Ο πρώτος Robocop του πλανήτη έπιασε δουλειά

Ο πρώτος Robocop του πλανήτη έπιασε δουλειά

«Στοχεύουμε έως το 2030, το 25% της αστυνομικής δύναμης να είναι ρομπότ» δηλώνει εκπρόσωπος των αρχών του Ντουμπάι, όπου τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο ρομποτικό μέλος της αστυνομίας (Vids)

Την περασμένη Κυριακή, ο πρώτος «Robocop» του πλανήτη ανέλαβε επισήμως υπηρεσία ως αναπόσπαστο μέλος της αστυνομίας του Ντουμπάι, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στην είσοδο της 4th Gulf Information Security Expo Conference (GISEC) και δίνοντας στο κοινό μια γεύση για το #poupaeiokosmos

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, στην «Gulf News», του ταξίαρχου Αμπντάλα Μπιν Σούλταν, «προτιθέμεθα να έχουμε περισσότερα ρομπότ στο μέλλον για εργασίες αστυνόμευσης. Έως το 2030, θα θέλαμε πολύ το 25% περίπου της συνολικής δύναμης να είναι ρομπότ.»

«Με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες στα mall ή στον δρόμο, ο Robocop είναι η τελευταία προσθήκη στη δύναμη και έχει σχεδιαστεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το έγκλημα, να διατηρούμε την πόλη ασφαλή και να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα ευτυχίας» υπογράμμισε ο ταξίαρχος Χαλίντ-Νάσερ αλ Ραζούκι, στην Emirates 24/7 News. «Το ότι ο πρώτος Ρόμποκοπ στον κόσμο ανέλαβε υπηρεσία είναι σημαντικό ορόσημο για τα Εμιράτα και βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του οράματος του Ντουμπάι να είναι παγκόσμιος ηγέτης ως προς την υιοθέτηση τεχνολογίας “έξυπνων” πόλεων» συμπλήρωσε.

Οι ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον τομέα της ασφάλειας δίνουν μια πρόγευση για το πώς θα διαμορφωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και η αστυνόμευση στο μέλλον. Μας κάνουν να αναρωτιόμαστε #poupaeiokosmos

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Robocop

Το ρομπότ έχει ύψος 1,7 μέτρα, βάρος 100 κιλά, το βλέμμα του είναι “κενό”, αλλά αυτό είναι το default setting του: Θεωρητικά, διαθέτει μια γκάμα εκφράσεων. Μέσω λογισμικού βιομετρικής αναγνώρισης, εμβέλειας 20 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να συνδράμει αξιωματικούς της αστυνομίας στην ταυτοποίηση παραβατών, ενώ διαθέτει μέχρι και μικρόφωνο συνδεδεμένο κατευθείαν με το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας του Ντουμπάι. Είναι σε θέση να δεχθεί πληρωμές προστίμων. Μιλά έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων Αραβικά και Αγγλικά.

Και μπορεί ο επιστημονικός κόσμος να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, όμως εμείς ξέρουμε πού πάει ο κόσμος όταν θέλει να αισθανθεί ασφαλής; Απευθύνεται στους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την ΝΝ HELLAS και την ERGO, τους οποίους βρίσκει μέσω της Τράπεζας Πειραιώς .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα