Προδότες, εκτελέσεις και μηνύσεις για εσχάτη προδοσία!

Προδότες, εκτελέσεις και μηνύσεις για εσχάτη προδοσία!
Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό Eurokinissi

Μήπως ένα νέο "αυγό του φιδιού" επωάζεται; Και μήπως η αντιμετώπισή του πρέπει να είναι καθήκον όλων των κομμάτων του "δημοκρατικού τόξου";

Εν αρχή ήταν οι σφαίρες στον υπουργό Εξωτερικών, ευτυχώς μέσα σε φάκελο, με άγνωστο ακόμα αποστολέα! Ακολούθησαν οι επιστολές σε κάθε βουλευτή χωριστά από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων που εγκαλούσαν για εσχάτη προδοσία, με ποινή θάνατο ή ισόβια, εάν κάποιος ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης (εάν υπάρξει και αν έρθει στη Βουλή) για το μακεδονικό. Τώρα μηνύεται ο υπουργός Εξωτερικών για …εσχάτη προδοσία (!), για μια συμφωνία μάλιστα που …δεν υπάρχει ακόμα!

Είναι όλα αυτά απλώς γραφικά; Η επίθεση στον 78χρονο Γιάννη Μπουτάρη από θρασύδειλους (όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο) ακροδεξιούς, κατέδειξε και στον όποιο υπήρξε αφελής πως μόνο έτσι δεν είναι. Η «Χρυσή Αυγή» χρησιμοποιεί πλέον ως «εμπροσθοφυλακή» στο δρόμο νεοεμφανιζόμενες εθνικιστικές οργανώσεις, ενώ γύρω από ποντιακά σωματεία και οργανώσεις που μονοπωλούν τάχα μου τον πατριωτισμό και το ενδιαφέρον για τη Μακεδονία, εμφανίζονται και δρουν ακροδεξιές ομάδες. Ταυτόχρονα εφημερίδες του ακροδεξιού χώρου, που έχουν βαλθεί το τελευταίο διάστημα να ξαναγράψουν –κατά το δοκούν και το …συμφέρον- την μεταπολεμική ιστορία, «προδότη» ανεβάζουν και προδότη κατεβάζουν όποιον έχει μια διαφορετική στάση. Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ενός –μικρού ευτυχώς- τμήματος της κεντροαριστεράς, ενισχύει ασφαλώς τέτοια «φαινόμενα», καθώς νιώθουν να διαθέτουν τουλάχιστον ανοχή από ένα τμήμα του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Όλα, άλλωστε, δείχνουν πλέον πως γύρω από τον υπερπατριωτισμό (το επικερδέστερο, ίσως, πολιτικά και οικονομικά επάγγελμα δεκαετίες τώρα στη χώρα μας) επωάζεται το «αυγό του φιδιού», παρασέρνοντας πολλές φορές ανθρώπους αγνούς, πραγματικούς πατριώτες, που αγαπούν με ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια τη χώρα τους.

Η αντιμετώπιση του «αυγού του φιδιού» είναι καθήκον όλων των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου», που δεν θα πρέπει να το τροφοδοτούν με μικροκομματικές σκοπιμότητες ή με τεχνητή πόλωση πάνω σε διαφορές που δεν υπάρχουν, αλλά και με την αναζήτηση μιας νέας Ελλάδας, όπου οι εργαζόμενοι θα δρέπουν τους καρπούς της προόδου μέσα σε μια πραγματική δημοκρατία.

Όσοι βλέπουμε τον κίνδυνο να ζυγώνει, δεν πρέπει να τον διευκολύνουμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα