#asf2018: Μια ξεχωριστή τελετή έναρξης!

#asf2018:  Μια ξεχωριστή τελετή έναρξης!
Athens Science Festival 2017 Technopolis Nikolas Kominis - Studio Kominis

«Επιστήμη χωρίς σύνορα»

Το Athens Science Festival 2018, για έξι συναρπαστικές μέρες, από τις 24 έως τις 29 Απριλίου, και μέσα από ένα μοναδικό πρόγραμμα θα αποδείξει πως η επιστήμη, ξεπερνώντας γεωγραφικά, γνωστικά και ιδεολογικά σύνορα, δημιουργεί νέες προοπτικές και νέους δρόμους εφαρμογής της ανθρώπινης επινοητικότητας.

Με πίστη σε αυτό το δημιουργικό πνεύμα ελευθερίας και καινοτομίας, η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ξεκινά δυναμικά και ξεπερνάει τα όρια με τη συμμετοχή παγκοσμίως διακεκριμένων καλεσμένων:

Η βετεράνος του διαστήματος Marsha Ivins είναι μια γυναίκα θρύλος: έχει συμμετάσχει σε πέντε διαστημικές αποστολές και μετρά περισσότερες από 1.300 ώρες στο διάστημα, σε οχήματα της NASA. Θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του Athens Science Festival 2018, με θέμα το συγκινητικό, άσβεστο πάθος της ανθρωπότητας να ταξιδέψει στο διάστημα αλλά και την ιστορία της εξερεύνησής του.

Τίτλος ομιλίας: The Importance of Sending Humans to Space || Ημερομηνία & Ώρα: 24 Απριλίου, 18:15 Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η Δρ Αθηνά Κουστένη, πρόεδρος της επιτροπής διαστημικής επιστήμης του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών, θα μας ξεναγήσει στους εξωπλανήτες και θα μας μιλήσει για τις συνθήκες που ευνοούν την ύπαρξη ζωής στις πιο απρόβλεπτες «γωνιές» του ηλιακού συστήματος. Tι καταγράφουν τα γιγαντιαία τηλεσκόπια στους εξωπλανήτες και στα παγωμένα φεγγάρια; Υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για ζωή έξω από τον πλανήτη μας; Τα ερωτήματα είναι μεγάλα και οι απαντήσεις αναπάντεχες!

Τίτλος ομιλίας: Υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για ζωή έξω από τη Γη;|| Ημερομηνία & Ώρα: 24 Απριλίου, 19:00

Ο Αθανάσιος Φωκάς, από τους σπουδαιότερους και πιο βραβευμένους μαθηματικούς στον κόσμο, θα δώσει πολύ υλικό για σκέψη και θα προβληματίσει τους τυχερούς ακροατές του. Θα αναφερθεί στη συσχέτιση της γλώσσας των μαθηματικών με την τέχνη, στον ρόλο του ασυνείδητου, ενώ θα περιγράψει τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε και επεξεργαζόμαστε τα εξωτερικά ερεθίσματα. Η σχέση των μαθηματικών με τους νευρωνικούς μηχανισμούς μας είναι αξιοθαύμαστη κάτι που σίγουρα θα διαπιστώσουμε στην ομιλία του καθηγητή του Cambridge.

Τίτλος ομιλίας: Η αντίληψη και η ουσία των μαθηματικών || Ημερομηνία & Ώρα: 24 Απριλίου, 20:00

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή έχουν δώσει συναυλίες σε σημαντικά φεστιβάλ και σε χώρους όπως το Carnegie Hall, και φέτος κάνουν μια στάση στο Athens Science Festival. Θα μας ταξιδέψουν με τις μοναδικές φωνές και τα μουσικά τους όργανα στην Κάτω Ιταλία, στα Βαλκάνια και την πολυφωνία τους, στο παθιασμένο πορτογαλέζικο fado, στα αμερικάνικα blues, αλλά και στην ελληνική μουσική παράδοση, σε μια παράσταση που επιβεβαιώνει ότι όταν η τέχνη αψηφά τα σύνορα, το αποτέλεσμα… μια υπέροχη μουσική απόλαυση!

Τίτλος ομιλίας: Ο γύρος του κόσμου σε οκτάβες || Ημερομηνία & ώρα: 21:00

Η πρώτη ημέρα του Athens Science Festival 2018, θα είναι συναρπαστική – όπως ακριβώς και η επιστήμη, κάθε φορά που ξεπερνάει τα όρια.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη 24 Απριλίου: Τελετή έναρξης στις 18:15 | Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 25 έως Παρασκευή 27 Απριλίου: 09:00 έως 23:00

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου: 11:00 έως 23:00

Τιμές εισιτηρίων:

Ημερήσιο: 3€

Εισιτήριο 5 ημερών: 12€

Προπώληση εισιτηρίων:

Πληροφορίες:http://www.athens-science-festival.gr/

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324 [email protected], www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα