Pokemon Go: Το Μουσείο Ολοκαυτώματος ζητά από τους παίκτες να μείνουν μακριά

Pokemon Go: Το Μουσείο Ολοκαυτώματος ζητά από τους παίκτες να μείνουν μακριά

Παροξισμός των παιχτών του νέου φανατικού παιχνιδιού Pokemon Go. Αναζητούν πόκεμον σε μουσεία, νεκροταφεία, νοσοκομεία και όπου χωρά ο νους σας

Οι Αρχές του Μουσείου Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση προς τους απανταχού παίκτες του νέου παιχνιδιού  Pokemon Go, το οποίο έχει φανατίσει κόσμο, να μην παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον χώρο.

Μουσεία, νεκροταφεία και άλλα ορόσημα “κρύβουν” pokemon, καθώς είναι Pokéstop με τους χρήστες να τα κυνηγάνε μανιωδώς όπως όπως.

Εκπρόσωπος του εν λόγου μουσείου στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε άκρως ανάρμοστο να κυνηγάει κανείς pokemon μέσα στο χώρο μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού. Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και το Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον (Arlington National Cemetery). “Δεν είναι πρέπον να παίζονται τέτοια παιχνίδια σε ιερά εδάφη”, τονίζουν οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου.

 

Παράλληλα, και ένα νοσοκομείο στην Ολλανδία ανέφερε σχετικό πρόβλημα καθώς παίκτες παραβίασαν απαγορευμένες ζώνες για να πιάσουν pokemon. “Υπάρχει πράγματι ένα άρρωστο Pokemon στο νοσοκομείο μας, αλλά θα το φροντίσουμε εμείς. Σας παρακαλούμε μην το επισκέπτεστε”, έγραψε στο Twiter του το Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο του Άμστερνταμ, συνοδευόμενη την ανάρτηση με την εικόνα του Πίκατσου κρατώντας χαρτομάντιλα.

“Από τη Δευτέρα έχουμε παρατηρήσει νεολαία να περπατά στο νοσοκομείο με τα κινητά στα χέρια και να ανοίγουν πόρτες που δε θα έπρεπε. Οι ασθενείς χρειάζονται ησυχία και ξεκούραση”, τονίζει ο εκπρόσωπος του Ακαδημαϊκού Ιατρικού Κέντρου Loes Magnin.

Το Pokemon GO κυκλοφορεί ήδη στις Η.Π.Α και στην Αυστραλία στις 7 Ιουλίου και έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή των charts του iOS, ανεβάζοντας ταυτόχρονα την μετοχή της Nintendo. Αξίζει να σημειωθεί ότι κράσαραν και σέρβερς λόγω της μεγάλης ζήτησης για το παιχνίδι. Οι fan του παιχνιδιού στη χώρα μας θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο μέχρι το επίσημο λανσάρισμα που δεν αποκλείεται να είναι μέσα στον Ιούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα