Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Εύκολες και οικονομικές αποδράσεις

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Εύκολες και οικονομικές αποδράσεις
Shutterstock

Ιδανικοί προορισμοί για ολιγοήμερες διακοπές

Ανάσες ανανέωσης χρειάζονται πάντα. Δεν έχει σημασία αν χόρτασες διακοπές το καλοκαίρι, αν νιώθεις πως αυτό συνεχίζεται, ή αν απλά θέλεις να ξεφύγεις το επόμενο “τριήμερο”. Ή πιο σωστά, να το κάνεις εσύ, αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μία μέρα άδεια. Γιατί στο μυαλό μας πάντα η 28η Οκτωβρίου ισούται με τριήμερο. Οι μέρες είναι λίγες, αλλά αξίζει τον κόπο να τις εκμεταλλευθείς. Ούτε πολύ μακριά, ούτε πολύ ακριβά. Και μπορείς, αν δεν θέλεις να πάρεις καν το αυτοκίνητό σου, να επιλέξεις μια οργανωμένη οδική εκδρομή, ένα μίνι road trip.

Αν λοιπόν ψάχνεις οργανωμένη εκδρομή, με πλήρες πρόγραμμα, αλλά κι ελεύθερο χρόνο, θα πρέπει να απευθυνθείς στους …ειδικούς. Το 18-24 Travel,  αν και ξεκίνησε απευθυνόμενο σε συγκεκριμένο ηλικιακό target group,  τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ιδιαίτερα τα οδικά ταξίδια σε σχετικά κοντινούς προορισμούς, με αφετηρία είτε από την Αθήνα είτε από τη Θεσσαλονίκη. Μέσα από την οθόνη σου, ακριβώς όπως κάθεσαι αυτή τη στιγμή, πληκτρολογείς απλά τη διεύθυνση: www.18-24.gr Ανάμεσα σε όλα τ΄άλλα που θα βρεις, υπάρχει μια ενότητα ειδικά για το επόμενο τριήμερο.

Shutterstock

 

Μπορείς να επιλέξεις μια κοντινή σχετικά απόδραση, όπως τα Γιάννενα. Ιδανική πόλη για εκδρομούλα, με πολλά αξιοθέατα, εύκολη πρόσβαση στα πάντα με τα πόδια, αλλά και τώρα με τους νέους δρόμους, πολύ κοντινή κι από Αθήνα κι από Θεσσαλονίκη.

Αν αντέχεις το κάτι παραπάνω σε διαδρομή, δοκίμασε το Bansko. Χωρίς χιόνια μεν, αλλά με τη δυνατότητα να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου και μια ημερήσια στη Σόφια, ή στο γειτονικό Blagoevgrad για ψώνια.

Shutterstock

Αν πάλι μένεις πιο βόρεια, οι επιλογές με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη είναι περισσότερες. Με πρώτη και καλύτερη την Κωνσταντινούπολη. Τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, η Πόλη τουριστικά επανέρχεται, το ίδιο κι ο κόσμος. Γεύσεις, αρώματα και τοπία που σε μαγεύουν. Μια αύρα μοναδική, μια πόλη ονειρεμένη. Πολύ διαφορετική από το Βελιγράδι: την επόμενη πρόταση που σου έχουμε, για να ζήσεις κάτι πιο έντονο. Γραφικό, με δικό του στιλ, έντονη νυχτερινή ζωή για τους πιο νέους και εξίσου έντονο θρησκευτικό στοιχείο για τους μεγαλύτερους. Θα σε συναρπάσουν τα splav, τα πλωτά μαγαζιά στις όχθες του Δούναβη και του Σάββα. Ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αλλά και κτίρια που εσκεμμένα σου θυμίζουν πως η πόλη πριν λίγα χρόνια ζούσε το δράμα του πολέμου.

Παρόμοια κατάσταση θα ζήσεις στο Βουκουρέστι, με μια βασική διαφορά: Σου προσφέρει τη δυνατότητα για μια ημερήσια εξόρμηση έξω από την πόλη, για να επισκεφτείς το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, ενώ αμέσως μετά μια βόλτα μέχρι το μαγευτικό Brasov, θα σου γεμίσει το τριήμερο με αξέχαστες αναμνήσεις.

Shutterstock

 

Ναι ξέρω, θέλεις την άνεσή σου, να πας κάπου με το αεροπλάνο, να μείνεις σε κεντρικό ξενοδοχείο και τα λοιπά λοιπά. Δες όμως τι έγινε τις τελευταίες μέρες με τις ακυρώσεις των πτήσεων! Ή αλλιώς, αυτό το τριήμερο, δες τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Κάνε και κανένα χιλιόμετρο…!

Επισκεφτείτε το 18-24 Travel για να κάνετε μια οργανωμένη οδική εκδρομή , ένα μίνι road trip.

Ανάμεσα στους προορισμούς που μπορείτε να επιλέξετε είναι:

1. Bansko

2. Κωνσταντινούπολη

3. Βελιγράδι

4. Βουκουρέστι



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα