Συνέδριο LEISURE ARCHITECTURE & RESORTS – Η Αρχιτεκτονική του ταξιδιού

Συνέδριο LEISURE ARCHITECTURE & RESORTS – Η Αρχιτεκτονική του ταξιδιού

To συνέδριο LEISURE ARCHITECTURE & RESORTS κάνει φέτος το ντεμπούτο του στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο των εκθέσεων DOMOTEC & MEDWOOD. Σκοπός του, να παρουσιάσει τον τρόπο που η αρχιτεκτονική αναβαθμίζει τη βιομηχανία του τουρισμού και του real estate στην Ελλάδα, φέρνοντας κοντά τους Έλληνες starchitects με τους ιθύνοντες των κλάδων

Ήδη sold out είναι το συνέδριο 500 θέσεων, με θέμα LEISURE ARCHITECTURE & RESORTS που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28.4 στις 12.30, στο Metropolitan Expo, για πρώτη χρονιά, στο πλαίσιο των εκθέσεων DOMOTEC & MEDWOOD. Πρόκειται για την πρώτη δράση του «The Architect Show», καρπό της νέας συνεργασίας του μεγαλύτερου εκθεσιακού ομίλου της Χώρας μας, την εταιρία ROTA και των εκθέσεων Domotec Expo & Medwood με τον Βασίλη Μπαρτζώκα ιδρυτή της εταιρίας DESIGN AMBASSADOR και της πλατφόρμας ARCHISEARCH.gr.

 

Το θέμα είναι δελεαστικό. Σε μεγάλο βαθμό ακόμα ανεξερεύνητη, η Ελλάδα διεκδικεί κορυφαία θέση στη λίστα επιλογών των jet setters για την αγορά της παραθεριστικής τους κατοικίας ή για high end διακοπές.

Έχοντας λύσει προβλήματα όπως η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε κάθε γωνιά της χώρας, με 28 διεθνή αεροδρόμια στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, η ζήτηση για προορισμούς όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Κέα και η Κέρκυρα κορυφώνεται. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, οι ισχυροί παίκτες όπως τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα ενδιαφέρονται να προσθέσουν ιδιωτικές, πολυτελείς κατοικίες στο μίγμα τους.

Στο κομμάτι του real estate, στην αρένα του σκληρού ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες χώρες η Ελλάδα πρέπει ν’ αντιπαραβάλλει τόσο τη γενναιόδωρη ηλιοφάνεια και το μοναδικό μεσογειακό της τοπίο, όσο και τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν πλήρως, όπως η ιδιαίτερη ιστορία χιλιάδων χρόνων και η τοπική παράδοση, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο, διεθνή τρόπο ζωής. Πρέπει με λίγα λόγια να προβάλλει τον πολιτισμό της Ελληνικής καθημερινότητας στην καλύτερη μορφή του. Η συγκυρία του κανονιστικού πλαισίου που τείνει προς εξομάλυνση, παρουσιάζει αυξημένα κίνητρα για επενδύσεις ξένων πολιτών, με χαρακτηριστικό το ευνοϊκό καθεστώς Golden Visa, που δίνει άδεια διαμονής στη χώρα. Όλο και περισσότεροι Κινέζοι και Τούρκοι ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά ακινήτων, με χαρακτηριστικότερη απόδειξη την ίδρυση ελληνικού franchise στην Αθήνα μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate της Τουρκίας.

 

Είναι η νέα τάση για μικρούς και μεγάλους επενδυτές ένα ηλιόλουστο σπίτι στη Γη των Θεών; Τις απαντήσεις διαμορφώνουν μέσα από την προσωπική τους εμπειρία διακεκριμένοι αρχιτέκτονες και designers, οι οποίοι σχεδιάζουν εξίσου εξοχικές κατοικίες για ιδιώτες, αλλά και μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να διεξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για την προώθηση των επενδύσεων real estate στη χώρα, την βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την ενίσχυση ενός εκ των ισχυρότερων κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Η λογική του συνεδρίου στηρίζεται στο διάλογο. Kάθε γραφείο κάνει μια μικρή τοποθέτηση περίπου 5 -10’ λεπτά και ακολουθεί συζήτηση 30-40 λεπτών.

Σ’ ένα preview, ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος της Potiropoulos + Partners μεταφέρει την εμπειρία του από έργα, όπως οι Navarino Residences του Costa Navarino, το κυκλαδίτικο resort Mykonos White Boxes αλλά και ένα σύμπλεγμα σουιτών που σχεδιάζεται με το βλέμμα σ το high tech μέλλον με σκοπό να «προσγειωθεί» στο Καβούρι. Το παρόν δίνει ο Δημήτρης Καραμπατάκης από το γραφείο k-studio, με διεθνώς βραβευμένα έργα όπως το beach club Scorpios – το διασημότερο meeting point στη Μύκονο, όπου έχουν ολοκληρώσει και το μπουτίκ ξενοδοχείο Bill & Coo – το εστιατόριο Barbouni, επίσης στο θρυλικό Costa Navarino και την εξοχική κατοικία «Plane House” στη Σκιάθο.

Το εντυπωσιακά πλούσιο portfolio του γραφείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα και στο Λονδίνο, το Ισραήλ, την Ελβετία και την Τουρκία. Τη σκυτάλη παίρνει ο Σωτήρης Τσέργας του γραφείου Block 722. Τα ξενοδοχεία Olea Resort and Spa και Ζante Maris Suites, όπως επίσης μία εκλεκτή συλλογή από εξοχικές κατοικίες παραδίδουν μαθήματα χαλάρωσης, ευοίωνης ατμόσφαιρας και λειτουργικότητας, σε ύφος που μένει χαραγμένο στη μνήμη του ενοίκου. Συνολικά κάθε όνομα που προσκλήθηκε για να συμμετάσχει, αποτελεί από μόνο του μία ιστορία. Λίγο ακόμα Costa Navarino θα φέρει η MKV Design, που επίσης έχει δουλέψει resorts, μπουτίκ ξενοδοχεία αλλά και ανακαινίσεις ιστορικών χώρων φιλοξενείας σε Λονδίνο, Βιέννη, Αζερμπαϊτζάν, Άμπου Ντάμπι. Θα είναι ακόμα εκεί ο Νίκος Χάντζος της Marriott Elastic Architects με έργα για την Aman Resorts, ο Αριστείδης Ντάλας με την μόλις βραβευμένη κατοικία «A Touch of New” στην Τήνο, ο αρχιτέκτονας του πολυσυζητημένου μπουτίκ ξενοδοχείου Casa Cook στην Κω, Ηλίας Μαστρομηνάς των Μαστρομηνάς ARChitecture, η Κατερίνα Βορδώνη και η Φάνια Σινανιώτου του γραφείου Vois Architects – φέτος βραβευμένες από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής – που υπογράφουν το θρυλικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» στις Σπέτσες, ορόσημο του νησιού κι επίκεντρο των σπουδαιότερων διεθνών events κάθε χρόνο. Η εταιρεία OLIAROS που μεταμορφώνει και ενδυναμώνει σταθερά τον τουρισμό της Αντιπάρου, ο Γιάννης Δουρίδας της ομάδας RCTECH, , o Θωμάς Δοξιάδης απο το γραφείο Doxiadis Plus, o Μιχάλης Μαυρολέων της A&M Architects, ο Σωτήρης Ανυφαντής των Α2 Architects, η Ρία Βογιατζή του γραφείου Elastic Architects, είναι μερικοί από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες που δίνουν το στίγμα τους.

Παρουσιάζουν και συντονίζουν η δημοσιογράφος του Protagon, επικοινωνιολόγος και ειδήμων σε θέματα Τουρισμού, Χριστίνα Πουτέτση, καθώς και η Αρχιτέκτων Μάγδα Σγουρίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα δείτε εδώ: www.facebook.com/theArchitectShow

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα