Οι δεκαπέντε χειρότερες τεχνολογικές στιγμές του 2015

Οι δεκαπέντε χειρότερες τεχνολογικές στιγμές του 2015

Οι απολύσεις, τα τεχνολογικά λάθη και οι απρόβλεπτοι χάκερς είναι λίγα από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον επιχειρηματικό κόσμο για φέτος.

Λάθη γίνονται τόσο από μικρές εταιρείες, όσο και από εταιρείες κολοσσούς. Και για τα λάθη δεν ευθύνονται μόνο πάντα οι επιχειρήσεις. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να προβλέψει τους χάκερς, αλλά ούτε και τη λειτουργία ή την απόδοση ενός προϊόντος 100%.

Αυτή λοιπόν είναι η λίστα με τις 15 χειρότερες τεχνολογικές στιγμές της χρονιάς:

ΤΑ HOVERBOARDS ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ

Τα μηχανικά δίκυκλα ισορροπίας γνωστά και ως «Hoverboards» ήταν από τα πιο πολυσυζητημένα τεχνολογικά προϊόντα της χρονιάς, αλλά κυρίως για τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά. Μάλιστα, έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά, κατά τα οποία οι συσκευές πήραν φωτιά και εξερράγησαν.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αεροπορικές εταιρείες να απαγορεύσουν τη μεταφορά τους στις πτήσεις τους, η Amazon και το Overstock να τα αφαιρέσουν από τα ψηφιακά τους ράφια και οι μεγάλες πόλεις να τις αποκαλέσουν παράνομες, ενώ η ομοσπονδιακή υπηρεσία (federal agency) δήλωσε ότι εργάζεται αδιαλείπτως προκειμένου να ανακαλύψει τους λόγους των εκρήξεων.

 

ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Οι χάκερς πρωταγωνίστησαν για ακόμη μια χρονιά στο διαδίκτυο. Τα δυο πιο σημαντικά περιστατικά σημειώθηκαν στις ιστοσελίδες Ashley Madison και Adult Friend Finder που υπόσχονται «στενές» σχέσεις.

Τον Ιούλιο κατάφεραν ακόμη και να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες από περίπου 21,5 εκατ. κυβερνητικούς υπαλλήλους. 

Επιπλέον, έκλεψαν χρήματα μέσω μιας εφαρμογής των  Starbacks,χακάροντας συνομιλίες και φωτογραφίες παιδιών, ενώ έμαθαν να ελέγχουν τηλέφωνα απλά με ένα μήνυμα κειμένου ή μια φωτογραφία.

Στην πορεία ερευνητές ανακάλυψαν ότι ορισμένα οχήματα  Crysler ίσως είχαν χακαριστεί κι έτσι η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει 1,4 εκατ. αυτοκίνητα.

 

Η VOLKSWAGEN ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία περνάει μια μεγάλη κρίση, καθώς παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε ένα λογισμικό προκειμένου να εξαπατήσει τους ελέγχους για τους ρύπους. Μάλιστα, το πρόγραμμα αυτό το εγκατέστησε σε 11 εκατ. οχήματα ντίζελ σε όλον τον κόσμο, ενώ τώρα είναι αναγκασμένη να αποσύρει περίπου 500.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και άλλα 8,5 εκατ. στην Ευρώπη.

 

ΤΟ GOOGLE MAPS ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Πληκτρολογώντας ρατσιστικές λέξεις όπως «νέγρος» το  Google Maps οδηγούσε το χρήστη στο Λευκό Οίκο. Η αμερικανική εταιρεία απολογήθηκε για το περιστατικό αυτό και διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν αμέσως.

 

ΤΟ FLICKR ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ TAGS

Πολλές τεχνολογικές εταιρείες χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα αυτόματης αναγνώρισης φωτογραφιών, ώστε να διευκολύνει τους χρήστες τους. Όταν το  Flickr ξεκίνησε φέτος να χρησιμοποιεί το σύστημα auto-tagging, ορισμένες φωτογραφίες χρηστών είχαν ετικέτες με λέξεις όπως «πίθηκος» «ζώο».

Ωστόσο, η ιστοσελίδα φιλοξενίας φωτογραφιών, που ανήκει στη  Yahoo, διόρθωσε το πρόβλημα αυτό. 

 

Δείτε τα υπόλοιπα τεχνολογικά “fail” στο Fortune Greece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα