Στο Λονδίνο με Μέι και… επενδυτές!

Στο Λονδίνο με Μέι και… επενδυτές!
Στο Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας AP

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Δευτέρα και Τρίτη στη βρετανική πρωτεύουσα. Στόχος η “εξαργύρωση” της συμφωνίας με τα Σκόπια και της -διαφαινόμενης- συμφωνίας στο Eurogroup.

Με επιφανείς οικονομικούς παράγοντες, πληροφορούμαστε, θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Λονδίνο, στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Δευτέρα και Τρίτη, προσκεκλημένος της Τερέζας Μέι.

Το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων είναι το κύριο θέμα της επίσκεψης καθώς και οι Γιώργος Χουλιαράκης και Δημήτρης Λιάκος που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό θα έχουν συναντήσεις και κλειστές συσκέψεις με μεγάλα οικονομικά funds.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι στο Λονδίνο θα μπορέσει να δρέψει άμεσα καρπούς από δυο κορυφαίες στιγμές της κυβέρνησής του το επόμενο διάστημα. Πρώτον, από τη συμφωνία με τη FYROM, που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στη διεθνή κοινότητα, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι παγκοσμίως δεν υπάρχει θετική είδηση -μαζί πάντοτε με τη συνάντηση των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας. Δεύτερον, από τη διαφαινόμενη συμφωνία στο Eurogroup, για την οποία η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να έχει βάλει… χοντρή πλάτη, καθώς δεν επιθυμεί τώρα που ανοίγει το θέμα της Ιταλίας (το καλοκαίρι αναμένονται σημαντικές εξελίξεις) να παραμένει ως πρόβλημα και η Ελλάδα! Ούτως ή άλλως είναι πλέον σαφές πως για τον πρωθυπουργό ανοίγει μπροστά του ένα  νέο μεγάλο κεφάλαιο που θα κρίνει τόσο πολλά τόσο για τη χώρα όσο και για τον ίδιο και το κόμμα του και που αποτελεί το “μεταμνημονιακό” του στοίχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα