Η ρετρό επιστροφή της Nokia και τα αποκαλυπτήρια του 3310

Η ρετρό επιστροφή της Nokia και τα αποκαλυπτήρια του 3310

Τρία νέα smartphones με καθαρό Android και η αναβίωση του κλασικού 3310 παρουσιάζονται στο Mobile World Congress. Ωστόσο το φιδάκι δραπέτευσε στο facebook (vid)

Αποστολή στη Βαρκελώνη, Παναγιώτης Μαρκίδης

Η HMD Global, η εταιρεία που έχει πλέον τα δικαιώματα κατασκευής κινητών τηλεφώνων με το σήμα της Nokia, παρουσίασε μια νέα γενιά smartphones, όπως και την αναβίωση του κλασικού 3310.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι «φιδάκι», το παιχνίδι-κόλλημα της προ smartphone εποχής, τρύπωσε σε μια επίσης νέα του εκδοχή στο Messenger, ως κομμάτι της πλατφόρμας παιχνιδιών του Facebook.

Τα τρία smartphones που παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη είναι τα Nokia 6, 5 και 3. Η νέα σειρά smartphones Nokia λειτουργεί με Android Nougat και παρέχει πρόσβαση στην υπηρεσία Google Assistant. Το πέρασμα στη νέα εποχή αποτυπώνεται και με την επισήμανση ότι οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια εύκολη, καθαρή και ανεπηρέαστη εμπειρία, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να προσφέρει καθαρό Android λειτουργικό, δηλαδή χωρίς παραμετροποίηση του UX και πρόσθετες εφαρμογές.


To Nokia 6, που έχει κυκλοφορήσει Κίνα, ενσωματώνει Full HD οθόνη 5,5 ιντσών, είναι φτιαγμένο από ενιαίο κομμάτι αλουμινίου και υπόσχεται premium εμπειρία χρήσης με τιμή 229 ευρώ. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το Nokia 6 Arte Black Limited Edition, ένα περιορισμένης διαθεσιμότητας μοντέλο με 64 Gb αποθηκευτικό χώρο, 4 Gb RAM και χαρακτηριστικό μαύρο γυαλιστερό κέλυφος, στα 299 ευρώ.

Το Nokia 5 χαρακτηρίζεται ως ένα «compact smartphone» που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει στην παλάμη. Εφοδιάζεται με IPS HD οθόνη 5,2 ιντσών και Snapdragon 430 επεξεργαστή. Θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα 189 ευρώ. Όσο για το Nokia 3 σχεδιάστηκε με γνώμονα την υψηλή ποιότητας και τιμής (139 ευρώ).

 

Τέλος, το Nokia 3310 επιστρέφει σε τέσσερα χρώματα, με ενδεικτική λιανική τιμή παγκοσμίως τα 49 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα