Ταξίδι επιστροφής στην Τουρκία για τη σορό του Σινάν Κούρτογλου

Ταξίδι επιστροφής στην Τουρκία για τη σορό του Σινάν Κούρτογλου

Συντετριμμένοι και χωρίς να κάνουν δηλώσεις έφυγαν από την Κω, οι στενοί συγγενείς του άτυχου 39χρονου Τούρκου Σινάν Κούρτογλου που έχασε τη ζωή του από τοίχο του μπαρ White Corner, που κατέρρευσε (Pics+Vid)

Το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στο Μπόντρουμ και από εκεί στη Σμύρνη, όπου ήταν και ο τόπος της μόνιμης κατοικίας του, η σορός του άτυχου 39χρονου Σινάν Κούρτογλου που έχασε τη ζωή του στο μπαρ White Corner στα Εξάρχεια της παλιάς πόλης της Κω , κατά τον φονικό σεισμό των 6.6 Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η σορός του 39χρονου μεταφέρεται με πλοιάριο της γραμμής στα τουρκικά παράλια, ενώ από σήμερα νωρίς το πρωί, στο λιμάνι της Κω έφτασαν καταβεβλημένοι οι συγγενείς του συνοδεία ιμάμη, μεταξύ των οποίων ο πατέρας, η μητέρα, ο μικρότερος αδερφός του.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθυστέρησαν την μεταφορά της σορού που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα στις 17.00. Συντετριμμένοι φίλοι και γνωστοί, περίμεναν στο λιμάνι της Κω για το «τελευταίο αντίο».

Να σημειωθεί ότι το όνομα του νεκρού έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ μετά τις ζημιές στην Αλικαρνασσό, ο σεισμός μεγέθους 6.6 Ρίχτερ, μονοπώλησε τις ειδήσεις και στη γειτονική Τουρκία.

Ο 39χρονος βρίσκονταν στο νησί της Κω για αναψυχή, ενώ αποτελεί τον έναν εκ τους δύο νεκρούς, μαζί και τον 22χρονο Σουηδό που εντόπισαν οι άνδρες του ΕΚΑΒ, νεκρούς κάτω από τα χαλάσματα του διώροφου νεοκλασσικού κτιρίου επί της οδού Ναυκλήρου που καταστράφηκαν ολοσχερώς μετά το σεισμό.

 

 

Σε κρίσιμη κατάσταση οι 4 από τους 7 βαριά τραυματίες

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα τέσσερα άτομα που τραυματίστηκαν εξίσου στην περιοχή των Εξαρχείων, στην Κω. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C130 στην Κρήτη.

Για την κατάσταση των τραυματιών το νοσοκομείο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Ο άνδρας 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη

Ο άνδρας 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Στιγμιότυπο από το νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης,οπου μεταφέρθηκαν πολλοί από τους τραυματίες από τον σεισμό στο νησί της Κω,Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Ο άνδρας 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Η γυναίκα 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα