“Βίος και πολυτέλεια” για τον εμπνευστή της αμαρτωλής ΜΚΟ, Κώστα Τζεβελέκο

“Βίος και πολυτέλεια” για τον εμπνευστή της αμαρτωλής ΜΚΟ, Κώστα Τζεβελέκο

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Τζεβελέκος, κατηγορούμενος για την υπόθεση της αμαρτωλής ΜΚΟ που "έφαγε" από το κράτος 9 εκατ. ευρώ (Pics+Vid)

Χωρίς να ελέγχεται αν πραγματοποιούσαν τα προγράμματα αποναρκοθέτησης, εισέπραταν παράνομα χρηματοδοτήσεις στη ΜΚΟ, ιδρυτής της οποίας ήταν ο Κώστας Τζεβελέκος.

Όπως αναφέρει το ” Έθνος“, ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης, εμπνευστής της οργάνωσης, δημοσιογράφος Κώστας Τζεβελέκος, διήγε πολυτελή βίο.

Είναι και ο μόνος από τα 8 πρόσωπα που έχουν συνολικά κατηγορηθεί για την υπόθεση, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται και η σύζυγός του, η οποία ήταν μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, υπηρέτησε στο υπουργείο Τουρισμού, αποσπάστηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και από εκεί πήρε τη σύνταξή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του διέμεναν σε πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία πλήρωναν ενοίκιο 5.000 ευρώ τον μήνα.

Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε στην ιδιοκτησία του ζευγαριού μια 7ώροφη πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους, καθώς και εξοχική κατοικία λουξ σε τουριστική περιοχή της Ρόδου, η εμπορική αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

 

 

 

Όπως αναφέρουν ειδικοί, “τα οικήματα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους”.

Η ΜΚΟ ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 και λίγους μόνο μήνες αργότερα, ξεκίνησε να λαμβάνει χρήματα από το υπουργείο Εξωτερικών.

Από το 2012, η οργάνωση έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της και τα γραφεία της στους Αμπελοκήπους έκλεισαν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η οργάνωση έκλεισε οριστικά στα τέλη Οκτωβρίου του 2013.

(Πληροφορίες από Έθνος – Φωτογραφίες και βίντεο από rodiaki.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα