Ψάρια που...σαρώνουν πρόσωπα: Ο νέος έλεγχος ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Ψάρια που...σαρώνουν πρόσωπα: Ο νέος έλεγχος ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Ο Διεθνής Αερολιμένας του Ντουμπάι κατασκευάζει μια νέα εικονική σήραγγα ενυδρείου για να κάνει τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας πολύ πιο ελκυστική

του Ντον Ράιζινγκερ

Το να περάσεις από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου είναι μια διαδικασία που μπορεί να δημιουργεί άγχος σε κάποιους.

Όμως, ένα αεροδρόμιο μάλλον βρήκε τον τρόπο να το αντιμετωπίσει – με ψάρια!

Ο Διεθνής Αερολιμένας του Ντουμπάι κατασκευάζει μια νέα εικονική σήραγγα ενυδρείου για να κάνει τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας πολύ πιο ελκυστική. Σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The National, οι επισκέπτες του Αερολιμένα του Ντουμπάι θα περπατούν στη σήραγγα και θα βλέπουν ψάρια να κολυμπούν γύρω τους.

Την ίδια στιγμή, 80 κάμερες ενσωματωμένες στο τούνελ θα τους βγάζουν φωτογραφίες και θα σαρώνουν τα πρόσωπά τους. Στο τέλος της σήραγγας, οι επισκέπτες είτε θα συνεχίζουν την πορεία τους προς το αεροπλάνο, είτε θα καλούνται να σταματήσουν για περαιτέρω έλεγχο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η έλευση των επισκεπτών μέσα από ένα ενυδρείο, με ψάρια να κολυμπούν τριγύρω, υπηρετεί καταρχήν αισθητικούς λόγους, αλλά έχει και μια συγκεκριμένη λειτουργικότητα.

«Τα ψάρια είναι ένα είδος ψυχαγωγίας και κάτι νέο για τον ταξιδιώτη, αλλά την ίδια στιγμή προσελκύουν το βλέμμα του ταξιδιώτη σε διάφορες γωνίες στο τούνελ ώστε οι κάμερες να σαρώσουν το πρόσωπό του» είπε ο Στρατηγός Obaid Al Hameeri, αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναπαρήγαγε το ZDNet, ο Αερολιμένας του Ντουμπάι χρησιμοποίησε δοκιμαστικά για ενάμισι χρόνο διάφορες τεχνολογίες ασφαλείας που κάνουν το ταξίδι ευκολότερο και ασφαλέστερο.

Επίσης, το αεροδρόμιο έχει εγκαταστήσει νέους ανιχνευτές εκρηκτικών υλών που μπορούν να εντοπίσουν μια ευρύτερη γκάμα εκρηκτικών.

Ο Διεθνής Αερολιμένας του Ντουμπάι πρόκειται να εγκαταστήσει το πρώτο του τούνελ-ενυδρείο στα τέλη του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORTUNEGREECE:

Η αναγνώριση προσώπου ίσως «σκοτώσει» το Touch ID στα iPhone
Μια σημαντική αλλαγή που κάνει το bitcoin να «καλπάζει»
Μήπως θέλετε να αγοράσετε την υπηκοότητα των νησιών Βανουάτου; Θα σας κοστίσει 200.000 δολάρια

ADVERTISING

SHARE: