Στα βήματα της Apple η Samsung με τη θύρα των ακουστικών στο Galaxy S8;

Προς κατάργηση το κλασικό mini jack βύσμα από τα κορυφαία μοντέλα smartphones

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sammobile.com, θα επιβεβαιωθούν τελικά οι φήμες που θέλουν τη Samsung να αφαιρεί από το Galaxy S8 την κλασική mini jack στρογγυλή είσοδο για τα ακουστικά.

Το επόμενο μοντέλο της κορυφαίας σειράς των Galaxy αναμένεται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη πριν από το Mobile World Congress. Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες, του συνήθως καλά ενημερωμένου σε θέματα της Samsung site, τότε η Samsung θα βαδίσει στα βήματα της Apple.

Το iPhone 7 δεν διαθέτει υποδοχή ακουστικών και οι επιλογές που έχει ο χρήστης είναι δύο: είτε να χρησιμοποιήσει ασύρματα Bluetooth ακουστικά, είτε να συνδέσει κάποιο ζευγάρι με καλώδιο μέσω ειδικού μετατροπέα (παρέχεται με τη συσκευή) στην κεντρική Lightning θύρα του τηλεφώνου.

Αντίστοιχες επιλογές φαίνεται πως θα έχουν και οι κάτοχοι του Galaxy S8, το οποίο λογικά θα έχει USB-C θύρα φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων. Η κατάργηση της υποδοχής για mini jack βύσμα βοηθάει σχεδιαστικά ώστε η συσκευή να είναι ακόμα πιο λεπτή. Επίσης, αφήνει περισσότερο χώρο ώστε να τοποθετηθεί μεγαλύτερη μπαταρία και είναι συνακόλουθη με την τάση χρήσης ασύρματων ακουστικών προς χάριν της ευκολίας που προσφέρουν.

Εικάζεται ότι το Galaxy S8 θα ενσωματώνει δύο ηχεία, τα οποία όμως μάλλον δεν θα προέρχονται από τη φημισμένη στον τομέα του ήχου Harman, την οποία η Samsung εξαγόρασε πρόσφατα αντί 8 δισ. δολαρίων. Όπως είχε διευκρινίσει κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Park Jong-hwan, διευθυντικό στέλεχος του κορεατικού ομίλου, αν η τεχνολογία ήχου της Harman υιοθετεί σε κάποια τηλέφωνα της σειράς Galaxy S, το πρώτο από αυτά τα μοντέλα θα κυκλοφορήσει το 2018.

Λέγεται επίσης ότι η Samsung προτίθεται να καταργήσει και το φυσικό, κεντρικό πλήκτρο στο Galaxy S8, αντικαθιστώντας το με ένα εικονικό, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στην οθόνη αφής. Κάτι που ίσως κάνει και η Apple στο επόμενο iPhone.

ADVERTISING

SHARE: