Οι προκλήσεις της τρίτης θητείας Φέσσα και ο… Γκάμπριελ

Οι προκλήσεις της τρίτης θητείας Φέσσα και ο… Γκάμπριελ
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας Eurokinissi

Επανεκλέγεται την Τρίτη στην προεδρία του ΣΕΒ ο Θεόδωρος Φέσσας. Κεντρικός ομιλητής της απογευματινής συνεδρίασης ο πρώην γερμανός αντικαγκελάριος. Το πρωί, στην κλειστή συνεδρίαση μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Για τρίτη συνεχόμενη φορά στην προεδρία του ΣΕΒ παραμένει ο Θεόδωρος Φέσσας, όπως αναμένεται να αποφασίσει το απόγευμα της Τρίτης η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Η θητεία του Θ. Φέσσα είναι διετής και στη διάρκειά της αναμένεται να συμβούν μεγάλα γεγονότα για την χώρα, όπως η έξοδός της από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο, η μεταμνημονιακή εποπτεία, οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, γεγονότα όπου  η ηγεσία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος θα θελήσει να βάλει τη σφραγίδα της.

Υπογραμμίζεται, πάντως, ότι το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ είχε αρχικά προτείνει για Πρόεδρο του Συνδέσμου τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, ωστόσο μία δικαστική εκκρεμότητα τον ανάγκασε να ζητήσει την εξέταση της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Ο Ευ. Μυτιληναίος, ωστόσο, θα είναι αντιπρόεδρος, με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες, ενώ θέση αντιπροέδρου θα καταλάβει και ο Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines.

Το πρωί της Τρίτης, στη κλειστή συνεδρίαση θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση (με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου) θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το απόγευμα, εξάλλου, ομιλητής θα είναι και ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα