Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ αξιοποιεί την πλατφόρμα IBM Watson for Oncology

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ αξιοποιεί την πλατφόρμα  IBM Watson for Oncology
Το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία Eurokinissi

Ο Όμιλος Υγεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υιοθέτησε την πλατφόρμα IBM Watson for Oncology (WFO) με στόχο να παρέχει στους ογκολογικούς ασθενείς μια σύγχρονη, τεκμηριωμένη και εξατομικευμένη επιλογή θεραπείας

Η πλατφόρμα IBM Watson for Oncology, η οποία εκπαιδεύεται από το Memorial Sloan Kettering (MSKCC) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υποστηρίζει το έργο των ογκολόγων ιατρών, του Υγεία κατά την κλινική λήψη ιατρικών αποφάσεων προσδιορίζοντας τεκμηριωμένες θεραπευτικές επιλογές από περισσότερα από 300 ιατρικά περιοδικά, 200 εγχειρίδια και σχεδόν 15 εκατομμύρια σελίδες με χρήσιμες πληροφορίες και αναλυτικές λεπτομέρειες πάνω στις διαφορετικές επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των βασικών πληροφοριών σχετικά με τις επιλογές θεραπείας φαρμάκων και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Γενικού Αντικαρκινικού δικτύου των ΗΠΑ “ΝCNN”. Το εν λόγω σύστημα παρέχει στον θεράποντα ογκολόγο ιατρό του Υγεία και στο Ογκολογικό Συμβούλιο ένα ενημερωμένο βοήθημα λήψης αποφάσεων.

Μέσω της πλατφόρμας ΙΒΜ Watson for Oncology , ο ογκολόγος ιατρός του Υγεία έχει πρόσβαση σε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να τον βοηθήσει να προσδιορίσει προτάσεις θεραπείας για τους πιο κοινούς καρκίνους, οι οποίες βασίζονται στην πιο πρόσφατη ιατρική βιβλιογραφία.

Στη συνέχεια , ο ογκολόγος ιατρός επαληθεύει την ορθότητα και ακρίβεια της προτεινόμενης θεραπευτικής αγωγής, η οποία τελικά αποφασίζεται σε συνεργασία μεταξύ του ασθενούς και του θεράποντος. Επιπρόσθετα, κερδίζεται πολύτιμος χρόνος για τον ασθενή καθώς όλη η διαθέσιμη- σε παγκόσμιο επίπεδο- πληροφορία παρέχεται μόλις σε μερικά λεπτά.

Σχολιάζοντας την εγκατάσταση της πλατφόρμας ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τονίζει «Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ επενδύοντας συνεχώς σε τεχνολογίες αιχμής πάντα προς όφελος των ασθενών, ανοίγει τώρα νέους δρόμους στην ολοκληρωμένη διαχείριση των ογκολογικών ασθενών. Η πλατφόρμα ΙΒΜ Watson for Oncology είναι ένα νέο σημαντικό βήμα της επιστήμης και της τεχνολογίας που βασίζεται στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Πλέον, οποιοσδήποτε Έλληνας έχει στη διάθεσή του έναντι ενός προσιτού κόστους μια επιπλέον αξιόπιστη ογκολογική γνωμάτευση για το πρόβλημά του, μέσα από μια παγκόσμια βάση δεδομένων που ενημερώνεται συνεχώς και καθημερινά,από το σύνολο της πρόσφατης τεκμηριωμένης παγκόσμιας έρευνας και βιβλιογραφίας. Η τελευταίας γενιάς πλατφόρμα δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία εξελίσσεται η σύγχρονη ιατρική, λειτουργώντας ως ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τον ιατρό.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα