13ος Διεθνής Μαραθώνιος Stoiximan.gr ‘Μέγας Αλέξανδρος’: Την 1η Απριλίου η Θεσσαλονίκη πλημμυρίζει με χρώμα

13ος Διεθνής Μαραθώνιος Stoiximan.gr ‘Μέγας Αλέξανδρος’: Την 1η Απριλίου η Θεσσαλονίκη πλημμυρίζει με χρώμα

Ο Διευθυντής του "Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος", Δρόσος Χριστόπουλος, μιλάει για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη γιορτή με πολλές εκπλήξεις

Σε πυρετώδης ρυθμούς δουλεύουν όλοι οι συντελεστές του Stoiximan.gr 13ο Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος βάζοντας τις τελευταίες “πινελιές” προκειμένου όλα να είναι άψογα και μικροί και μεγάλοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος, μιλάει το News24/7 για τους στόχους και τις προσδοκίες των διοργανωτών αυτού του μεγάλου θεσμού και υπόσχεται σε όσους λάβουν μέρος, μια αξέχαστη πολύπλευρη εμπειρία ζωής.

“Όπως όλοι οι Μαραθώνιοι, έτσι κι αυτός είναι ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός, που απευθύνεται σε όλους, από τους επαγγελματίες, μέχρι τον απλό κόσμο. Μέσω του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και των παράλληλων εκδηλώσεων του, θέλουμε να αναδείξουμε διεθνώς μία ιστορική διαδρομή, αλλά και τη σημασία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας ,ως κέντρο ιστορίας πολιτισμού και αθλητισμού. Θέλουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να τρέξουν ή να περπατήσουν, για την επίδοση ή για τη χαρά της συμμετοχής. Θέλουμε το τρέξιμο να τρόπος ζωής που θα συμβάλει τόσο στην σωματική υγεία όσο και στην ψυχική υγεία των ανθρώπων μας λέει ο κ.Χριστόπουλος και συμπληρώνει “η πόλη θα πλημμυρίσει με χρώμα και τέτοιο χρώμα το έχουμε όλοι ανάγκη”.

“Στόχος μας βέβαια είναι υποστηρίξουμε άρτια όλο τον κόσμο που θα έρθει, και θα καταφέρουμε γιατί έχουμε τα μέσα και το τεχνικό επιτελείο για να τα καταφέρουμε” μας λέει. Το στοίχημα βέβαια είναι μεγάλο καθώς ήδη, 2.000 μαραθωνοδρόμοι, 4,500 δρομείς των 10 χιλιομέτρων, 14.000 των 5 χιλιομέτρων και 2.000 παιδιά έχουν δηλώσει συμμετοχή ξεπερνώντας τις προσδοκίες με τη προθεσμία για τις  ατομικές δηλώσεις να εκπνέει την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Μια πολύπλευρη εμπειρία ζωής

Στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών Μαραθώνιων, ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι για όλους τους συμμετέχοντες μία πολυήμερη εμπειρία που με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους σε κάποιο από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό με παράλληλη συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις, πολιτισμικά δρώμενα και κοινωνικές εκδηλώσεις.

“Στον Stoiximan.gr 13ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, πραγματοποιούνται παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής προσφοράς που συμπληρώνουν το αθλητικό πρόγραμμα. Υποστηρίζουμε και υποστηριζόμαστε από πλήθος Ιδρυμάτων, Σωματείων και Φορέων Κοινωνικής Προσφοράς,  εφαρμόζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης, ενισχύοντας οικονομικά το έργο τους και παράλληλα δίνοντας σ΄αυτά επιπλέον τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις δράσεις τους, προς όφελος των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που απευθύνονται και υπηρετούν. Συμμετέχουν συνολικά πάνω από 65 φορείς, ανάμεσά τους τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας” υπογραμμίζει ο κ.Χριστόπουλος και δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην ημερίδα, την οποία οι μαραθωνοδρόμοι θα αναλύσουν ζητήματα υγείας, προετοιμασίας, και αποκατάστασης, παρέχοντας τις πολύτιμες γνώσεις που έχουν αποκτήσει, όλα τα χρόνια της συμμετοχής του σε διεθνής μαραθωνίους.

Όπως μας εξηγεί ο κ.Χριστόπουλος η διοργάνωση όπως είναι αναμενόμενο θα τονώσει την τουριστική κίνηση της πόλης και θα δώσει μια οικονομική ανάσα σε όλον τον εμπορικό κόσμο. “Θέλουμε η διοργάνωση να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών και να καταγραφεί στη συνείδηση των Ελλήνων ως το «Εθνικό, Ιστορικό και Τουριστικό Γεγονός», πλήρως αξιοποιήσιμο για την προβολή της χώρας. Εύχομαι μετά από εμάς και άλλες πόλεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και γιατί όχι να παρουσιάσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις”.

Οι ατομικές εγγραφές μπορούν να υποβληθούν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 9 Μαρτίου, με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων)

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα