Η Αθήνα ανησυχεί για τη σταθερότητα στο Βερολίνο

Η Αθήνα ανησυχεί για τη σταθερότητα στο Βερολίνο
Α. Μέρκελ AP

Σε άγνωστες ατραπούς οδηγεί την Ευρώπη τυχόν πτώση της Άγκελας Μέρκελ. Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από τη γερμανίδα Καγκελάριο, ακόμα και οι διμερείς συμφωνίες με χώρες-μέλη. Πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ οι αποφάσεις της Μέρκελ.

Θα το ζήσουμε και αυτό  στην Ευρώπη της κρίσης!

Η Ελλάδα ανησυχεί για την κυβερνητική σταθερότητα στη Γερμανία. Η καγκελάριος Μέρκελ απειλείται από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), με αιχμή το θέμα του προσφυγικού. Η Άγκελα Μέρκελ ζήτησε …παράταση δυο εβδομάδων από το CSU, ώστε να παραστεί στη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών στις 28 και 29 Ιουνίου, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά στη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ. Η γερμανίδα Καγκελάριος δεν αποκλείεται να θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο σύναψης διμερών συμφωνιών για τους πρόσφυγες με χώρες που αντιμετωπίζουν το πρώτο κύμα μεταναστών, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σλοβενία.

Η Αθήνα κατανοεί ότι η κατάσταση στο Βερολίνο είναι ένας επιπλέον λόγος προκειμένου να κλείσει όλα τα θέματα στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ώστε να προλάβει τις εξελίξεις στη Γερμανία.

Κατά τα λοιπά αναμένει τις ενδείξεις για τις επιλογές της Άγκελας Μέρκελ, προκειμένου να διαμορφώσει τη στρατηγική της.

Έως τότε δεν έχει παρά να επιδιώξει μια καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο χώρο της και προς την κατεύθυνση αυτή –αναμένοντας και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Τουρκία- προγραμματίζονται πρωτοβουλίες από τα αρμόδια υπουργεία το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα