Κουκάκι: Μία από τις 16 καλύτερες γειτονιές του κόσμου

Κουκάκι: Μία από τις 16 καλύτερες γειτονιές του κόσμου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η Airbnb και η βιοτεχνία σιδερένιων κρεβατιών.

Η μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία Airbnb έκανε το 2015 μια έρευνα για το ποιες είναι οι 16 καλύτερες γειτονιές του κόσμου, αξιοποιώντας τις εντυπώσεις σαράντα εκατομμυρίων ταξιδιωτών από 150 χώρες. Καλύτερη, από κάθε άποψη: τοπικό χρώμα, διασκέδαση, εστίαση, συγκοινωνίες, αρχαιολογικοί θησαυροί, ποιότητα ζωής, κλπ.

Λοιπόν, πρώτη βγήκε η Τσούο-Κου στην Οσάκα της Ιαπωνίας, δεύτερη η Μπάνγκλαμπου στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, τρίτη η Μπρίκφιλντς στη Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, τέταρτη η Καπουσάν στο Μπορντό της Γαλλίας, ενώ πέμπτη καλύτερη γειτονιά στον κόσμο, ψηφίστηκε το Κουκάκι της Αθήνας!

Μάλιστα, το Κουκάκι, η συνοικία στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου του Φιλοπάππου, που συνορεύει με τα Πετράλωνα, την Ακρόπολη και την Πλάκα. Το Κουκάκι, που είναι σαν ένα νησί μέσα στο αθηναϊκό αρχιπέλαγος, με μεγάλες οδικές αρτηρίες να το εξυπηρετούν χωρίς να το πνίγουν, όπως η Συγγρού και η Καλιρρόης, με σταθμό του Μετρό στο Φιξ, με υπέροχα νεοκλασικά, αλλά και αμιγείς αστικές περιοχές.

Το Κουκάκι, που είναι πολύ κοντά στο κέντρο για να είναι βολικό, αλλά αρκετά μακριά για να έχει το δικό του χαρακτήρα και τη δική του ψυχή, όπως εκδηλώνεται αυτή στους πεζοδρόμους και τις πλατείες του. Να θυμίσουμε πως η ονομασία της πέμπτης καλύτερης γειτονιάς στον πλανήτη, δεν έχει σχέση με κουκιά ή με κάποιο άλλο όσπριο, αλλά προέρχεται από ένα βιοτέχνη που στις αρχές του 20ου αιώνα έφτιαχνε σιδερένια κρεβάτια στην περιοχή, τον Γεώργιο Κουκάκη, Θεός σχωρέστον…

Από πού κρατάει η σκούφια μας

Κάθε λέξη κρύβει μια ιστορία. Η ετυμολογία της, δηλαδή η αναζήτηση της προέλευσής της και της αρχικής της σημασίας, μπορεί να μας οδηγήσει πολύ μακριά, τόσο στα ονόματα των ανθρώπων και των τόπων, όσο και στις λέξεις που περιγράφουν αντικείμενα και αφηρημένες έννοιες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα