Σημαντική ταξιδιωτική άνοδος τον Ιανουάριο στην Αθήνα

Σημαντική ταξιδιωτική άνοδος τον Ιανουάριο στην Αθήνα
Presidential Mansion, Athens, Dec. 23, 2017 / , , 23 , 2017. SOOC

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατέγραψε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το αεροδρόμιο Αθηνών, τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους

Να κυκλοφορείς στην Αθήνα μήνα Ιανουάριο και να βλέπεις Κινέζους τουρίστες, είναι ένα φαινόμενο που όσο κι αν ανατρέψεις στο παρελθόν, δύσκολα θα συναντήσεις παρόμοια εικόνα. Και δεν είναι μόνο οι Ασιάτες, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι που επέλεξαν την Αθήνα για λίγες ή περισσότερες ημέρες διακοπών. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης και αν υπάρχει ανάλογη συνέχεια, τότε το αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και η πόλη, θα καταγράψουν ιστορικά ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Θετική, λοιπόν, πορεία είχε ο Ιανουάριος, σημειώνοντας συνολικά άνοδο της τάξης του 6,5%, φθάνοντας τους 1.285.650 επιβάτες. Αν και οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν μικρή πτώση της τάξης του 3,2% (416.965), σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, λόγω της μειωμένης προσφοράς θέσεων στις πτήσεις εσωτερικού, οι διεθνείς επιβάτες συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 12% (868.685) διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Θετικά είναι και τα μηνύματα για τον μήνα Φεβρουάριο, μήνα της αποκριάς και του… Αγίου Βαλεντίνου, με τις προσφορές στα αθηναϊκά ξενοδοχεία να είναι εντυπωσιακές.

(Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα