Με το G6, το νέο κορυφαίο της smartphone, η LG θέλει να παίξει στο δικό της γήπεδο

Με το G6, το νέο κορυφαίο της smartphone, η LG θέλει να παίξει στο δικό της γήπεδο

To νέο, πιο μακρόστενο σχήμα της οθόνης των 5,7 ιντσών προσφέρει περισσότερο χώρο προβολής χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την εργονομία (Pics)

Αποστολή στη Βαρκελώνη, Παναγιώτης Μαρκίδης

Θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία, το όνομα και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει από τον χώρο των τηλεοράσεων, η LG εστίασε την παρουσίαση του νέου κορυφαίου της smartphone στην οθόνη και τη συμβατότητα με εξελιγμένα πρότυπα αναπαραγωγής της εικόνας, όπως τα Dolby Vision και HDR 10.

Το G6 έρχεται με νέο format οθόνης (18:9), υποσχόμενο μία κινηματογραφική εμπειρία θέασης, υπό την παραδοχή ότι όλο και περισσότεροι χρήστες (και ειδικά μικρότερης ηλικίας) χρησιμοποιούν πρωτίστως το smartphone για την κατανάλωση τηλεοπτικού περιεχομένου.


«Το G6 είναι σχεδιασμένο με βάση τα σχόλια και τις προτάσεις των καταναλωτών και των χρηστών ακολουθώντας μία βασική προσέγγιση για premium smartphones, με έμφαση στα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι καταναλωτές, και κυρίως μία μεγάλη οθόνη για εύκολο κράτημα με το ένα χέρι», μας λέει η LG. Με τους ανθρώπους της να παραδέχονται πως πήραν ένα χρήσιμο μάθημα από τους καταναλωτές, προφανώς αναφερόμενοι στην όχι και τόσο επιτυχημένη (τουλάχιστον εμπορικά) προσέγγιση του G5 και των modules που το συνόδευαν.


Το LG G6 έρχεται με QHD+ οθόνη 5,7 ιντσών (2.880x1440p) και λόγο πλευρών 18:9 για πρώτη φορά σε ένα smartphone – η LG τη λανσάρει ως FullVision. Σε σύγκριση με το συνηθισμένο 16:9, η αναλογία 18:9 προσφέρει περισσότερο χώρο προβολής, ενώ το μέγεθος της συσκευής παραμένει αντίστοιχο με εκείνο ενός smartphone με οθόνη 5,2 ιντσών.


Ενσωματώνοντας όπως και το προηγούμενο μοντέλο της σειράς G κάμερα με δύο φακούς και αισθητήρες ανάλυσης 13 Mpixels, το G6 μπορεί να αιχμαλωτίζει πανοραμικές λήψεις με εύρος μέχρι 125 μοίρες. Ωστόσο, το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο όσον αφορά στις φωτογραφικές του δυνατότητες είναι το οπτικό ζουμ που φτάνει στο 8x.


Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί, το G6 βασίζεται σε unibody σχεδιασμό, που σημαίνει ότι πλέον η μπαταρία του δεν είναι αποσπώμενη. Η LG αναφέρθηκε γενικά σε έξτρα ελέγχους ασφαλείας της μπαταρίας των 3.300 mAh, όπως και στην ειδικά μελετημένη διάταξη των στοιχείων στο εσωτερικό της συσκευής, για την αποτροπή του φαινομένου της υπερθέρμανσης – οι μηχανικοί της LG τοποθέτησαν εξαρτήματα που είναι επιρρεπή σε υπερθέρμανση σε όσο πιο μακρινή απόσταση γίνεται μεταξύ τους.

Φοράει τον τετραπύρηνο Snapdragon 821, υποστηριζόμενο από 4 Gb RAM και 32 Gb ROM, διαθέτοντας επίσης θύρα για κάρτες MicroSD μέχρι 2 Tb.

Το νέο κορυφαίο smartphone της LG είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη (IP68) και θα κυκλοφορήσει σε λευκό, γκρι και μαύρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα