Ανησυχία για προβοκάτσια κατά Τσίπρα στη Λέσβο

Ανησυχία για προβοκάτσια κατά Τσίπρα στη Λέσβο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το ραντεβού μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ακροδεξιών στοιχείων και τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ. Τι καταλογίζουν στη ΝΔ και δη στον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου κυβερνητικά στελέχη

Ανησυχία επικρατεί σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας κατά του Αλέξη Τσίπρα, που θα επισκεφθεί και θα μιλήσει στη Μυτιλήνη μεθαύριο Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο νησί στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος στις 2 και 3 Μαΐου και αναμένεται να εξαγγείλει σειρά μέτρων για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και να αποστείλει αυστηρά μηνύματα προς την Άγκυρα, τόσο για τη στάση της στο Αιγαίο όσο και για το προσφυγικό.

Η ανησυχία προκύπτει από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν αποστείλει ακροδεξιά στοιχεία στο νησί και μέσω των οποίων καλούσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην πόλη. Η ΕΛΑΣ, βεβαίως, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποιο γεγονός, πολύ περισσότερο που το κλίμα στο νησί λόγω και του προσφυγικού –αλλά και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ- είναι εκρηκτικό. Κυβερνητικά στελέχη, επιπλέον, σχολιάζουν αρνητικά αν όχι την οργάνωση κινητοποιήσεων των κατοίκων από βουλευτές της ΝΔ, τουλάχιστον την ενθάρρυνσή της. Για το θέμα στοχοποιούν μεταξύ άλλων τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Προς το παρόν, πάντως, ο πρωθυπουργός δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του επίσκεψη στο προσφυγικό κέντρο της Μόριας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα με θέμα «προσφυγικό και κοινωνική συνοχή».

Συλλήψεις για κακουργήματα

Εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος αναμένονται συλλήψεις 6-7 ακροδεξιών που είχαν επιτεθεί στους πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς με κακουργηματικές κατηγορίες- μεταξύ των οποίων και για ρατσιστική βία.

Θα απαγγελθούν επίσης σε 6-7 ακόμα άτομα κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα