Τα πιο μυστηριώδη νησιά στον κόσμο

Τα πιο μυστηριώδη νησιά στον κόσμο
AP

Ορισμένα έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ άλλα έχουν εξαφανιστεί από το χάρτη

Όταν πρόκειται για μέρη σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά σε όλους. Το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν τα αεροπορικά ταξίδια και το διαδίκτυο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μυστικά νησιά, έστω και λίγα.

Μπορεί αυτή τη στιγμή, κάποιοι να καταφτάνουν σε σημεία του πλανήτη που δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ κι από κανέναν.

Ρίξτε παρακάτω μια ματιά στα δέκα πιο ενδιαφέροντα νησιά του κόσμου σήμερα:

10 – ISLA BERMEJA

 

Το Isla Βermeja ήταν κάποτε ένα μικρο νησάκι -περίπου 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα- το οποίο βρισκόταν κοντά στην ακτή του Μεξικό, ωστόσο για κάποιο ανεξήγητο λόγο εξαφανίστηκε.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος για το τί συνέβη! Μάλιστα, ένα ναυτικό πλοίο του Μεξικό το 1997 ήταν το πρώτο που ξεκίνησε τις έρευνες αναζήτησής του, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Από την άλλη, πολλοί πιστεύουν ότι έχει βυθιστεί μυστηριωδώς ή έχει βυθιστεί λόγω σεισμού, ενώ άλλοι λένε ότι οι ΗΠΑ το «εξαφάνισαν» για να μην επεκταθεί περαιτέρω το Μεξικό.

9 – VOZROZHDENIYA ISLAND

 

Το νησί Vozrozhdeniya ανακαλύφθηκε στη Θάλασσα Aral και επιλέχθηκε (τη δεκαετία του 1920) από την τότε Σοβιετική Ρωσία για να φιλοξενήσει πειράματα βιολογικών όπλων! Οι σοβιετικές αρχές τότε χρειάζονταν ένα εξωτικό μέρος εντός της επικράτειάς τους για να εκτελέσουν τα πειράματα και το Vozrozhdeniya ήταν ιδανικό! Το νησί μάλιστα φιλοξενούσε έως και 1500 εργάτες, οι οποίοι ανέπτυξαν και δοκίμασαν επικίνδυνα όπλα, όπως ο άνθρακας, η ευλογιά και η τυλερία για πιθανή στρατιωτική χρήση. Τι συνέβη όμως στο νησί; Η Θάλασσα Aral στέρεψε με αποτέλεσμα το Vozrozhdeniya να μην θεωρείται πλέον νησί, ενώ οι Σοβιετικοί έθαψαν ή έκαψαν τα όπλα αυτά για να αποφύγουν την ανίχνευση και την καταστροφή τους.

8 – EARTHQUAKE ISLAND

 

Πολλοί θα θυμούνται τον τεράστιο σεισμό γύρω από το Πακιστάν το 2013 που σκότωσε 39 ανθρώπους. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι ο ίδιος σεισμός δημιούργησε όλο αυτό το νέο νησί από το τίποτα! Με μήκος 100 μέτρα και ύψος 9 μέτρα, το Earthquake Island είναι ένα θαύμα της φύσης με πολλούς τρόπους.

(AP Photo/The Cousteau Society)

Δείτε τα υπόλοιπα στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα