Σκάνδαλο Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ στην Ευρωβουλή για τα προσωπικά δεδομένα

Σκάνδαλο Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ στην Ευρωβουλή για τα προσωπικά δεδομένα
Διαδηλωτής υψώνει τη σημαία της ΕΕ και στέκεται δίπλα σε χάρτινο ομοίωμα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διαμαρτυρόμενες εναντίον των fake λογαριασμών του Facebook, μπροστά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. AP

Μετά την θύελλα για το σκάνδαλο με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων από το Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ απαντά απόψε σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών. Μάλιστα η συγκεκριμένη συνεδρίαση μεταδίδεται σε live streaming, με στόχο να περάσει το μήνυμα της διαφάνειας.

Η διαδικασία δεν θα είναι πρωτοφανής για τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή του Facebook.

Στις 10 Απριλίου, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε καταθέσει προ των επιτροπών Δικαιοσύνης και Εμπορίου του αμερικανικού Κογκρέσου, στον απόηχο της θύελλας που ξέσπασε για το πως χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της η συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε “σπουδαία νέα” την απόφαση του Ζάκεμπεργκ να συναινέσει για μετάδοση της σημερινής συνεδρίασης σε live streaming.

O ιδρυτής του Facebook Μάρκ Ζάκερμπεργκ ανταλλάσσει χειραψία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι AP

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ βρίσκεται στην Ευρώπη για να υπερασπιστεί την εταιρεία του, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, όταν επιβεβαιώθηκε ότι η βρετανική εταιρεία συμβούλων Analytica, που εργαζόταν για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, αγόρασε προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών από το Facebook.

Ο Ζάκεμπεργκ θα γίνει δεκτός αύριο από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Παρακολουθήστε σε live streaming τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να δίνει απαντήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα