Το κλάμα του Γκλύξμπουργκ

Το κλάμα του Γκλύξμπουργκ
ΑΘΗΝΑ ΖΑΠΠΕΙΟ// Εκδήλωση προς τιμήν των αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Παραλίγο να καταρρεύσει επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ. Στην τελετή βράβευσης των αθλητών που βρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο βρέθηκε ο τέως βασιλιάς και πρώην Ολυμπιονίκης, ο οποίος παρέδωσε βραβείο εμφανώς καταβεβλημένος και συγκινημένος (vid)

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Ζάππειο Μέγαρο στη μεγάλη εκδήλωση της ΕΟΕ με στόχο τη βράβευση των αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εμφανώς καταβεβλημένος, κρατώντας ένα μπαστούνι στο χέρι, αλλά και με έκδηλη τη συγκίνηση, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου. 

“Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες και κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση” είπε πασχίζοντας να κρατηθεί όρθιος και να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Το 1960 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης, ο τότε πρίγκιπας της Ελλάδας, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία “Ντράγκον” ως πηδαλιούχος του σκάφους “Νηρεύς” με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη. Ήταν το πρώτο Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο της Ελλάδας από το 1912.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα