Οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ μιλούν στο NEWS 247

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ μιλούν στο NEWS 247

Ο Κώστας Δέρβος, ο Θανάσης Βαμβίνης και ο Ανδρέας Καρασαρίνης απαντούν σε πέντε ερωτήματα εν όψει του συνεδρίου επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας. Το ιδεολογικό στίγμα, οι πληγές του παρελθόντος, γιατί να γίνει ένας νέος μέλος της ΟΝΝΕΔ

Εν όψει του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ που ξεκινά την Παρασκευή, οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι πρόεδροι της γαλάζιας νεολαίας, Κώστας Δέρβος, Θανάσης Βαμβίνης και Ανδρέας Καρασαρίνης, απαντούν σε πέντε ερωτήματα του News247:

Ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα τους εάν εκλεγούν.

Ποιο πρέπει να είναι το ιδεολογικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ.

Πως θα διασφαλίζεται ότι φαινόμενα ομάδων στο εσωτερικό της νεολαίας, τα οποία χαρακτήρισαν το παρελθόν, δε θα επαναληφθούν.

Μπορεί η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο ή είναι καταδικασμένη να μείνει στο ρόλο διοργανωτή πάρτυ και εκδρομών;

Και γιατί ένας νέος να ενταχθεί στην ΟΝΝΕΔ σήμερα.

Κώστας Δέρβος: Οι νέοι δεν έχουν ανάγκη δημοσιοσχετίστες

1. Εάν εκλεγείτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα σας;

Εφόσον οι ΟΝΝΕΔίτες με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η εξωστρέφεια της Οργάνωσης στην κοινωνία των νέων πολιτών. Θέλουμε να εκφράσουμε τη νεολαία που σπουδάζει, που εργάζεται, που ερευνά, που καινοτομεί και που αγωνιά για το μέλλον της. Αυτό απαιτεί μια γενναία στροφή σε μια ΟΝΝΕΔ πιο πολιτική σε σκέψη και δράση.

Τα τελευταία χρόνια η Οργάνωση είχε εγκλωβιστεί σε μια αυτοαναφορικότητα, νομίζοντας ότι η ηλικία μας είναι επαρκής συνθήκη για την παρουσία της ΟΝΝΕΔ στο πολιτικό σκηνικό. Η πραγματικότητα διέψευσε αυτή την αντίληψη. Πρέπει λοιπόν, αντί να ασχολούμαστε με το εσωτερικό της Οργάνωσης, να ανοιχτούμε στο πραγματικό μας ακροατήριο. Και αυτό δεν γίνεται χωρίς ιδέες, θέσεις και δράσεις.

2. Ποιο πρέπει να είναι το ιδεολογικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ:

Η ΟΝΝΕΔ εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, όμως, είναι μόνο το πρώτο στάδιο της αποστολής της. Το επόμενο και βασικότερο είναι να πρωτοπορεί, να αμφισβητεί, να επικαιροποιεί αυτές τις αρχές και τις αξίες. Πρέπει να προσπαθούμε διαρκώς να βρισκόμαστε μπροστά από τον κομματικό μας φορέα.

Το ιδεολογικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να είναι αυτό μιας κεντροδεξιάς νεολαίας: Ανοιχτή οικονομία, ανοιχτή κοινωνία, σεβασμός στις παραδόσεις, αλλά και την διαφορετικότητα, επιμονή στον συγκερασμό ελευθερίας και ασφάλειας. Αυτές είναι οι γενικές μας αρχές, τις οποίες οφείλουμε να εξειδικεύουμε ανάλογα με τα δεδομένα της πραγματικότητας, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ουσία τους.

3. Πως θα διασφαλίζεται ότι φαινόμενα ομάδων στο εσωτερικό της νεολαίας, τα οποία χαρακτήρισαν το παρελθόν, δε θα επαναληφθούν;

Κατ’ αρχάς, αυτό το εξασφαλίζουν οι περισσότεροι από 900 σύνεδροι και τα πάνω από 30.000 μέλη που, σε μια εποχή παραίτησης έδειξαν ότι περιμένουν από την ΟΝΝΕΔ να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική σκηνή. Όσοι συμμετέχουμε στην διαδικασία επανίδρυσης της Οργάνωσης πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν.

Η μη επανάληψη αυτών των φαινομένων δεν διασφαλίζεται στα λόγια, αλλά στην πράξη, με ανοιχτές διαδικασίες, αξιολόγηση στελεχών και διαφάνεια στο εσωτερικό της Οργάνωσης. Και διασφαλίζεται, φυσικά, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα ότι οι συμπεριφορές που μας πλήγωσαν στο παρελθόν δεν είναι πλέον ανεκτές. Όσοι προσερχόμαστε στο Συνέδριο Επανίδρυσης έχουμε πλήρη συνείδηση της αποστολής μας.

4. Μπορεί η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο ή είναι καταδικασμένη να μείνει στο ρόλο διοργανωτή πάρτυ και εκδρομών;

Θα ήθελα να είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό: Αν είναι να κάνουμε μια από τα ίδια, καλύτερα να μην κατέβουμε στο Συνέδριο. Η εποχή που ζούμε δεν επιτρέπει σε μια πολιτική νεολαία τον ρόλο που περιγράφετε. Οι νέοι έχουν σημαντικά προβλήματα και αναζητούν πειστικές προτάσεις και αποτελεσματικές λύσεις. Δεν έχουν ανάγκη δημοσιοσχετίστες, τους γυρνούν την πλάτη.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο. Το έχουν αποδείξει στο μακρινό και στο πρόσφατο παρελθόν, άλλωστε. Σε όλο τον δυτικό κόσμο οι πολιτικές νεολαίες είναι παράγοντες ουσιαστικής ανανέωσης της πολιτικής ζωής. Η Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται σε ένα σύγχρονο κόμμα και σε αυτό το περιβάλλον η ΟΝΝΕΔ έχει χώρο δράσης, τον οποίο καλείται να αξιοποιήσει και να είστε βέβαιοι ότι θα τον αξιοποιήσει.

5. Γιατί ένας νέος να έρθει στην ΟΝΝΕΔ σήμερα;

Για τον ίδιο λόγο που είμαστε όλοι εμείς: Για να πολιτικοποιηθεί εμπράκτως, να προσφέρει με τις ιδέες του και, εφόσον είναι ικανός και το επιθυμεί, να κληθεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στη χώρα του ως στέλεχος ενός κυβερνητικού κόμματος.

Στην Ελλάδα κυριάρχησε μια αντισυστημική αντίληψη ότι μπορούμε χωρίς κόμματα. Αυτό είναι ψέμα και πρέπει να το πούμε ευθέως. Χωρίς κόμματα δεν υπάρχει Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε, όμως, κόμματα διαφορετικά από αυτά που είχαμε. Έχουμε ανάγκη από κόμματα σύγχρονα, άρα στελεχωμένα από ανθρώπους βγαλμένους από την εποχή μας.

Η γενιά μας αξίζει μια χώρα πολύ καλύτερη από αυτή που ζούμε. Αυτή την καλύτερη χώρα πρέπει να παλέψουμε για να την κατακτήσουμε. Αυτό γίνεται τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά. Όποιος νέος, λοιπόν, θέλει κόμματα που να είναι αντάξια των σπουδών του, της δουλειάς του, του μόχθου του, καλείται ο ίδιος να τα διαμορφώσει. Αν, μάλιστα, ασπάζεται τις ίδιες ή συγγενείς αξίες με αυτές της Νέας Δημοκρατίας, η ΟΝΝΕΔ είναι το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ενταθεί για να λειτουργήσει ως μέλος της κοινωνίας των πολιτών.

Θανάσης Βαμβίνης: Χρηματοδότηση με crowdfunding και facebook της ΟΝΝΕΔ

Οι απαντήσεις του κ.Βαμβίνη στα ερωτήματα του News247:

1.Εάν εκλεγείτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα σας;

Να μου επιτραπεί να αναφέρω δύο ενέργειες ως πρώτη προτεραιότητα. Η πρώτη είναι η ενίσχυση των Νομαρχιακών Οργανώσεων, το ρόλο των οποίων θεωρώ καταλυτικό για την αναγέννηση της Οργάνωσης και την ενίσχυση των δράσεων των αντίστοιχων τοπικών οργανώσεων του πολιτικού μας φορέα. Υπάρχουν εξαιρετικοί νέοι με αγάπη για την παράταξη, πάνω απ’ όλα όμως με αγάπη για την πατρίδα, που μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό σήμερα. Δεύτερον κι εξίσου σημαντικό θεωρώ το θέμα της χρηματοδότησης της Οργάνωσης. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη μορφή crowdfunding, χρηματοδότηση ενεργειών από πλήθος κόσμου, η αυτοχρηματοδότηση από τα ίδια τα μέλη της Οργάνωσης με κίνητρα συμμετοχής σε εκπτωτικές κάρτες αγορών. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί είτε με την αρωγή του πολιτικού μας φορέα είτε με δικές μας δράσεις πολύ γρήγορα.

2.Ποιο πρέπει να είναι το ιδεολογικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ:

Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί το νεανικό σκέλος της Νέας Δημοκρατίας. Συνεπώς μέσα στους κόλπους της υπάρχει κυρίαρχη ιδεολογία, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικές τάσεις στον τρόπο με τον οποίο φαντάζεται ο καθένας την οργάνωση και την ιδιοπροσωπία της κοινωνίας. Σ’ αυτά τα πλαίσια και με βάση τα σύγχρονα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και της μετανάστευσης που βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να επανέλθουμε στα πολύ βασικά. Πρώτον στην αγάπη για την πατρίδας μας, την οποία την αγαπούμε όχι με στοιχεία εθνικής προγονοπληξίας, αλλά διότι η πατρίδα μας είναι ο τόπος που ζούμε και αναπνέουμε, αλλά κυρίως είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε κοινά χαρακτηριστικά και πορευόμαστε μες στην Ιστορία. Αν δεν αγαπούμε την πατρίδα μας, δεν αγαπούμε και τους ανθρώπους της, συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα η πολιτική μας δράση, διότι τότε θα χαρακτηριζόταν ως στεγνός αριβισμός. Αγαπούμε την πατρίδα μας διότι μπορούμε να αναπτυσσόμαστε πνευματικά και μας προσφέρει ένα πλούσιο δώρο παράδοσης, το οποίο ενισχύει την ταυτότητα και το αίσθημα της συμμετοχής σε κάτι κοινό. Δεύτερον η οικονομική κρίση έκανε ακόμη πιο σαφές ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή η οποία μπορεί να γεννήσει δουλειές, αλλά και η παρέμβαση του Κράτους μπορεί να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη. Το ιδεολογικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να κινηθεί στο δρόμο ενός νέου πατριωτικού φιλελευθερισμού.

3.Πως θα διασφαλίζεται ότι φαινόμενα ομάδων στο εσωτερικό της νεολαίας, τα οποία χαρακτήρισαν το παρελθόν, δε θα επαναληφθούν;

Ομάδες θα υπάρχουν πάντοτε μέσα στην Οργάνωσή μας, όπως άλλωστε και στον πολιτικό μας φορέα. Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη των ομάδων, αλλά η διαστρέβλωση των διαδικασιών λειτουργίας της. Γι’ αυτό και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η τήρηση των διαδικασιών λειτουργίας μπορεί να διαφυλάξει την εύρρυθμη λειτουργία της και συνεπώς την ενότητά της στο διηνεκές. Ομάδες λοιπόν θα υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι η απρόσκοπτη συμμετοχή νέων και νεανίδων χωρίς να απογοητεύονται από αποκλεισμούς και εσωτερικές έριδες. Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ ως επανάσταση την ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργήσει ως το νέο μητρώο μελών της Οργάνωσης. Θα μπορούσε να μετατραπεί στο “Facebook” της ΟΝΝΕΔ και εκεί σ’ ένα περιβάλλον υγιούς διαλόγου και πολιτικής ζύμωσης προοδευτικά μπορεί να βγει κάτι πολύ θετικό. Καταληκτικά λοιπόν θεωρώ ότι ομάδες θα υπάρχουν, αλλά το ζήτημα της επανεμφάνισης τέτοιων φαινομένων εντάσσεται στο πεδίο της αυστηρής τήρησης των κανονισμών λειτουργίας της Οργάνωσης.

4.Μπορεί η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο ή είναι καταδικασμένη να μείνει στο ρόλο διοργανωτή πάρτυ και εκδρομών;

Κατ’ αρχάς δε αποδέχομαι ότι είναι αυτός ο ρόλος της τώρα. Αν υπάρχει μια κομματική νεολαία που να προσπαθεί να παράξει πολιτικό λόγο και να επηρέασει την παραγωγή πολιτικής με τη δράση της, αυτή είναι η ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια. Είναι παρελκόμενη η διόργανωση εκδρομών και η διασκέδαση. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης σχέσεων μεταξύ των μελών της. Είναι αναρρίθμητοι οι αγώνες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μες στα Πανεπιστήμια και οι δράσεις της ΟΝΝΕΔ ακόμη και με τη συνεργασία διαφόρων άλλων κοινωνικών δομών και οργανώσεων. Το πρόβλημα μας εντοπίζεται ακριβώς στην ερώτησή σας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε ακόμη πιο πολύ τις δράσεις μας με καθαρό πολιτικό πρόσημο.

5.Γιατί ένας νέος να έρθει στην ΟΝΝΕΔ σήμερα;

Κατ’ αρχάς για να έρθει ένας νέος σήμερα στην ΟΝΝΕΔ πρέπει να είναι σύμφωνος με την ιδεολογία της Οργάνωσης. Δεν πιστεύω ότι θα ενταχθεί κάποιος στην ΟΝΝΕΔ, ο οποίος πιστεύει ότι η κατάληψη των Πανεπιστημίων είναι η λύση για την αναβάθμιση τους ή ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Θέλω να πω ότι η ΟΝΝΕΔ ναι μεν είναι μια ανοιχτή όργάνωση σε όλους, αλλά ταυτόχρονα απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους νέους και νέες που θέλουν να προσφέρουν γνώση και χρόνο για την πρόοδο τη δική τους και συνεπώς της πατρίδας μας. Επειδή λοιπόν το περιβάλλον της ΟΝΝΕΔ είναι ένα περιβάλλον ευθύνης των μελών της απέναντι στην Ιστορία αυτού του τόπου ένας νέος θα πρέπει να επιλέξει την ΟΝΝΕΔ επειδή αποτελεί τη μοναδική πολιτική νεολαία, η οποία χειρίζεται με εύθυνη απέναντι στην Ιστορία της πατρίδας της τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που παράγει πολιτική με ουσία, που κάνει προτάσεις χωρίς να μένει άπραγη ή να κάνει ασκήσεις επαναστατικότητας. Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί ένα φάρο πολιτικής ζύμωσης και ενδυνάμωσης των νέων.

Ανδρέας Καρασαρίνης: Η ΟΝΝΕΔ μετά το συνέδριο θα είναι μία νέα οργάνωση

Οι απαντήσεις του κ.Καρασαρίνη στα ερωτήματα του News247:

1.Εάν εκλεγείτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα σας;

Η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ προϋποθέτει την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της. Πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας των οργάνων και την επαναφορά του πολιτικού λόγου και δράσης στην επιφάνεια.

Παράλληλα, ακολουθούμε ένα οργανόγραμμα τριετίας με στόχο την ενδυνάμωση όλων των τμημάτων της ΟΝΝΕΔ και φυσικά του μαθητικού και του φοιτητικού.

Πιστεύω ότι η ριζική αναδιοργάνωση στο εσωτερικό θα δώσει νέα πνοή στην οργάνωσή μας δημιουργώντας στέρεες βάσεις και αλλαγή νοοτροπίας.

2.Ποιο πρέπει να είναι το ιδεολογικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ:

Στο επίκεντρο της ιδεολογικής μας πλατφόρμας είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η ελεύθερη οικονομία, η ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας και οι ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να προοδεύσουν αξιοποιώντας τις δυνάμεις τους.

Η νέα οργανωτική δομή στο εσωτερικό συνδέεται με όλα τα σημεία αναφοράς της ιδεολογίας μας.

Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα και να δημιουργήσουμε νέο πλαίσιο προτάσεων για όλους τους τομείς, έτσι ώστε ο κάθε νέος που αποτελεί μέλος της ΟΝΝΕΔ να γνωρίζει όχι μόνο σε ποιο χώρο βρίσκεται, αλλά και για ποιο λόγο ανήκει εκεί. Το ίδιο σαφές στίγμα οφείλουμε και να εξωτερικεύσουμε.

Άμεση σύνδεση με τα παραπάνω έχει ο πολιτικός σχεδιασμός και η έμφαση στην συμμετοχή όλων των νέων που μετέχουν στην οργάνωσή μας.

Η πολιτική επιμόρφωση και η πολιτικοποίηση, όχι η στείρα κομματικοποίηση, θα παράξουν νέες ιδέες, θα διαμορφώσουν κουλτούρα και ,εν τέλει, θα δημιουργήσουν ένα κύκλο “δημιουργικής αντίδρασης”, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να γνωρίσει όλες τις πτυχές φιλελευθερισμού, ώστε να διαμορφωθούν και οι ανάλογες προτάσεις για όλα τα θέματα.

3.Πως θα διασφαλίσετε ότι φαινόμενα ομάδων στο εσωτερικό της νεολαίας, τα οποία χαρακτήρισαν το παρελθόν, δε θα επαναληφθούν;

Τα γεγονότα του Απριλίου αμαύρωσαν την εικόνα της οργάνωσης. Ταυτόχρονα, όμως έδειξαν ότι κι εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε να αναπαράγονται οι παθογένειες του παρελθόντος. Σε ένα πρώτο επίπεδο, η εξάλειψή τους σχετίζεται με τη ριζική εσωτερική αναμόρφωση του οργανωτικού σχεδιασμού. Το ευρύτερο άνοιγμα στη νεολαία και κατ΄ επέκταση ευρύτερα στην κοινωνία δεν μπορεί να στηριχθεί στη συνέχιση μεμονωμένων πρακτικών.

Ήδη συμμετέχω ενεργά 16 χρόνια στα δρώμενα της ΟΝΝΕΔ, οπότε γνωρίζω τα καλά και ποιοτικά στοιχεία που υπάρχουν μέσα στην ΟΝΝΕΔ. Είναι θέμα επιλογής πως θέλεις να κινηθείς και να καθοδηγήσεις την Οργάνωση και τα μέλη της.

Οι παθογένειες του παρελθόντος αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την ΟΝΝΕΔ, μας δίνεται η ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε μία νέα αρχή! Να προσθέσουμε ίσως το πιο σημαντικό λιθαράκι μας. Και όσοι τιμούμε την ιστορία της Οργάνωσης και του καθένα ξεχωριστά είμαστε δημιουργικά παρόντες.

Όλα όσα σιγοψιθυρίζαμε τόσα χρόνια, μπορούν πλέον να γίνουν πράξη.

4.Μπορεί η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο ή είναι καταδικασμένη να μείνει στο ρόλο διοργανωτή πάρτυ και εκδρομών;

Θα πρέπει να πούμε ότι η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν έχουν ιδρυθεί για να διοργανώνουν πάρτυ και εκδρομές.

Η ΟΝΝΕΔ είναι η πολιτική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα πρέπει να χαράσσει πολιτική, να προτείνει λύσεις στο κόμμα και να βγαίνει μπροστά σε κάθε πρόκληση στην πρώτη γραμμή.

Η ΟΝΝΕΔ οφείλει να είναι ισάξιος συνομιλητής του κόμματος, οπότε αντιλαμβάνεσθε ότι οι δράσεις θα πρέπει να έχουν πολιτικό περιεχόμενο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνολικά πρέπει να κινηθεί πολιτικά και είναι κάτι που το προτείνω συνεχώς. Βέβαια, έχω τη χαρά να το βλέπω να γίνεται πράξη αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης.

Ο νέος κόσμος έχει ανάγκη από προτάσεις και πρακτικές λύσεις. Οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι προβάλλοντας την πολιτική μας. Σε πανεπιστημιακό επίπεδο ξεμπλοκάροντας επιτέλους την ΕΦΕΕ και προχωρώντας σε άμεσες Γενικές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι οι παθογένειες των Ελληνικών Πανεπιστημίων με την αριστερά να έχει μεγάλη ευθύνη σε αυτό. Είμαστε στην πρώτη γραμμή με πλαίσια λύσεων, ιδέες και δράσεις, αναδεικνύοντας τον μύθο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς.

Αντιλαμβάνεσθε ότι στην ατζέντα μου δεν υπάρχουν πάρτι και εκδρομές, αν και αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της φοιτητικής ζωής.

5.Γιατί ένας νέος να έρθει στην ΟΝΝΕΔ σήμερα;

Η ΟΝΝΕΔ είναι πάντα ο εκφραστής της νέας γενιάς. Είναι αυτή που προτείνει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Αναδιαμορφώνει συνθήκες και κανόνες ξεχασμένων εποχών. Όταν εμείς μιλούσαμε για το αμαρτωλό άσυλο ασυδοσίας άλλοι το υποστήριζαν.

Όταν εμείς κρατούσαμε ανοικτές τις σχολές στις γενικές συνελεύσεις άλλοι έκαναν καταλήψεις με αποτέλεσμα χαμένα 6μηνα και επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Με αφετηρία το συνέδριο, η ΟΝΝΕΔ ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο θέλοντας να ενεργοποιήσει κάθε νέο και νέα που θέλει να έχει λόγο και άποψη για τα πολιτικά δρώμενα. Με μία διαφορά. Η ΟΝΝΕΔ σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει το ιστορικό χρέος να βγει μπροστά και να αποτελέσει πυλώνα επικοινωνίας με την κοινωνία και τη νέα γενιά. Αυτή τη γενιά που απογοητευμένη από τις εξελίξεις παραχώρησε τη θέση της και απομονώθηκε στη γωνιά του καναπέ.

Η ΟΝΝΕΔ οφείλει να κινητοποιήσει την ενεργητική και παραγωγική νεολαία της πατρίδας μας, παρέχοντας υποστήριξη στην αριστεία και μετατρέποντας τις δράσεις της σε προμαχώνα ιδεών και αξιών, με σεβασμό στην παράδοση, τη γλώσσα και την ιστορία μας.

Η ΟΝΝΕΔ μετά το συνέδριο θα είναι μία νέα οργάνωση. Ο κάθε νέος που θα έρχεται θα γνωρίζει ότι μετέχει σε μία πολιτική οργάνωση, έχοντας τις ανάλογες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Νέοι άνθρωποι από όλους τους χώρους θα μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες της δημοκρατικά και με διαφάνεια. Η ίδια η οργάνωση έχει ανάγκη από ανθρώπους που δημιουργούν, που ονειρεύονται, που δουλεύουν και που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκεί που της αξίζει .

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα