DEBATE στο NEWS 247: Ανδρέας Λοβέρδος VS Τέρενς Κουίκ

DEBATE στο NEWS 247: Ανδρέας Λοβέρδος VS Τέρενς Κουίκ

"Μας ψηφίζουν για να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο". "Μην τρομοκρατείστε. Ψηφίστε για να κλειδώσετε στα σπίτια τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπανδρέου". Στο τρίτο διαδικτυακό Debate του NEWS 247 ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) τα λέει όλα σε 50'' απέναντι στον Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ). Υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα συνεργασίας στο δρόμο προς την κάλπη;

Συνεντεύξεις, κείμενα: Μίκα Κοντορούση, Ιωάννα Μπρατσιάκου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρήστος Αργύρης

Visual Editor: Βασίλης Ασημακόπουλος

Μοιράζονταν τα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα. Στις απέναντι πτέρυγες, ψήφιζαν νομοσχέδια, καταψήφιζαν τροπολογίες και ασκούσαν δριμεία κριτική σε πολιτικές που κατά περίπτωση, δεν ήταν συμβατές με την κομματική γραμμή. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις σήμερα τούς φέρνουν αντιμέτωπους με το σενάριο της «έξωσης» από τη βουλή, φλερτάροντας άλλοτε με το 2% και άλλοτε με το οριακό «ταβάνι» του 4,5%.

Πόσα χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Σε ποιες συνεργασίες ποντάρουν, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, υπό το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μιας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους που «σφυρίζει λήξη»;

Στο τραπέζι του WEB TV του NEWS 247 οι εκπρόσωποι – κλειδιά των δύο κομμάτων, καλούνται σε 50” να προβάλλουν τις σαφείς πολιτικές τους θέσεις και αποστάσεις. Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και υποψήφιος στη Β’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος «μονομαχεί» με τον επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ σε ένα βίντεο χωρίς ανάσα. Τρεις κοινές ερωτήσεις, τρεις αντίθετες απαντήσεις, καλούν τους αναγνώστες να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα. 

Οι ερωτήσεις μας:

1) Τι υποχωρήσεις είστε διατεθειμένοι να κάνετε, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές;

2) Γιατί ο άνεργος και ο χαμηλόμισθος να ψηφίσει το δικό σας κόμμα και όχι ένα κόμμα που βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας;

3) Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι θα επηρεάσει την μεταναστευτική σας πολιτική;

Δείτε ακόμη: Το πρώτο debate του NEWS247 – Άδωνις Γεωργιάδης VS Δημήτρης Στρατούλης

Ο κλειδωμένος Σαμαράς και ο Μάρτης – γδάρτης της οικονομίας

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της εκλογικής σκακιέρας και βάσει των προγραμματικών δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών, το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στη σταθερότητα και στη συνέχιση της συνεργασίας με τη ΝΔ εφόσον βγει πρώτο κόμμα, με βασική προϋπόθεση τη μη περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους. Αντιθέτως, δεν βλέπει κοινό τόπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εκτός αν κάνει κωλοτούμπα».

Στον αντίποδα, οι ΑΝΕΛ υποστηρίζουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ρίχνοντας ωστόσο, «κόκκινη κάρτα» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Ο Σαμαράς έχει ήδη κλειδωθεί στο σπίτι του. Και ζητώ από εκείνους που τρομοκρατεί – με την αριστεροφοβική και ανθρωποφοβική του τάση – να πάνε να ψηφίσουν και να κλειδώσουν σπίτι τους και τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου», αναφέρει ο κ. Κουίκ.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος ποντάρει στον ρυθμιστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ για την επαύριον της εθνικής οικονομίας, αλλά και στην πενταετή εμπειρία στη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου η Δημοκρατική Παράταξη να περάσει το κατώφλι της βουλής.

«Δεν είναι μόνο οι εκλογές. Είναι το από εδώ και πέρα. Και ειδικά, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τους βλέπω με πολλή περίσκεψη», αναφέρει, λίγες ώρες μετά την προληπτική ένταξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών στον ELA.

Όσο για το ποιες οι «κόκκινες γραμμές» στις μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και για το ποια η εξέλιξη στην αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής (με το σενάριο της κατάργησης του Δουβλίνο ΙΙ και της Συνθήκης Σένγκεν να παραμένει στο τραπέζι), ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ ξεδιπλώνουν τις αλήθειες τους στο τρίτο κατά σειρά, διαδικτυακό Debate του NEWS 247.

Μύθοι και αλήθειες, υποσχέσεις και δεσμεύσεις στις οθόνες σας!

Δείτε ακόμη: Το δεύτερο διαδικτυακό Debate – Μαρία Σπυράκη VS Εύα Καϊλή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα