Η ανάπτυξη 5G δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα υποστηρίξει 22 εκατ. θέσεις εργασίας

Η ανάπτυξη 5G δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα υποστηρίξει 22 εκατ. θέσεις εργασίας

Στο Λας Βέγκας η Qualcomm μίλησε για την επόμενη μέρα της ασύρματης διασύνδεσης και τις ευκαιρίες που δημιουργεί. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Αποστολή στο Λας Βέγκας, Παναγιώτης Μαρκίδης

«Τα 5G δίκτυα δεν θα επιφέρουν μόνο τη σταδιακή βελτίωση της συνδεσιμότητας, δεν είναι απλά μια νέα γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Είναι ένα νέο είδος δικτύου, που θα υποστηρίξει μια τεράστια ποικιλία συσκευών σε πρωτοφανή κλίμακα, ταχύτητα και πολυπλοκότητα», είπε κατά τη διάρκεια του CES στο Λας Βέγκας ο διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, Steve Mollenkopf.

Θέλοντας να καταδείξει τον σημαντικό ρόλο που θα έχουν στην ανάπτυξη της οικονομίας τα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς, παρουσίασε τα στοιχεία μελέτης, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξή τους θα υποστηρίξει 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, παράγοντας μέχρι το 2035 αγαθά και υπηρεσίες συνολικής αξίας 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Qualcomm, πρωταγωνιστώντας τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη μικροεπεξεργαστών για ηλεκτρονικές φορητές συσκευές, στρέφεται πλέον και σε άλλους τομείς, όπως η αυτόνομη οδήγηση, η τεχνητή νοημοσύνη και γενικότερα το Internet of Things. Στο Λας Βέγκας έγινε επίδειξη αυτοματοποιημένων πτήσεων από σμήνος drones, τα οποία βασίζονται στο Snapdragon Flight, τον επεξεργαστή που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το είδος συσκευών. Τα drones είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν μια από κοινού πτήση, λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο αποφάσεις ελιγμών για την αποφυγή εμποδίων, αξιοποιώντας λειτουργίες μηχανικής μάθησης.

Ακόμα, παρουσιάστηκε ο Snapdragon 835, ο νέος κορυφαίος επεξεργαστής της εταιρείας για φορητές συσκευές. Είναι σχεδιασμένος για τη μετάδοση βίντεο 360 μοιρών ανάλυσης 4K με 60 καρέ το δευτερόλεπτο, υποστηρίζοντας ασύρματες LTE συνδέσεις σε ταχύτητες μέχρι 1 Gbit.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα