Στη Σύρο η αρχοντιά δεν κρύβεται

Στη Σύρο η αρχοντιά δεν κρύβεται

O φυσικός πλούτος της Σύρου και η αρχοντική της αύρα την κάνουν να εκπέμπει μια έμφυτη μεγαλοπρέπεια

Κατά κοινή ομολογία η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, είναι η αρχόντισσα του Αιγαίου. Εκεί όπου δύο κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική συμβιώνουν σε αρμονία σε δύο λόφους, στην Ερμούπολη και την Άνω Σύρο. Στη Σύρο θα συναντήσεις από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, θα θαυμάσεις μεγαλόπρεπα νεοκλασικά, εντυπωσιακά θέατρα και γραφικά σοκάκια. Η μαγεία του νησιού κρύβεται στο ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Σύρος είναι ένα από τα στοιχήματα του φετινού καλοκαιριού για το www.18-24.gr. Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα online κρατήσεων, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, και την προτείνει ανεπιφύλακτα, παρέχοντας οικονομικά πακέτα διακοπών.

Ερμούπολη, η αρχοντική

Πρώτη στάση στην πρωτεύουσα του νησιού, την παραμυθένια Ερμούπολη. Μαρμαρόστρωτοι δρόμοι, ψηλοτάβανα νεοκλασικά κτήρια και μεγαλοπρεπείς πλατείες. Η ιστορική πλατεία Μιαούλη και το Δημαρχείο, ένα από τα μεγαλύτερα στη Νεότερη Ελλάδα και πιο εντυπωσιακά που μεταξύ άλλων στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο και τον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη του ναυάρχου της επανάστασης του 1821. Δίπλα στην πλατεία βρίσκεται το θέατρο Απόλλων, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι. Απλό εξωτερικά αλλά με θαυμάσια εσωτερική αρχιτεκτονική, μιμείται γαλλικά και ιταλικά πρότυπα.

Στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας βρίσκεται υπερυψωμένη η πιο γνωστή συνοικία του νησιού, τα Βαπόρια. Αριστοκρατική με υπέροχα νεοκλασικά μέγαρα και το ναό του Αγίου Νικολάου με το μπλε τρούλο να ξεχωρίζει, προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο. Ιδανική ώρα για μια βόλτα είναι όταν πέφτει ο ήλιος και φωτίζονται ατμοσφαιρικά τα νεοκλασικά.

Άνω Σύρος: Θαυμάσια θέα

Μπορεί πριν λίγα χρόνια να αποτελούσε την πρωτεύουσα του νησιού, σήμερα όμως είναι το ιστορικό του κέντρο και έδρα του Καθολικισμού. Στο κέντρο της Άνω Σύρου βρίσκεται και το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη για να γνωρίσεις τη ζωή και το έργο του πολυαγαπημένου ρεμπέτη. Αξίζει να κάνεις μια στάση και στην ομώνυμη πλατεία και στο μεζεδοπωλείο που βρίσκεται εκεί. Τέλος, αφού ανέβεις τα αμέτρητα σκαλοπάτια και φτάσεις στη κορυφή του οικισμού θα αντικρίσεις τη μητρόπολη των Καθολικών Σαν Τζώρτζης.

Κλείσε τώρα το πακέτο διακοπών για τη Σύρο, γιατί όσο νωρίτερα, τόσο φτηνότερα!

Κινηματογραφικές βραδιές

Κρυμμένο μέσα σε ένα διατηρητέο κτήριο στην πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, βρίσκεται το θερινό σινεμά Παλλάς. Το πιο αρχοντικό θερινό σινεμά του Αιγαίου, το καλοκαίρι προβάλλει ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, για εκείνους που επιθυμούν μία πολιτιστική αύρα στις διακοπές τους.

‘Βουτιά’ στον παράδεισο

Φυσικά και η Σύρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα κυκλαδίτικα νησιά. Παραλίες οργανωμένες και απόμερες, προσβάσιμες μέσω στεριάς ή θαλάσσης, όλες σε περιμένουν για να απολαύσεις τα κρυστάλλινα νερά τους.

Η κοντινότερη παραλία στη πόλη είναι ο Αζόλιμνος. Με χρυσαφένια αμμουδιά, καθαρά νερά αλλά και πολύ κόσμο, οπότε αν θες να κατοχυρώσεις μία θέση στη σκιά, ξεκίνα από νωρίς.

Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Κίνι, μπροστά στον ομώνυμο οικισμό. Με χαρακτηριστικό το άγαλμα της γοργόνας, έχει πεντακάθαρα ήρεμα νερά και πολλά ταβερνάκια αν πεινάσεις μετά το κολύμπι. Απόλαυσε τον μεζέ σου δίπλα στο κύμα και την υπέροχη θέα όταν πέφτει ο ήλιος.

Άλλη μία μαγευτική παραλία είναι ο Γαλησσάς. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη παραλία του νησιού όπου έχεις και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Αξίζει να ανέβεις το λόφο όπου θα συναντήσεις το εκκλησάκι της Αγίας Πακού και θα σου χαρίσει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα.

Η Σύρος η γόησσα των Κυκλάδων, θα σου προσφέρει σίγουρα μοναδικές στιγμές. Μέσα από το www.18-24.gr θα βρεις τις καλύτερες τιμές σε ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών, ώστε να διαλέξεις το ιδανικό για σένα.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα