Με αυτή την τηλεόραση η Sony καταργεί τα ηχεία και υιοθετεί την OLED τεχνολογία

Με αυτή την τηλεόραση η Sony καταργεί τα ηχεία και υιοθετεί την OLED τεχνολογία
sdr sdr

Οι νέες Bravia, στις 55, 65 και 77 ίντσες, κρύβουν μια ενδιαφέρουσα καινοτομία. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Αποστολή στο Λας Βέγκας, Παναγιώτης Μαρκίδης

Μπορεί τα πολλά λεφτά να έρχονται από το PlayStation (το PS4 έχει φτάσει σε πωλήσεις τα 53,4 εκατ. κονσόλες και το PS VR έγινε ανάρπαστο), ένας μεγάλος στόχος δια στόματος Χιράι να είναι η κορυφή στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών (όπου κυριαρχεί τεχνολογικά με τους δικούς της αισθητήρες), η αντεπίθεση στον ήχο με προσανατολισμό την υψηλή ανάλυση να φέρνει αποτελέσματα, το Internet of Things και η οικιακή διασύνδεση να προβάλουν ελκυστικά, όμως η Sony φαίνεται ότι δεν χάνει το ενδιαφέρον της για τις τηλεοράσεις.

Και οι νέες Bravia 4K OLED TV είναι η κίνηση που (αν και από κάποιους αναμενόμενη) της δίνει την ευκαιρία να κάνει πάλι θόρυβο σε μια αγορά που κάποτε κυριαρχούσε.

Υιοθετώντας παράλληλα -όπως και η Panasonic- την τεχνολογία που πρώτη η LG υποστήριξε εμπορικά και συνεχίζει να εξελίσσει (προμηθεύοντας πιθανότατα και τη Sony με τα αντίστοιχα πάνελ), η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει στο Λας Βέγκας τη σειρά τηλεοράσεων A1E. Τρία νέα μοντέλα στις 55, 65 και 77 ίντσες, με ιδιαίτερο σχεδιαστικό χαρακτήρα και μια ενδιαφέρουσα καινοτομία, που μένει να αποδειχτεί αν μπορεί να πείσει το σίγουρα απαιτητικό κοινό αυτής της κατηγορίας.

sdr sdr

 

Οι νέες, 4K Bravia OLED TVs είναι απαλλαγμένες από τα ηχεία (αν και στη βάση στήριξης υπάρχει ένα subwoofer), τα οποία δυσκολεύουν εδώ και καιρό με την τοποθέτησή τους μηχανικούς και σχεδιαστές. Οι Ιάπωνες της Sony υποστηρίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα, αναπτύσσοντας μια νέα τεχνολογία που την ονόμασαν «Acoustic Surface». Εκμεταλλευόμενοι, λένε, τη δομή των OLED πάνελ κατάφεραν να κάνουν την ίδια την οθόνη να αντηχεί στερεοφωνικά, με τον ήχο να προέρχεται από όλη την επιφάνειά της.

Κατά τα άλλα οι Bravia A1E παίζουν με λειτουργικό σύστημα Android TV, συνεργάζονται με την πλατφόρμα Google Home και είναι συμβατές με τις προδιαγραφές του Dolby Vision, υποστηρίζοντας βελτιωμένη HDR προβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα