Στροφή Αβραμόπουλου για αύξηση θητείας

Στροφή Αβραμόπουλου για αύξηση θητείας
ΑΘΗΝΑ-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο Υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, στα εγκαίνια του νέου Κολυμβητηρίου Μάχης ΚΕΕΔ. Στην συνέχεια στο Παρατηρητήριο, όπου παρακολούθησαν άσκηση (φωτογραφία) των Ειδικών Δυνάμεων.Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για την αύξηση της θητείας στο στρατό. Υπαναχωρεί στο 12μηνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. "Εν καιρώ" η πολιτική απόφαση. Γενικά Επιτελεία Στρατού πιέζουν για κατάργηση εννιάμηνου

Όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται πλέον ανοιχτά σχετικά με τη διάρκεια της θητείας , ακόμη και η αύξησή της έως και τρεις μήνες.

Τα Γενικά Επιτελεία επιμένουν για δωδεκάμηνο, ωστόσο, αν και στην αρχή ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνονταν υπέρμαχος της άποψης αυτής, τελικά φαίνεται ότι επανεξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ σε δηλώσεις του το απόγευμα της Παρασκευής υπογραμμίζει ότι πρέπει να αξιολογηθούν σωστά όλα τα κριτήρια πριν την οριστική απόφαση.

Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας “Το Έθνος” για περαιτέρω πληροφορίες, αλλά και για το πότε θα κλειδώσουν οι ημερομηνίες της τελικής απόφασης, ο ίδιος τόνισε ότι “η συζήτηση των τελευταίων ημερών για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά τις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία”.

Οι στρατιωτικοί επιμένουν στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας έως και 3 μήνες, από 9μηνο που ισχύει σήμερα να πάει στο 12μηνο, για την κάλυψη των προβλημάτων επάνδρωσης των υφιστάμενων στρατιωτικών μονάδων, χωρίς ωστόσο να προτείνουν δραστική περικοπή στρατοπέδων στην ενδοχώρα.

Πάντως η όποια απόφαση για τη διάρκεια της θητείας θα είναι πολιτική και θα ληφθεί “εν καιρώ”, όπως υπογραμμίζει με νόημα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εννοώντας σαφώς ότι η παρούσα κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να καταπιαστεί με το ακανθώδες θέμα της θητείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα