Ξεκίνησαν τα έργα στο αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς

Athens International Airport "Eleftherios Venizelos"
Athens International Airport "Eleftherios Venizelos" ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Μετά το αεροδρόμιο της Μυκόνου, η Fraport Greece ξεκίνησε την υλοποίηση των σημαντικών έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου»

Τώρα, που η μεγάλη τουριστική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να έρχονται τουρίστες στη χώρα μας, τώρα ξεκίνησαν οι εργασίες στα 14 αεροδρόμια που έχει αναλάβει να ανακατασκευάσει και να διαχειριστεί η Fraport.

Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν από τη Μύκονο, τον περασμένο μήνα και αυτή τη φορά σειρά έχει η Κεφαλονιά. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει περιλαμβάνονται: επισκευή του Πύργου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, επισκευές στο υπάρχον κτήριο (στεγανοποίηση, εργασίες στα τοιχώματα και στα θεμέλια κ.ά.), αντικατάσταση του Συστήματος Οπτικών Αναγγελιών Πτήσεων (FIDS), καθαρισμός των κύριων τάφρων αποστράγγισης στον χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης και εργασίες αναβάθμισης του οδοστρώματος στον κύριο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου.

Καθώς τα ακραία τμήματα του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης έχουν υπερβεί τον χρόνο ζωής τους, ενώ το μεσαίο τμήμα του παρουσιάζει προβλήματα ομαλότητας και ολισθηρότητας, η Fraport Greece προχωρά άμεσα στην αντικατάσταση των ασφαλτοταπήτων του διαδρόμου και της πίστας στάθμευσης των αεροσκαφών με νέες ασφαλτικές στρώσεις υψηλής αντοχής. Επιπλέον, η νέα διαγράμμιση της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών και του διαδρόμου θα συμμορφώνεται πλήρως με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Ξεκίνησαν τα έργα στο αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς

Λόγω των εργασιών αναβάθμισης στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, το αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου» θα λειτουργεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017 με περιορισμένο μήκος διαδρόμου. Ωστόσο, η λειτουργία του αεροδρομίου δεν θα διακοπεί, καθώς το τμήμα του διαδρόμου που θα παραμένει ανοιχτό, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους αναμενόμενους τύπους αεροσκαφών.

Το σύνολο των έργων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2019. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης: Κατεδάφιση του υπάρχοντος Τερματικού Σταθμού και κατασκευή νέου κτηρίου 10.652 m, κατασκευή νέου Σταθμού Διάσωσης και Πυρόσβεσης, εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ελέγχου αποσκευών (HBS inline screening), κατασκευή νέου Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων και μετεγκατάσταση αποχετευτικού συστήματος και διαμόρφωση εξωτερικών χώρων.

Αναφορικά με την αύξηση της δυναμικότητας και της χωρητικότητας του αεροδρομίου, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 71% (12 έναντι 7 σήμερα), ενώ οι πύλες του αεροδρομίου θα διπλασιαστούν (6 έναντι 3 σήμερα). Διπλάσια θα είναι και τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 2 σήμερα σε 4).

ADVERTISING

SHARE: