Έτσι θα “κατεβάσετε” ό,τι γνωρίζει για εσάς το facebook

Έτσι θα “κατεβάσετε” ό,τι γνωρίζει για εσάς το facebook
facebook AP

Το σύνολο των δεδομένων μας που είναι διαθέσιμα στο facebook, μπορεί να κατεβεί στον υπολογιστή μας και -ίσως-ο όγκος του να μας τρομάξει

Μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την την χρήση δεδομένων χρηστών του facebook από την Cambridge Analytica, έχει ξεκινήσει και πάλι η συζητήτηση για το κατά πόσο εκχωρούμε στα social media και δη στο facebook, μεγάλη πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία.

Έτσι, όλοένα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που αναρωτιούνται τι είδους δεδομένα των χρηστών του διατηρεί το Facebook. Και δεν είναι λίγα:  οι φωτογραφίες, τα βίντεο και γενικά όλα τα αρχεία που έχετε μοιραστεί ή κοινοποιήσει, συνομιλίες σας και όχι μόνο.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάσουν ένα αρχείο με όλα τα δεδομένα που έχουν κοινοποιήσει στο Facebook.

Αν θέλετε να δείτε τα δεδομένα σας που διατηρεί το facebook, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πηγαίνετε στην επιλογή “Ρυθμίσεις”

2. Εκεί, κάνετε κάνετε κλικ στην επιλογή Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook

Στην συνέχεια επιλέγετε το πράσινο κουμπί “Έναρξη αρχειοθέτησης”

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία θα χρειαστεί να εισαγάγετε και πάλι τον κωδικό εισόδου σας στο Facebook

Στην συνέχεια θα δείτε αυτή την οθόνη:

Θα λάβετε ένα mail το οποίο επιβεβαιώνει ότι έχετε ζητήσει λήψη των δεδομένων σας

 

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα λάβετε ένα ακόμη e-mail, το οποίο θα περιέχει έναν υπερσύνδεσμο για να κατεβάσετε το αρχείο και θα σας οδηγεί σε αυτήν τη σελίδα:

 

Κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί “Λήψη αρχείου”, θα αρχίσει να κατεβαίνει ένας zipαρισμένος φάκελος, ο οποίος θα περιέχει όλα σας τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο Facebook. Βλέποντας τον όγκο αυτών, εσείς θα αποφασίσετε αν θα διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ή όχι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα