To drone που γίνεται ο προσωπικός σου φωτογράφος

To drone που γίνεται ο προσωπικός σου φωτογράφος

Σε αναγνωρίζει και σε ακολουθεί, πετώντας αυτόματα γύρω σου, καθώς τραβάει φωτογραφίες και βίντεο

Αποστολή στο Λας Βέγκας, Παναγιώτης Μαρκίδης

Οι αυστηροί περιορισμοί (σε ΗΠΑ και Ευρώπη) στη χρήση των ιπτάμενων drones κάνουν πολλές εταιρείες να αναπροσαρμόζουν τα σχέδια τους και να σχεδιάζουν προϊόντα που πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές, προκειμένου να μην χρειάζονται άδεια για να πετάξουν: Δηλαδή, να έχουν μικρό βάρος και οι πτητικές τους ικανότητες να είναι σχετικά περιορισμένες –στην Ελλάδα για παράδειγμα απαγορεύεται πλέον η πτήση drones πάνω από τα 120 μέτρα.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως φάνηκε και στο CES, εντάσσονται τα διάφορα camera drones, δηλαδή εκείνα που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του προσωπικού μας φωτογράφου. Όπως και στην περίπτωση του Hover Camera Passport (της Zero Zero Robotics), αναγνωρίζουν ένα πρόσωπο και «κλειδώνουν» πάνω του, οπότε αφού έχουμε κάνει εκ των προτέρων τις σχετικές ρυθμίσεις για το ύψος και την ακτίνα πτήσης, πετάνε γύρω του και τραβάνε αυτόματα φωτογραφίες ή βίντεο.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του συγκεκριμένου camera drone έγκειται στο ότι είναι αναδιπλούμενο για να μεταφέρεται πιο εύκολα – εξ ου και το όνομα passport. Ζυγίζει 238 γραμμάρια (ελάχιστα κάτω από το όριο που θέτει η Αμερικανική Πολιτική Αεροπορία για τα drones που δεν χρειάζεται να δηλωθούν), έχει αυτονομία περίπου 10 λεπτών και η κάμερά του καταγράφει βίντεο ανάλυσης έως 4K και φωτογραφίες με μέγιστη ανάλυση 13 Megapixel.

Ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες που το βοηθούν να σταθεροποιείται σε σχέση με την απόστασή του από το έδαφος, μνήμη 32 Gb για την αποθήκευση των φωτογραφιών και των βίντεο, ενώ ο έλεγχος των βασικών λειτουργιών του γίνεται μέσω εφαρμογής για smartphone.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα