Εξωπλανήτες NASA: Στη νέα ανακάλυψη αφιερωμένο το Doodle της Google

Στους 7 μικρούς εξωπλανήτες που ανακάλυψε η NASA και οι οποίοι έχουν ομοιότητες με τη ΓΗ αφιέρωσε η Google το σημερινό της doodle

Η Γη και η σελήνη κοιτάζουν μέσα από το τηλεσκόπιο παρατηρώντας το μακρινό σύμπαν όταν ξαφνικά ανακαλύπτουν τους 7 νέους εξωπλανήτες. Παρά την αρχική έκπληξη, αμέσως μετά ένα τεράστιο χαμόγελο απλώνεται σε όλη τη Γη.

Με αυτό το χαριτωμένο GIF, επέλεξε σήμερα η Google να τιμήσει τη NASA, για την ιστορική χθεσινή της ανακάλυψη. Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκαν επτά μικροί εξωπλανήτες, οι οποίοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου.

Το εν λόγω σύστημα διαθέτει τόσο τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών με μέγεθος παρόμοιο της Γης που έχουν ποτέ βρεθεί, όσο και τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών που θα μπορούσαν να φιλοξενούν υγρό νερό και άρα ζωή. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεώρησε αρκετά σημαντικό το γεγονός για να το προβάλει, διοργανώνοντας σχετική συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των επιστημόνων που έκαναν την ανακάλυψη.

Το άστρο είναι ένας πολύ ψυχρός ερυθρός νάνος με την ονομασία Trappist-1, με μέγεθος μόλις το 8% του Ήλιου μας και οριακά μεγαλύτερο του πλανήτη Δία, ενώ η φωτεινότητά του είναι μόλις το 0,05% της φωτεινότητας του Ήλιου.

Από τους επτά εξωπλανήτες (Trappist-1b, c, d, e, f, g και h), οι έξι βρίσκονται στη ζώνη που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από μηδέν έως 100 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ανάλογες των θερμοκρασιών της Γης και της Αφροδίτης.

ADVERTISING

SHARE: