Μάγδα Φύσσα στο Ραδιόφωνο 24/7: ‘Η επίθεση στον Παύλο ήταν στοχευμένη’

Μάγδα Φύσσα στο Ραδιόφωνο 24/7: ‘Η επίθεση στον Παύλο ήταν στοχευμένη’

Συγκλόνισε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, σε συνέντευξή της στο Ραδιόφωνο 24/7. Τι είπε για το βράδυ της δολοφονίας του, τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης και τις απειλές που δέχονται τόσο η οικογένειά της όσο και μάρτυρες, που καταθέτουν

“Η επίθεση στον Παύλο Φύσσα ήταν στοχευμένη”, είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή “Η Φυλή των Φίλων”, η μητέρα του, Μάγδα.

Σημείωσε ότι ο δολοφόνος του δεν ήταν στο μαγαζί με τους 30-40 που χτύπησαν τον γιο της και άλλα 2 παιδιά. “Πήρε εντολή να πάει”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Φύσσα, είπε ότι “τα 4 λεπτά που κρατήθηκε ο Παύλος, ήταν ουσιαστικά γιατί μπόρεσε να δείξει τον δολοφόνο του”.

“Έμεινε σε δρόμο μεγάλο και φωτεινό, εάν γινόταν σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι, σήμερα θα μιλούσαν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δεν θα μαθαίναμε τι πραγματικά συνέβη”, σημείωσε.

Τόνισε ακόμα ότι η χρυσή αυγή είναι εγκληματική, ναζιστική, φασιστική οργάνωση και πρόσθεσε ότι “αστυνομία και χρυσή αυγή είναι ένα, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Επισήμανε ότι στη δίκη, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ήταν πολλοί και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι ή ότι λιποθύμησαν και άλλες δικαιολογίες για να αποφύγουν να πουν αυτό που είδαν.

“Στην αρχή προσπάθησαν να πουν ότι ήταν έγκλημα για το ποδόσφαιρο, αλλά ευτυχώς κατέπεσε στο δικαστήριο”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις συνθήκες που γίνεται η δίκη, είπε ότι “είναι απαράδεκτες καθώς οι χρυσαυγίτες δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή της” και πρόσθεσε ότι “μάρτυρες βρέθηκαν ξυλοκοπημένοι σε νοσοκομείο, γιατί κατέθεσαν σε βάρος τους, ενώ και η οικογένεια δέχεται προσβολές και απειλές”.

Τόνισε ότι τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με την ουσία της δίκης και πρόσθεσε με νόημα: “Δεν βιντεοσκοπείται η δίκη. Έχουμε βίντεο από τη χούντα και άλλες μεγάλες δίκες και δεν μπορούμε να έχουμε βίντεο για αυτή τη δίκη”.

“Με θυμώνει η στάση των μέσων ενημέρωσης” είπε και πρόσθεσε: “Ασχολούνται με τη δίκη, μόνο εάν μάθουν ότι έγιναν επεισόδια. Πώς θα μάθουν τα νέα παιδιά για τους φασίστες, τον ναζισμό; Με συγκλόνισε η μαρτυρία του Κοντονικόλα, ένα από τα παιδιά που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες. Ήταν ήρεμος και ο λόγος του με συγκλόνισε. Ξεπέρασε τον εαυτό του για έρθει στη δίκη”.

“Δεν μας ζήτησε κανείς συγνώμη. Ούτε καν οι δικηγόροι τους. Είμαι η μάνα όλων των παιδιών στη περιοχή, καμία μάνα δεν θέλει το κακό του παιδιού της. Πρέπει να έρθουν κι άλλοι να καταθέσουν. Ξέρω ότι φοβούνται. Το θάρρος θα νικήσει”, πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για την απώλεια του παιδιού της, είπε:

“Ο Παύλος δεν θα ξανανοίξει την πόρτα να μπει στο σπίτι. Η ζωή μας σταμάτησε. Απλά κινούμαστε. Το πρώτο διάστημα δεν άκουγα, δεν έβλεπα τηλεόραση, δεν καταλάβαινα τι γινόταν”.

Ερωτηθείσα τέλος, αν στη μάχη αυτή η Δημοκρατία θα νικήσει, η κ. Φύσσα απάντησε “βεβαίως θα νικήσουμε”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα στο Ραδιόφωνο 24/7:

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα