Ο Λιβανέζος δισεκατομμυριούχος που απειλεί το Facebook

Ο Λιβανέζος δισεκατομμυριούχος που απειλεί το Facebook
Η νέα πλατφόρμα, αντίδοτο το facebook Vero

Ονομάζεται Αϊμάν Χαρίρι και είναι ο γιος του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου. Η πλατφόρμα που συστήνει στους χρήστες αποκαλείται τις τελευταίες ώρες το αντίδοτο, η εναλλακτική στο facebook

Το Vero είναι το εναλλακτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που στη δύνη των αποκαλύψεων κατά του Facebook, έρχεται να αποκτήσει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Ανήκει στον Αϊμάν Χαρίρι, γιο του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου και δισεκατομμυριούχου.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Χαρίρι, που έχει πλέον αποκτήσει το παρατσούκλι anti-facebook, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές τον τελευταίο μήνα, αφού από 200.000 downloads ξεπέρασε στο App Store της Apple τα 4 εκατομμύρια σε λίγες μόνο ημέρες. Εντάξει, μπορεί οι αριθμοί να παραμένουν δυσανάλογοι, απέναντι στον Γολιάθ των social media, που μετρά 2 δις ενεργούς χρήστες, όμως η ραγδαία αύξηση είναι προφανής.

Οι υπεύθυνοι του μέσου ορκίζονται πως η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζεται αρχεία, χωρίς να εκμεταλλεύεται τα δεδομένα τους με σκοπό το κέρδος. Μάλιστα, φαίνεται πως το Vero αναμένεται να γίνει συνδρομητικό, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα. Ωστόσο, παραμένει δωρεάν για τους χρήστες που θα το κατεβάσουν και θα κάνουν το προφίλ τους τώρα.

Ο Χαρίρι που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζταουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι. Κληρονόμησε και ανέλαβε τη διοίκηση της κατασκευαστικής του πατέρα του, από την οποία αποχώρησε το 2013.

“Στην πατρίδα μου, το γεγονός πως οι γονείς μας, μας άφησαν μια περιουσία δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για επικρίσεις” σημειώνει και προσθέτει πως ο ίδιος αποτελεί ανοιχτό βιβλίο για όποιον θέλει να τον ρωτήσει και να μάθει για εκείνον το παραμικρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα