Οι πιο συχνές πτήσεις στην Ελλάδα και η ακρίβεια στους χρόνους τους

Snapshot from Thessaloniki, Greece. /       .
Snapshot from Thessaloniki, Greece. / . ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Οι καθημερινές πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια είναι εκατοντάδες καθημερινά και κατά συνέπεια μπορεί να μην «δουλεύουν όλα ρολόι». Έρευνα αποδεικνύει ότι πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις

Οι αερομεταφορές στη χώρα μας διευρύνονται συνεχώς με πολλές αεροπορικές εταιρείες να επιχειρούν. Η άνοδος του τουρισμού και η σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας, έχουν επιφέρει αύξηση και στις εσωτερικές πτήσεις.

Ωστόσο, έχετε αναλογιστεί ποιους προορισμούς προτιμούν οι Έλληνες περισσότερο και πόσο ακρίβεια υπάρχει στις πτήσεις αυτές;

Η AirHelp, ανέλυσε ορισμένα στοιχεία από τα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας, στο διάστημα 1/10/2016 – 30/09/207, δηλαδή για έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι πληροφορίες της εταιρείας έχουν να κάνουν με τον συνολικό αριθμό πτήσεων καθώς και τον χρόνο ακρίβειας σε αυτές, γνωρίζοντας ότι οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για πτήσεις που έχουν καθυστέρηση πάνω από 3 ώρες ή ακύρωση. Οι καθυστερήσεις είναι κάτι το σύνηθες, και αποτελεί βαρύμετρο για την αρχή μιας καλής εξυπηρέτησης των επιβατών-ταξιδιωτών, είτε με υπαιτιότητα του αερομεταφορέα είτε του αεροδρομίου είτε ακόμη και λόγω έκτακτων συνθηκών.

Όπως βλέπουμε από τον πίνακα, η πιο συχνή πτήση είναι Θεσσαλονίκη – Αθήνα (14 πτήσεις κατά μέσο όρο την ημέρα!), όπως ήταν αναμενόμενο. Επιπλέον στην 3 θέση συναντάμε το δρομολόγιο από Αθήνα για Σαντορίνη, όπου η ακρίβεια χρόνου στην αναχώρηση πτήσεων είναι 53%, ενώ από Σαντορίνη για Αθήνα είναι 80% (ένα ιδιαίτερο συμπέρασμα). Το πιο συχνό δρομολόγιο (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) έχει και την καλύτερη ακρίβεια χρόνου από την λίστα των top 10 – μαζί με το δρομολόγιο Αθήνα - Λάρνακα (87%).

Οι πιο συχνές πτήσεις στην Ελλάδα και η ακρίβεια στους χρόνους τους

Ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων παραμένει το Λονδίνο, ακόμη και μετά το Brexit, ενώ η έκπληξη της λίστας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Κωνσταντινούπολη με 2.226 πτήσεις από Αθήνα μέσα σε έναν χρόνο (κατά μέσο όρο 6 την ημέρα!).

«Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο, 9 εκατομμύρια επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για καθυστέρηση, ακύρωση ή overbooking πτήσεων, όμως μόνο ένα ποσοστό 2% προχωρούν τελικά σε αναζήτηση της αποζημίωσης που τους αρμόζει. Αντίστοιχα και οι Έλληνες επιβάτες πρέπει να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται. Προτεραιότητά μας είναι προσφέρουμε τη βοήθεια και τις νομικές υπηρεσίες ώστε όλοι οι επιβάτες να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πλειοψηφία των αεροπορικών εταιριών ακολουθεί τις διαδικασίες και έτσι δεν χρειάζονται επιπλέον νομικές πράξεις. Άλλωστε το αίτημα αποζημίωσης είναι πλέον τόσο εύκολο που οι επιβάτες μπορούν να το κάνουν μόνο με μερικά κλικ από το smartphone τους,» ανέφερε η Χρύσα Πομόνη υπεύθυνη επικοινωνίας της AirHelp Ελλάδα.

Όποιο προορισμό και να επιλέξετε για να ταξιδέψετε, μην φοβάστε! Είτε καθυστερήσει η πτήση σας, είτε ακυρωθεί, είτε είναι πλήρης, δικαιούστε αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με τον κανονισμό EK 261. Αποζημίωση για καθυστέρηση, ακύρωση ή overbooking που κυμαίνεται από € 125 έως € 600 ανά επιβάτη. Το ποσό διαφέρει ανάλογα με την απόσταση της πτήσης και τη διάρκεια της καθυστέρησης ως τον τελικό προορισμό σας και η AirHelp είναι εδώ για να σας βοηθήσει!

ADVERTISING

SHARE: