Θεσσαλονίκη: Έκθεση πόστερ- αφιέρωμα στον Νέλσον Μαντέλα

Θεσσαλονίκη: Έκθεση πόστερ- αφιέρωμα στον Νέλσον Μαντέλα

Στην Υπηρεσία Προτύπων της Νοτίου Αφρικής πωλήθηκε η συλλογή με τις αφίσες, στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα (Pics)

Σύνθημά τους αποτέλεσε η φράση του αγαπημένου τους, πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, «ένα καλό κεφάλι και μια καλή καρδιά είναι πάντα ένας εξαιρετικός συνδυασμός». Έτσι, τον Μάιο του 2013, μια ομάδα σχεδιαστών από τη Νότιο Αφρική αποφάσισε να αναδείξει τη ζωή του Μαντέλα, συγκεντρώνοντας αφίσες από όλο τον κόσμο που να τιμούν τη συνολική, δια βίου προσφορά του στην ανθρωπότητα.

Μέσα σε 60 ημέρες, σχεδιαστές από περισσότερες από 70 χώρες υπέβαλαν προτάσεις για περισσότερες από 700 αφίσες. Από αυτές επιλέχθηκαν 95 οι οποίες αναμένεται να “ταξιδέψουν” σε πάνω από 15 διεθνείς προορισμούς μέσα στο 2014.

Στη Θεσσαλονίκη έκαναν αρχικά “στάση” στο Γαλλικό Ινστιτούτο και από τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου, το “Mandela Poster Project” θα φιλοξενείται και θα παρουσιάζεται στο Mediterranean Cosmos, σε συνεργασία με το Toolkit Startup, στα πλαίσια του Made in Thessaloniki #3, μιας πρωτοβουλίας του free press Parallaxi και της δράσης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς».

Σημειώνεται ότι στις 95 επιλεγμένες αφίσες υπάρχουν και τέσσερις ελληνικές συμμετοχές, των Χάρη Τσέβη, Μαρίας Παπαευσταθίου, Θεόδωρου Κονταξή και Αιμίλιου Γκαλίπη.

Η συλλογή δημοπρατήθηκε από το Nelson Mandela Children’s Hospital Trust και έχει πλέον πουληθεί στην Υπηρεσία Προτύπων της Νοτίου Αφρικής (SABS), η οποία στεγάζει και το Ινστιτούτο Design, τον εθνικό φορέα της Νοτίου Αφρικής για την προώθηση του design.

Το Mandela Poster Project υποστηρίζεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Γραφιστών (Icograda) και είναι επίσημα αναγνωρισμένο project στο πλαίσιο του «Κέιπ Τάουν Διεθνής Πρωτεύουσα του Design 2014».

 

 

 

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφίες από Mandela Poster Project)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα