Όλα όσα θα θέλαμε να αυτοματοποιήσει η Apple

This is the Apple logo on an Apple Store in Pittsburgh Monday, Aug. 31, 2017. (AP Photo/Gene J. Puskar)
This is the Apple logo on an Apple Store in Pittsburgh Monday, Aug. 31, 2017. (AP Photo/Gene J. Puskar) AP

Πώς o τεχνολογικός κολοσσός μπορεί να απλοποιήσει την καθημερινότητα των ανθρώπων

Ο Τιμ Κουκ δήλωσε πρόσφατα ότι η Apple «έχει εστιάσει στα αυτόνομα συστήματα» και «κάνει μεγάλες επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Την ίδια στιγμή, όμως, έχει πει ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι μόνο μία από τις πολλές πιθανές χρήσεις των αυτόνομων συστημάτων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: Τι άλλα πράγματα θα θέλαμε να δούμε να αυτοματοποιούνται;

Ιδού μερικά!

1. Τα ψώνια

Δεν αρέσει σε όλους να χάνουν χρόνο πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ αλλά, εντάξει, υπάρχουν ημι-αυτοματοποιημένα συστήματα που μπορούν να παραγγείλουν τρόφιμα για σας και να σας τα φέρουν έξω από την πόρτα σας. Και μετά; Ήρθε η ώρα για το κάτι παραπάνω: ένα ψυγείο που να γεμίζει αυτόματα. Για σκεφθείτε το – μια ατελείωτη τροφοδοσία για το ψυγείο σας. Apple, καν’ το!

2. Τη σωματική άσκηση

Η γυμναστική είναι κρίσιμη για την ανθρώπινη υγεία, αλλά κάποιοι τη βαριούνται. Γιατί να μην την αυτοματοποιήσουμε κι αυτή; Φανταστείτε ένα ρομποτικό σύστημα που να φοριέται πάνω σας, το οποίο θα προσφέρει μυϊκή άσκηση. Και κάπως έτσι θα ρίχνετε έναν υπνάκο φορώντας το, κι όταν ξυπνάτε θα έχετε τρέξει 5 χιλιόμετρα.

3. Τις βόλτες με φίλους

Μα ειλικρινά, ποιος έχει χρόνο για να βγαίνει έξω τώρα που άρχισε ο νέος Κύκλος του Game of Thrones; Άστε που οι άνθρωποι δουλεύουν τόσες πολλές ώρες… Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεν θέλετε να χάσετε την έξοδό σας με τις φίλες ή τους φίλους σας – πώς θα μάθετε, εξάλλου, τα τελευταία κουτσομπολιά; Θα μπορούσε βέβαια η δουλειά να γίνει από μια έκδοση android του εαυτού σας, η οποία θα πηγαίνει έξω αντί για σας. Οι κοινωνικές σας επαφές δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολες!

4. Το μαγείρεμα

Κάποιοι μαγειρεύουν από ευχαρίστηση και κάποιοι επειδή απλώς πρέπει να φάνε. Γιατί να μην έχουμε το ρομπότ-σεφ που θα κάνει όλη τη δουλειά, αντί να πηγαίνουμε στο έτοιμο φαγητό; Ο ρομπο-μάγειρας θα μπορεί να βρει τα απαραίτητα στο ψυγείο, να φτιάξει ισορροπημένα γεύματα, να σας έχει το δείπνο έτοιμο μετά από μια κουραστική μέρα, και φυσικά να πλύνει και τα πιάτα.

(Φωτό: AP / Gene J. Puskar))

Δείτε τα υπόλοιπα στο Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: