Κούλογλου στο NEWS 247: ‘Έχουμε μπλέξει με οικονομικούς δολοφόνους’

Κούλογλου στο NEWS 247: ‘Έχουμε μπλέξει με οικονομικούς δολοφόνους’

Την ανησυχία του για περαιτέρω υποχωρήσεις στη διαπραγμάτευση, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν αρκετές φωνές υπέρ της Ελλάδας. Τονίζει ότι η Αριστερά δεν έχει νόημα να μένει στην εξουσία αν δεν μπορεί να κάνει αλλαγές υπέρ των ασθενέστερων. Τι λέει για το προσφυγικό, την υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης και τον Τραμπ (Vid)

“Έχουμε μπλέξει με οικονομικούς δολοφόνους”, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο NEWS 247. Ο κ. Κούλογλου απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα υποχωρήσει ξανά στη διαπραγμάτευση, τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε με μια “μαφία, που όσο υποχωρείς τόσο περισσότερο ζητά”.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχουν φωνές, για να κλείσει η εκκρεμότητα, που παραμένει ανοιχτή λόγω του πείσματος του Σόιμπλε.

“Έχουμε συμμάχους και η εικόνα της χώρας έχει βελτιωθεί, αλλά θεωρώ ότι δυστυχώς θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις. Ελπίζω να μην είναι οδυνηρές γιατί ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον τρόπο που είχε διαπραγματευθεί η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες του 2015, ο κ. Κούλογλου χωρίς περιστροφές, έκανε λόγο για μια “αυταπάτη” και μια “κακή εκτίμηση” απέναντι σε έναν αποφασισμένο και πολύ ισχυρό αντίπαλο.

Ερωτηθείς για τα 2 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αν δικαιώθηκαν όσοι ήθελαν την Αριστερά στην εξουσία, ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι η Αριστερά πρέπει να είναι στην εξουσία, αλλά για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και να έχει ένα καλό σχέδιο δράσης.

“Η εξουσία δεν είναι περίπατος. Δεν πρέπει να υποτιμάς τους αντιπάλους σου. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν και διεθνείς προϋποθέσεις για να κάνει αυτά που πρέπει. Αν δεν μπορεί να κάνει ένα δύο αλλαγές δεν έχει νόημα να μένει στην εξουσία γιατί σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, η Αριστερά δεν είναι κολλημένη με την εξουσία”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στην υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η απουσία πολιτικής ενοποίησης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Ευρώπης και προσθέτει ότι οι χώρες του Βορρά ξέχασαν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απουσία αλληλεγγύης από την πλευρά της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τις δικές της ευθύνες.

“Το Plan b είναι ότι στη χειρότερη περίπτωση, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε αποθήκη προσφύγων, κάτι που προωθούσε η ομάδα του Βίζενγκραντ”, είπε

Τέλος, αναφερόμενος στον Τραμπ, τον συνέκρινε με τον Μπερλουσκόνι, σημειώνοντας όμως ότι το κακό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι ότι είναι σαν τον Μπερλουσκόνι αλλά με… πυρηνικά.

Το βίντεο της συνέντευξης του κ. Στέλιου Κούλογλου στο NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα