Πώς να εκμεταλλευτείτε την επιτυχία του Pokemon GO

Πώς να εκμεταλλευτείτε την επιτυχία του Pokemon GO
SYDNEY, AUSTRALIA - JULY 20: Pokemon GO players meet at Sydney Opera House on July 20, 2016 in Sydney, Australia. The Opera House hosted a Pokemon gathering, adding lures to all nearby Pokestops. The augmented reality app requires players to look for Pokemon in their immediate surroundings with the use of GPS and internet services turning the whole world into a Pokemon region map. The hugely popular app has seen Nintendo shares soar following its limited release in the US, Australia and New Zealand on July 6. (Photo by Brendon Thorne/Getty Images) Getty Images

Από υπηρεσίες ταξί αποκλειστικά για trainers μέχρι ειδικά σχεδιασμένα power banks για τα smartphone τους, το Pokemon GO αποδεδειγμένα δεν αποφέρει έσοδα μόνο στους σχεδιαστές του πλέον!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δημόπουλος

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζετε για την τεράστια επιτυχία του Pokemon GO. Από το συγκεκριμένο site άλλωστε έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε αυτή. Αυτό που ίσως δεν είχατε κατά νου όλο αυτό τον καιρό, είναι οι πολλές ευκαιρίες και οι διάφοροι -καθημερινοί- τρόποι με τους οποίους τρίτες επιχειρήσεις επωφελήθηκαν (ή έστω, σχεδιάζουν να επωφεληθούν) από την επιτυχία του παιχνιδιού της Niantic. Ποιοι είναι αυτοί;

Προσκαλέστε trainers στην επιχείρηση σας

Μια βασική λειτουργία του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα να μεταβεί ο εκάστοτε παίκτης σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα PokeStops και τα Γυμναστήρια με σκοπό άλλες φορές να κερδίσει συγκεκριμένα μπόνους και άλλες να διαγωνιστεί με τους αντίπαλους trainers. Αυτά είναι συνήθως μνημεία ή διάφορα κεντρικά κτήρια (όπως εκκλησίες, σχολεία κλπ.) που εκ των πραγμάτων μαζεύουν κόσμο. Αν η επιχείρηση σας βρίσκετε κοντά σε κάποιο από αυτά, φωνάξτε το όσο πιο δυνατά μπορείτε, είναι σίγουρο πως οι trainers της περιοχής δε θα αφήσουν αυτή την πληροφορία να περάσει απαρατήρητη.

Με πολύ χαμηλό κόστος μάλιστα, μπορείτε να προμηθευτείτε από το shop της ίδιας της εφαρμογής διάφορα δολώματα (Lure Modules) που διαφέρουν σε ισχύ και χρονική διάρκεια, τα οποία δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ελκύουν ανέμελα Pokemon προς το μέρος σας. Διαδώστε το και απλά παρατηρήστε το καφέ, το εστιατόριο ή το κατάστημα σας, να γεμίζει!

 

Πάρτε ενεργό μέρος στη φρενίτιδα

Ο ευκολότερος και πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να δημιουργήσει κανείς ντόρο στα social media αλλά και καθημερινή κίνηση στην επιχείρηση του, είναι να δημιουργήσει events ειδικά για τους trainers της περιοχής του.

Στις Η.Π.Α. υπάρχουν καταφύγια αδέσποτων ζώων που παρακινούν τους παίκτες του παιχνιδιού να συνεχίσουν το κυνήγι τους παρέα με ένα από τα τετράποδα που φιλοξενούν. Οι αιτήσεις για υιοθεσία στους σκύλους των συγκεκριμένων καταφυγίων έχει αυξηθεί κατά 280% τους τελευταίους μήνες! Τα συγκεκριμένα καταφύγια βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το άνοιγμα τους στον ψηφιακό κόσμο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το πετύχετε κι εσείς.

Αν είστε χρήστης των social media σίγουρα θα έχει ήδη εμφανιστεί στο timeline σας κάποια ειδοποίηση για κάποιο μεγάλο Hunting Event στην περιοχή σας. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών (όπως θα διαπιστώσετε) είτε διοργανώνεται από κάποια εταιρεία, ή έχει μια τέτοια για σπόνσορα. Μην περιμένετε λοιπόν. Κάντε τη δυναμική σας εξόρμηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέρετε και κάποιου είδους επιβράβευση στους καλύτερους από τους επίδοξους «κυνηγούς» και προετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από το μέγεθος της επιτυχίας του event σας.

Αν πάλι όλο αυτό σας φαίνεται δύσκολο (δεν είναι), προμηθευτείτε Lures και καλέστε trainers στην επιχείρηση σας, προσφέροντας εκπτώσεις ή κάποιας άλλης μορφής ανταμοιβή σε όσους κοινοποιήσουν τα «ευρήματα» τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, συνοδευόμενα φυσικά από τα ανάλογα tags, hashtags κλπ.

H ψηφιακή οδός φαντάζει μονόδρομος προς ένα διαφορετικό αύριο, τόσο για αυτούς που οδηγούν τις τεχνολογικές εξελίξεις όσο και για όλους τους υπόλοιπους που καλούνται να δρέψουν τους καρπούς της, ακόμα και με περισσότερο… ευφάνταστο τρόπο!

 

Στην περίπτωση που ανήκετε στους πρώτους, εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Athens Tech, δημιουργήθηκαν για να χτίσουν την επόμενη γενιά των Ελλήνων developers οικοδομώντας παράλληλα ένα κατάλληλο digital περιβάλλον στο οποίο θα ευδοκιμήσουν τέτοιες προσπάθειες. Κάντε το δικό σας βήμα στον χώρο της τεχνολογίας, μέσα από ένα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Athens Tech και ανακαλύψτε πώς είναι να εκπαιδεύεσαι σε πραγματικές συνθήκες αγοράς πριν καν εισχωρήσεις σε αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα