται στους χώρους του Πανελληνίου, αλλά σε γήπεδα διασκορπισμένα στην Αττική.  Όπως λένε, η προσωρινή διοίκηση, που έχει αναλάβει τα ηνία του Συλλόγου από τον Ιανουάριο του 2017, έχει υιοθετήσει συμπεριφορές που καμία σχέση δεν έχουν με το πνεύμα του ιστορικού συλλόγου.

Πρώτη στάση το γήπεδο Αντώνης Τρίτσης, στη Γκράβα: Εκεί βρίσκεται η Βίκυ Μανιάτη, επί 20 χρόνια προπονήτρια στίβου στον Πανελλήνιο. Είναι η μια από τους 11 προπονητές και προπονήτριες που υπέγραψαν εξώδικο, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της προσωρινής διοίκησης του Πανελληνίου Γ.Σ. Η κ. Μανιάτη προπονεί πλέον τις αθλήτριές της -ηλικίας από 14 έως 18 ετών- στον στίβο του γηπέδου της Γκράβας, καθώς  δεν της επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους του Πανελληνίου.

Μου είπαν ότι κάνω αντιπολίτευση, γιατί στη Γενική Συνέλευση έδιωξαν παλιούς πρωταθλητές και διαμαρτυρήθηκα

«Μου είπαν ότι κάνω αντιπολίτευση, γιατί στη Γενική Συνέλευση έδιωξαν παλιούς πρωταθλητές και διαμαρτυρήθηκα λέγοντάς τους ότι δεν ξέρουν ποιους διώχνουν. Δεν ξέρουν ποιοι είναι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τιμήσει τον Πανελλήνιο. Τον Αύγουστο με πήρε τηλέφωνο ένας από τους τρεις εφόρους της ομάδας και μου είπε ότι η νέα διοίκηση στο εξής δεν θέλει να συνεργάζεται μαζί μου» λέει στο News 24/7 η κ. Μανιάτη. Την πρώτη ημέρα της καινούριας σεζόν, ωστόσο, κάλεσε τα παιδιά να προπονηθούν στον Πανελλήνιο μαζί της.

«Την πρώτη ημέρα προπόνησης για τη φετινή χρονιά, ήμασταν κι εμείς εκεί» εξηγεί η κ. Κατερίνα, μητέρα μιας από τις αθλήτριες. «Μπήκε μέσα ένας κύριος, διέκοψε την προπόνηση και μας είπε ότι η κ. Μανιάτη δεν ανήκει πλέον στη δύναμη του Πανελληνίου και συνεπώς έπρεπε να φύγει. Είπαμε ότι είναι απαράδεκτο να σταματάει η προπόνηση με αυτόν τον τρόπο και ζητήσαμε να συναντηθούμε με τη διοίκηση. Μας υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας και λέγοντάς μας ότι είναι απόφαση του συλλόγου να φύγει η κ. Μανιάτη γιατί δεν συμφωνεί με τη διοίκηση. Απαντήσαμε ότι ως προσωρινή διοίκηση δεν μπορούν να απομακρύνουν προπονητές. Εμάς μας ενδιαφέρει ποιοι προπονούν τα παιδιά μας. Φεύγοντας, ήρθε και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου, ο οποίος μας είπε “Εμείς δεν ασχολούμαστε με ορφανά”. Όταν την επόμενη ημέρα πήγε η κόρη μου, της είπαν ότι αν δεν κάνει προπόνηση με τους καινούργιους προπονητές, δεν μπορεί να ξανακάνει προπόνηση στον Πανελλήνιο».

Ο Πανελλήνιος δεν πρέπει να είναι μαγαζάκι κανενός

Όπως λέει η κ. Κατερίνα, τα τελευταία χρόνια που ο Πανελλήνιος  ταλαιπωρείται από τα χρέη, οι γονείς είναι αυτοί που στηρίζουν τον σύλλογο με τις συνδρομές. Ο σύλλογος, σύμφωνα με την ίδια, πρέπει να μείνει σύλλογος της γειτονιάς, όπου αθλούνται τα παιδιά αλλά και οι ίδιοι οι γονείς οι οποίοι είχαν δημιουργήσει τμήματα για να αθλούνται.«Ο Πανελλήνιος δεν πρέπει να είναι μαγαζάκι κανενός. Τα παιδιά τόσα χρόνια με τους προπονητές τους έχουν δεθεί, δεν μπορεί να συμπεριφέρονται έτσι οι νέοι διοικούντες. Που ήταν αυτοί οι κύριοι τόσα χρόνια που εμείς στηρίζουμε την ομάδα;» αναρωτιέται. 

 «Υπάρχει μια γενικότερη αλλαγή στο κλίμα. Ο Πανελλήνιος φιλοξενεί τα παιδιά από τις γύρω περιοχές που πηγαίνουν να αθληθούν. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι πρωταθλητές. Πολλά πηγαίνουν για να χαρούν τον αθλητισμό.» συνεχίζει η προπονήτρια. «Ξαφνικά άρχισαν να κάνουν παρατηρήσεις, όπως “γιατί δεν έχουν πιασμένα τα μαλλιά τους; Μπορεί να τραυματιστούν”. Τους απάντησα ότι είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν κάνοντας άλματα στο σκάμμα που δεν το σκάβει καθόλου η διοίκηση. Σε εμένα είπαν “πρέπει να μιλήσουμε κάποια στιγμή για την εμφάνισή σου”, ενώ ακούγονταν φράσεις όπως “πώς είναι έτσι αυτός; Σαν Αλβανός είναι” και “Πολύ μαύρο έπεσε. Εντάξει μπορεί να είναι καλοί αθλητές αλλά πρέπει να σηκώσουμε και την ελληνική σημαία ψηλά”. Γενικά υπάρχει πολύ διαφορετικό κλίμα».

Τα παιδιά από την πλευρά τους ζήτησαν να προπονούνται με τους παλιούς προπονητές τους, έστω και σε άλλα γήπεδα, αλλά να συμμετέχουν στους αγώνες με τη φανέλα του Πανελληνίου. Εισέπραξαν όμως αρνητική απάντηση. Τα κορίτσια που προπονεί η κ. Μανιάτη έφτασαν την περσινή χρονιά στην τρίτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων. Από τα περίπου 25 κορίτσια, στην Γκράβα πηγαίνουν για προπόνηση πολύ λιγότερα, καθώς η απόσταση είναι μεγάλη.

Δεν μας αντιμετωπίζουν σαν αθλητές που κάνουμε αυτό που αγαπάμε

Η Χριστιάνα, η Βανέσσα, η Έλενα, η Γκλόρια και η Άννα, μαζί με ορισμένα ακόμα κορίτσια από την ομάδα διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να προπονούνται με την κ. Μανιάτη. «Είμαι στον Πανελλήνιο από την έκτη δημοτικού και τώρα πάω δευτέρα Λυκείου. Ο Πανελλήνιος είναι δίπλα στο σπίτι μου, εκεί μεγάλωσα. Με την κ. Βίκυ, έχουμε μάθει τόσα χρόνια τον αθλητισμό και θέλουμε να κάνουμε μαζί της προπόνηση. Γι’ αυτό ερχόμαστε εδώ. Δύο φορές έχουμε πάει φέτος και διέκοψαν την προπόνηση. Τη μια υπήρχαν και φωνές σε συναθλητές μας. Δεν μας αντιμετωπίζουν σαν αθλητές που κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Μας θέλουν πρωταθλητές. Να πιεζόμαστε με ένα αυστηρό πρόγραμμα. Εμείς στις προπονήσεις κάνουμε και διαλείμματα, περνάμε καλά. Συναναστρεφόμαστε με τις συναθλήτριές μας, γελάμε. Εκείνοι μας χαρακτηρίζουν χαζοχαρούμενες» λέει η 16χρονη Χριστιάνα.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλα τμήματα του συλλόγου, όπου παιδιά από την τοξοβολία, το καράτε, την κολύμβηση, προπονούνται αυτήν την περίοδο σε διάφορα γήπεδα μακριά από την Κυψέλη.

Κλίμα τρομοκρατίας

Δεύτερη στάση στη Νέα Ιωνία. Εκεί, ο προπονητής Κώστας Αντωνόπουλος, που είναι στον Πανελλήνιο από το 1978, προπονεί άλλους αθλητές του συλλόγου, μεγαλύτερης ηλικίας. «Ήμουν αθλητής στον σύλλογο και μετά έγινα προπονητής. Με πήρε ο Έφορος το καλοκαίρι που πέρασε και μου είπε ξαφνικά ότι απομακρύνομαι, χωρίς να μου εξηγήσει τους λόγους. Θέλουν ανθρώπους που θα τους κάνουν ότι θέλουν. Εμένα δεν μπορούν να μου το κάνουν αυτό γιατί ξέρω τον Πανελλήνιο χρόνια. Θεωρώ ότι ο σύλλογος πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά. Ένα πολύ απλό παράδειγμα. Σε έναν χώρο άθλησης ήταν πολύ ωραία εικόνα να βλέπω τα παιδιά να προσεγγίζουν τον χώρο με το ποδήλατό τους. Τα έδεναν λοιπόν μέσα στους χώρους του Πανελληνίου. Πρώτη κίνηση της διοίκησης ήταν να απαγορεύσει τα ποδήλατα στους χώρους του συλλόγου για να μην συμβεί –όπως είπαν- κάποιο ατύχημα. Πρέπει μάλλον να τα αφήνουν έξω για να τους τα κλέψουν».

Ένας από τους αθλητές του κ. Αντωνόπουλου, είναι ο 23χρονος Γιάννης Γαλανόπουλος. Ο Γιάννης είναι στον Πανελλήνιο 7 χρόνια. Αγωνίζεται στα 400 μέτρα με εμπόδια και την περασμένη χρονιά, είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα. Μιλώντας στο News 24/7 περιγράφει ένα κλίμα τρομοκρατίας στον σύλλογο. «Από τον Πανελλήνιο η διοίκηση με έδιωξε. Ακολουθούν ένα σύστημα “αποφασίζω και διατάζω” και γνωρίζοντας ότι είμαστε ταγμένοι στον παλιό μας προπονητή, κάλεσαν όλο το αγωνιστικό τμήμα του Πανελληνίου για να μας μιλήσουν. Εξ’ αρχής μας μίλησαν επιθετικά και μας είπαν «Ή θα προπονείστε με τους καινούργιους προπονητές ή φεύγετε».

Όπως λέει ο 23χρονος αθλητής, εκείνη την ημέρα άκουσαν ύβρεις και προσβολές. «Κάποιο παιδί  είπε: “Πέρσι βγήκα στην οκτάδα, δεν δικαιούμαι να κάνω προπόνηση σε αυτό το στάδιο;” Και του είπαν ότι στο στάδιο θα κάνουν προπόνηση μόνο παιδιά της Εθνικής και αυτοί που ακολουθούν τη διοίκηση. Εμείς τους είπαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη διοίκηση, αλλά δεν γίνεται να μας πετάνε έτσι έξω. Εγώ τους είπα ότι πέρσι βγήκα έκτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Η απάντηση που πήρα ήταν “Και είναι καλή επίδοση αυτή;”. Είδα επίσης να πιάνουν τον πατέρα ενός μικρού παιδιού, που είναι εξαιρετικό ταλέντο και να του λένε “είδαμε κάποια παιδιά από τις ακαδημίες να τρέχουν και έκαναν καλύτερο χρόνο από τον γιό σου”. Και το παιδί ήταν δίπλα και άκουγε. Είναι συμπεριφορά αυτή;».

Ούτε απειλές θέλουμε, ούτε φασιστικά και ρατσιστικά σχόλια σε παιδιά άλλων εθνικοτήτων

Ο Γιάννης, αυτή την περίοδο πηγαίνει με το μηχανάκι του μέχρι τη Νέα Ιωνία για να προπονείται. «Έχω μιλήσει και με τον νέο προπονητή που ήρθε. Πολύ καλό παιδί και διαβασμένος. Παραδέχτηκε όμως και ο ίδιος ότι το σωστό είναι να ακολουθήσω το πρόγραμμα που ακολουθούσα μέχρι σήμερα. Εγώ θέλω να κάνω την προπόνησή μου, να τρέχω στους αγώνες, να δίνω βαθμούς στην ομάδα… Ούτε απειλές θέλουμε, ούτε φασιστικά και ρατσιστικά σχόλια σε παιδιά άλλων εθνικοτήτων για το χρώμα τους και την καταγωγή τους, ούτε να μας λένε “Τι αθλητής είσαι εσύ; Αφού δεν μπήκες Εθνική δεν μπορείς να τρέχεις στον Πανελλήνιο”. Εμείς για την ομάδα θέλουμε να τρέχουμε. Έχουμε μεγαλώσει εδώ. Και τώρα μας κόβουν τον αθλητισμό. Ο Πρόεδρος με χαρακτήρισε σκυλάκι του παλιού μου προπονητή. Όχι δεν τον ακολουθώ επειδή είμαι σκύλος. Απλά τον υπεραγαπώ γι αυτά που μου χει προσφέρει τόσα χρόνια. Το ήθος, την ηθική, τις γνώσεις, την αγάπη».

Ίδια η κατάσταση που περιγράφει και η Γεωργία Αγίλαρα, η οποία φοβάται πλέον να πλησιάσει στο γήπεδο, όπως λέει. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με την ίδια, όταν έγραψε στάτους στο Facebook που αναρωτιόταν γιατί απομακρύνονται συνάδελφοί της, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου, ο οποίος της είπε να μην αναφερθεί ξανά δημόσια εναντίον της διοίκησης. Αθλήτρια και προπονήτρια στον στίβο, η Γεωργία είναι κατά το ήμισυ από τη Νιγηρία. Έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι χρόνια στον Πανελλήνιο. «Τους έχω στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ήμουν σε σύμβαση ορισμένου χρόνου και αφού έληξε, μου ζήτησαν βιογραφικό. Τους το είχα δώσει και τους είπα αν χρειάζεται οτιδήποτε άλλο να περιμένουν να τους το καταθέσω. Δεν με ενημέρωσαν ποτέ. Μου έστειλαν ένα μέιλ ότι διακόπτεται η συνεργασία μας» λέει.

Έχω υποστεί ψυχολογική βία για το πώς είμαι

Αναφέρεται δε σε περιστατικά ψυχολογικής βίας που αντιμετώπισε πριν φύγει: «Έχω υποστεί ψυχολογική βία για το πώς είμαι. Για το πώς είναι τα μαλλιά μου. Συγγνώμη που έχω άφρο μαλλί. Έκανα προπόνηση στα παιδιά που ήταν από πρώτη έως τρίτη δημοτικού μέσα στο χορτάρι, την ώρα που δεν υπήρχαν ρίψεις  από άλλους αθλητές Πήραν λοιπόν τηλέφωνο από τη Διοίκηση στη Γραμματεία και μου έκαναν παρατήρηση γιατί κάνω παιχνίδια στα παιδιά. Μετά έδιωξαν και όλους τους αθλητές που έτρεχαν στο χορτάρι με το έτσι θέλω. Έχουν έρθει πολλές φορές να μας μιλήσουν απειλητικά προτάσσοντας το σώμα τους. Σε ένα άλλο περιστατικό που τρόμαξα όταν το είδα, είχαν στριμώξει στην πόρτα τον Γιάννη και του φώναζαν πάρα πολύ. Θυμάμαι ότι είχα τραβήξει τα παιδιά να μην ακούνε».

Η Γεωργία αναρωτιέται πώς γίνεται αθλητές που δεν είναι του συλλόγου αλλά αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα, να απασχολούν προπονητές, γυμναζόμενοι στον Πανελλήνιο και ταυτόχρονα να μην επιτρέπεται σε αθλητές που έχουν μεγαλώσει εκεί, να κάνουν προπόνηση. «Πήγα να προπονηθώ σαν αθλήτρια, και ήρθαν και μου είπαν ότι πρέπει να φύγω από το γήπεδο. Τους απάντησα ότι είμαι αθλήτρια του Πανελληνίου και θέλω να γυμναστώ. Εκείνοι μου είπαν ότι είναι εντολή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα και την επόμενη φορά που μπήκα για προπόνηση μου είπαν ότι θα μου δώσουν το δελτίο μου γιατί δεν τον ενδιαφέρει να μείνω στο σύλλογο. “Δεν θέλουμε εδώ σκυλιά και μποχλάδες”  ήταν η φράση». Περιγράφοντας επίσης περιστατικό που συνέβη σε συναθλήτριά της, η Γεωργία θυμάται τη Γενική Συνέλευση στην οποία δέχτηκε προσβολές. «Την χαρακτήρισαν άσχετη, ενώ ήταν 7η στην Ελλάδα. Η κοπέλα αγανάκτησε, έφυγε και της έδωσαν το δελτίο της. Μιλάμε για μια κοπέλα που δεν την έχω ακούσει ποτέ να εκνευρίζεται».

Όπως λέει η αθλήτρια και προπονήτρια, ανάλογο κλίμα τρομοκρατίας υπάρχει και σε υπαλλήλους αλλά και σε άλλους προπονητές, ενώ θυμάται ένα περιστατικό που οι γονείς ήθελαν να συστηθούν και ζήτησαν να βρίσκονται μπροστά όταν ο Γενικός Έφορος θα μιλούσε στα ανήλικα παιδιά τους.  «Ήταν η προπόνηση που εμάς μας είπαν σκυλιά. Δεν επέτρεπαν στους γονείς να ακούσουν. Σε έναν μάλιστα έκλειναν την πόρτα πάνω στο χέρι του, γιατί προσπαθούσε να μπει».

Η απάντηση της προσωρινής διοίκησης

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Πανελληνίου, Χάρης Παπαϊωάννου, αρνείται όλες τις παραπάνω καταγγελίες. «Οι άνθρωποι αυτοί λένε ψέματα και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμηση. Προσπαθούν να βάλουν εμπόδια σε μια διοίκηση που εξυγιαίνει τον σύλλογο. Πρώτα απ’ όλα εμείς δεν διώξαμε κανέναν. Έχουν παραιτηθεί όλοι» λέει στο News 24/7 ο κ. Παπαϊωάννου. Σε ερώτηση για το αν μπορούμε να έχουμε τα χαρτιά των παραιτήσεών τους, απαντά πως δεν γίνεται να δοθούν στη δημοσιότητα αλλά θα χρησιμοποιηθούν για δικαστικούς λόγους.  Αναφερόμενος δε στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο κ. Παπαϊωάννου, λέει ότι «Ο κ. Παφίλης δυστυχώς εκφράζει μια άποψη χωρίς να γνωρίζει την κατάσταση».

Οι άνθρωποι αυτοί λένε ψέματα και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες

Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως, οι προπονητές απαντούν πως ουδέποτε υπέγραψαν χαρτιά παραίτησης. Σύμφωνα με τους ίδιους, η αναφορά γίνεται σε συμβάσεις του 2014, επί προηγούμενης διοίκησης, όπου αναφερόταν πως μπορούν να φύγουν ανά πάσα στιγμή αρκεί να εξηγήσουν προφορικά τους λόγους, αλλά αν η διοίκηση θέλει να τους απομακρύνει θα πρέπει να αιτιολογήσει γραπτά την απόφασή της. Αυτό, όπως λένε, το είχαν υπογράψει τότε όλοι οι προπονητές του συλλόγου, χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική αποχώρησης, ενώ όταν πλέον απομακρύνθηκαν δεν έλαβαν καμία γραπτή αιτιολόγηση.

 «Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την αγωνιστική κατάσταση του συλλόγου και για το γεγονός ότι έχουμε πέσει στην 18η θέση στην Ελλάδα. Κανείς δεν είναι μόνιμος. Αποφάσισαν μόνοι τους να φύγουν όμως δεν τους διώξαμε εμείς. Τους καλέσαμε να κάνουν εκ νέου αιτήσεις και δεν έκαναν τίποτα. Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλησαν να συνεχίσουν με σειρά και τάξη». Κατηγορεί δε τους προπονητές ότι δεν ήθελαν να κάνουν συμβάσεις γιατί ήθελαν να αποκρύψουν χρήματα από την εφορία. «Έχουμε εξυγιάνει τον σύλλογο, έχουμε ρυθμίσει τους λογαριασμούς. Είχαμε διαπιστώσει ότι υπήρχαν διάφορα παραμάγαζα. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε, υπήρχαν παιδιά που δεν τα ξέραμε καν. Οι προπονητές  αυτοί θέλουν να πληρώνονται με μαύρα χρήματα. Εμείς τα ασπρίζουμε όλα. Εγώ είμαι καθαρός και θα τους κυνηγήσω. Κόβονται αποδείξεις, παροχές, οι υπάλληλοι είναι όλοι στο ΙΚΑ. Ξαναλέω πως όποτε θέλουν να δουλέψουν μπορούν να κάνουν αιτήσεις. Εμείς είμαστε ανοικτοί. Εκείνοι δεν έχουν ενδιαφερθεί. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές».

Οι προπονητές  αυτοί θέλουν να πληρώνονται με μαύρα χρήματα. Εμείς τα ασπρίζουμε όλα

Απαντώντας στις  αναφορές των αθλητών για άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, ο κ. Παπαϊωάννου, λέει πως ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. «Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να αθλούνται με τους παλιούς τους προπονητές. Εμείς τους είπαμε αν θέλουν, θα μπορούν να γυμνάζονται αλλά με τους προπονητές του συλλόγου. Εμείς έχουμε την αστική ευθύνη» τονίζει. Παράλληλα, διαψεύδει και οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά προς τους γονείς, καθώς όπως λέει, κανένας από τους συνεργάτες που έχει επιλέξει δεν πρόκειται να συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο.

Αρνούμενος οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά, ο κ. Παπαϊωάννου απαντά στις σχετικές καταγγελίες πως «στον Πανελλήνιο βρίσκονται ένα παιδί από τη Σρι Λάνκα και ένα παιδί από την Κένυα, που δεν έχουν πάρει ακόμα την ελληνική υπηκοότητα και στη Θεσσαλονίκη μάλιστα κέρδισαν στο δίαθλο και στο τρέξιμο. Αν είναι έτσι οι ρατσιστές…. Στην πισίνα έχουμε τόσα παιδιά στα οποία κάνουμε εκπτώσεις γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν. Στο μπάσκετ έχουμε προπονητή τον εγγονό του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην πισίνα έχουμε τον Σπύρο Γιαννιώτη» τονίζει.

Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στον Πανελλήνιο, έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση σε έναν σύλλογο που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και στον οποίο αθλούνται χιλιάδες παιδιά. Πλέον, οι επόμενες εκλογές για τη διοίκηση αναμένονται τον Οκτώβριο, ωστόσο αυτή την περίοδο πολλοί από τους μέχρι πρότινος αθλητές, προπονούνται εξόριστοι σε άλλα γήπεδα της Αθήνας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το εξώδικο:

“ΠΡΟΣ

Το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ευελπίδων αριθμό 2 και Μαυροματαίων, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ

1. Τον κ. υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Ανδρέα Παπανδρέου, αριθμός 37.

2. Την  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, αριθμός 37, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

3. Τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων, που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 137, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

4. Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρησης, που εδρεύει στο OAKA, Ανοικτό Κολυμβητήριο, Σπύρου Λούη, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

5. Την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 137, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

**********************

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δηλώσατε προφορικά –διά διαφόρων προσώπων- σε καθένα από εμάς  ότι απολυόμαστε, μη αποδεχόμενοι από την πλευρά σας τις νομίμως και προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες του καθενός από εμάς.

Αναρωτιόμαστε δυνάμει ποιας απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τόσες απολύσεις προπονητών, αν η κάθε απόλυση αποφασίστηκε αιτιολογημένα, πολλώ δε μάλλον γνωρίζοντας ότι διοικείτε το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος» δυνάμει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, αν η σχετική δικαστική απόφαση σάς χορηγεί το δικαίωμα  των συγκεκριμένων πράξεων διοίκησης.

Περαιτέρω, ελπίζουμε ότι δεν μπορεί να αμαυρωθεί, από την επιχειρούμενη κατασυκοφάντησή μας, η γνωστή στα μέλη και στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του Πανελληνίου, προσφορά μας στο συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο και στους αθλητές του.

Επειδή δια της παρούσας σας δηλώνουμε και εγγράφως –δεδομένου ότι προφορικά το έχουμε πράξει επανειλημμένα- ότι δεν αποδεχόμαστε την απόλυσή μας, την οποία θεωρούμε απόλυτα άκυρη, παράνομη και καταχρηστική για λόγους που γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. 

Επειδή σας δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε νομίμως και προσηκόντως τις υπηρεσίες μας.

Επειδή η συμπεριφορά σας παραβιάζει κατάφωρα και τα όρια του ποινικού νόμου.

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Σας δηλώνουμε ότι διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.  

Σας δηλώνουμε ότι ο καθένας από εμάς δεν αποδέχεται την απόλυσή του, την οποία θεωρεί απολύτως άκυρη, παράνομη και καταχρηστική.

Σας καλούμε να αποδέχεστε τις νομίμως και προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες μας.

Σας καλούμε, εντός δύο (2) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας να μας χορηγήσετε  αντίγραφο αιτιολογημένης απόφασης του Δ.Σ. του σωματείου με την οποία  αποφασίσθηκε η απόλυση του καθενός από εμάς, καθώς και το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης δυνάμει της οποίας έχετε προβεί στις απολύσεις μας.

Τέλος σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου (αστικού, ποινικού κ.ο.κ.) και πάσης αρμόδιας Αρχής.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στις σχετικές  επιδοτήριες εκθέσεις του.

Αθήνα, 13/9/2017

Οι εξωδίκως δηλούντες

1.  Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

2. Παρασκευή Μανιάτη

3. Ελένη Κανελλοπούλου

4. Αντώνιος Σαδούκας

5. Νεκτάριος Ρούπακας

6. Γεωργία – Ολανέμι Αγιλάρα

7. Χρήστος Μποφίλιος

8. Ιωάννα Καστόρη

9. Παναγιώτης Καρράς

10. Κωνσταντίνος Μπακανδρέας

11. Πέτρος Κατσαμπάνης”

Υ.Γ. Για ευνόητους λόγους έχουν αφαιρεθεί από το εξώδικο τα στοιχεία των προπονητών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα