Με πρωτοφανείς αντιδράσεις απειλεί η Τουρκία για το πολιτικό άσυλο στους “8”

Με πρωτοφανείς αντιδράσεις απειλεί η Τουρκία για το πολιτικό άσυλο στους “8”
Τούρκοι στρατιωτικοί (Φωτό αρχείου) eurokinissi

...Από τη στιγμή που καθαρογραφεί η απόφαση και θα δημοσιοποιηθεί. Ενδιαφέρον εμφανίζει εάν αυτό θα συμβεί πριν ή μετά τις τουρκικές εκλογές

Με πρωτοφανείς αντιδράσεις απειλεί την Αθήνα η Άγκυρα για την απελευθέρωση και τη χορήγηση ασύλου στους “8” Τούρκους αξιωματικούς.

Η κυβέρνηση Ερντογάν αναμένει απλώς την επίσημη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς απομένει η καθαρογραφή και η δημοσίευσή της, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται για ευνόητους λόγους εάν αυτό θα συμβεί πριν ή μετά τις τουρκικές εκλογές. Παρότι ορισμένοι εκτιμούν πως και μετά τις εκλογές η αντίδραση θα είναι εξίσου σφοδρή, ίσως και σφοδρότερη, καθώς  η νέα κυβέρνηση θα θελήσει να επιδείξει πυγμή.

Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις διαθέσεις της Άγκυρας αρκετά καλά, πλην όμως δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση την παραμικρή ενημέρωση για τον τρόπο αντίδρασης. Προσπάθεια απαγωγής, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει, καθώς οι “8” φρουρούνται με πολύ προσοχή, στην ουσία είναι …ελεύθεροι υπό  στενή επιτήρηση. Συνεπώς αναμένεται νέα ένταση στο Αιγαίο, προκλήσεις στην Κύπρο, άνοιγμα της στρόφιγγας των προσφυγικών ροών, ενώ βέβαιον είναι ότι θα δυσκολέψει πολύ η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

Η Αγκυρα, πάντως, ανησυχεί για το ενδεχόμενο οι “8”, που θα διαθέτουν πλέον και ταξιδιωτικά έγγραφα, θα μπορούν να ταξιδεύσουν σε χώρα της αρεσκείας τους, κάτι που της προκαλεί υπέρμετρο εκνευρισμό…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα